Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam dobre wieści. Dzwoniła dziś do mnie kilkukrotnie (nie mogłam odebrać) pani w sprawie Sparty. Bardzo konkretna osoba z doświadczeniem z dużymi psami. Już od dawna szuka psa, aż wreszcie trafiła na allegro :) Bardzo za nie dziękuję. Jutro przyjeżdża do schroniska z Krakowa i zabiera Spartę. Żałuję tylko, ze mnie przy tym nie będzie :( Pani jest na tak ze sterylką, wizytą poadopcyjną i jest bardzo rozsądna. Weekendy spędzają bardzo aktywnie, więc się maleńka wybiega... Trzymajcie kciuki!!!

Posted

Pani początkowo nie była zdecydowana, chciała zobaczyć jeszcze inne psy, ale pan tak patrzył na Spartę, że w końcu go zapytała czy ma iść oglądać inne a on pokręcił głową. To był chyba miłość od pierwszego wejrzenia, zabrał Spartę na rundkę wokół schroniska, potem dołączyła jeszcze Pani. Pani parę razy ponawiała pytanie czy zobaczą jeszcze inne psy, ale Pan uparcie patrzył tylko na Spartę.

Sparta tez bardzo dobrze przy nim się zachowywała, wstydu nam nie zrobiła, najpierw zademonstrowałam jak ona ślicznie robi wszystkie komendy i Sparta bez żadnych kiełbasek zrobiła pięknie siad, łapę podała mi jak jeszcze nie zdążyłam powiedzieć łapa, a potem waruj, na koniec obróciła się brzuszkiem do góry i chciała żebym ją miziała.
Potem Pan próbował z nią komend i Sparta wszystkie wykonała i też pokazała mu brzuszek na mizianki, to chyba przeważyło szalę i Pani poszła do biura załatwiać formalności.

Nie da się ocenić ludzi po jednym spotkaniu, ale wyglądali na bardzo sympatycznych i odpowiedzialnych. W każdym razie Pan dużo mnie pytał o biegunkę Sparty, o nifuroksazyd, mówił że mają royal canin, że podadzą jej witaminy.

Posted

Rozmawiałam dziś z nową panią Sparty. Malutka jest bardzo grzeczna. Zostaje sama w domu, nie niszczy, nie wyje. Państwo ją bardzo pokochali za jej wyjątkową osobowość. Uwielbia się przytulać i stara się nie przegapić żadnej okazji do tego :) Po schroniskowych kłopotach jelitowych nie ma już ani śladu i podobno mniej już widać żebra. Pani mówiła, że chce się niedługo umówić na sterylizację w Katowicach i wtedy mogłybyśmy się spotkać :) Ogólnie same achy i achy. Jestem spokojna o Spartę :) edit: Mam obiecane zdjęcia :)