Jump to content
Dogomania

14-mies. cocker spaniel i agresja. co robić?

Recommended Posts

Posted

Jeśli się mogę wtrącić, to niestety musze się zgodzić z Soko

przepraszam, strasznie mnie to rozbawiło XD chyba sama wiesz czemu XD

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paulaa.']Ja osobiście nie do końca popieram rodo=rasowy, bo nie każdy nie rasowy jest z pseudo i nie wiadomo jak gorszących warunków, zresztą nikt jeszcze mojego psa nie nazwał kundlem na ulicy, słyszałam tylko, że ma piękne umaszczenie jak na cockera..
[/QUOTE]
Bardzo ciekawa mysl...Rozwiniesz ja?
Bo jakos nie widze innej mozliwosci by pies nie rasowy nie byl z pseudo...Moze byc ze schronu-ale posrednio jest to tez przyczyna...pseudo...
Takk...Na ulicy to sa sami spece :) Szczegolnie jak mowia ze ten moj spaniel to jakis maly...A sami maja cos ala spaniel wielkosci springera walijskiego... :diabloti:

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']
Bo jakos nie widze innej mozliwosci by pies nie rasowy nie byl z pseudo...[/QUOTE]
bo niektórzy uważają, ze pseudohodowla to tylko taka, gdzie psy są trzymane w brudzie, ciasnocie i ciemnościach...

• 7 months later...
Posted

Ja miałam podobne problemy - ale u mnie całkowicie wszystko zanikło po kastracji. Przed kastracją - każdy samiec był potencjalnym przeciwnikiem i musiałam mocno trzymać mojego psa, żeby nikt nie ucierpiał (a mam 40 kg goldena), a każda suka dominowana - co też często kończyło się na odrywaniu rozwścieczonych psów od siebie. Po kastracji, na tę chwilę, mój pies nigdy (no dobra baaaaaaardzooooooooooooo rzadko) gryzie się z psami, podchodzi, a gdy pies się na niego rzuci, wraca do mnie, nigdy nie wchodzi w bójki. Myślałaś o kastracji? Ja myślę, że wiele mogłoby to zmienić jeśli nie myślisz o hodowli...