jofracy Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 wiadomo, ze mieszaniec, ale za to jaki udany :-) Quote
soboz4 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Lepiej, że mieszaniec, wówczas pseudohodowcy przynajmniej na nią nie ostrzą pazurów, a tak taje są bardzo drogie, już niejeden by liczył kasę z tak młodej suczki, która może być maszyną do rodzenia... Quote
Meeaw Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Mnie ona przypomina skrzyżowanie doga niemieckiego z dobermanem, ale to zupełnie luźne moje skojarzenie, ale do wyszukanego ridgebacka też jest podobna, bynajmniej wobec jej urody i wielkiego wdzięku trudno przejść obojętnie. Martwiąca jest tylko szczególnie jej chudość, ale oby szybko znalazła kogoś, kto ją właściwie wykarmi... Przyznam, że gdybym nie miała psa i mieszkała w domu z ogródkiem, to taki pies byłby dla mnie wymarzony. Kciukam i zapisuję. Quote
jofracy Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Myślę, że domek z ogródkiem nie jest konieczny. Po spacerze poszłyśmy posiedzieć na kanapie, to poprzytulała się a potem położyła koło nóg i spokojnie czekała, aż sobie pójdziemy. myslę, że konkretna dawka ruchu i spokojnie by poradziłą sobie w mieszkaniu... Quote
soboz4 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 ona jest śliczna i bardzo zapadła mi w sercu Quote
jofracy Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 A mnie tylko zdrowy rozsądek powstrzymuje... Quote
kimiji Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 jofracy napisał(a):A mnie tylko zdrowy rozsądek powstrzymuje... a co z marzeniemi o bokserku?:evil_lol: Quote
jofracy Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Bo widzisz ja mam dużo marzeń :) domek z ogrodem, by mi się przydał :) skończyłabym jak Viola :) Quote
kimiji Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Hehe domek z ogrodem i zoo w nim :D Ale byłoby fajnie :D:D Quote
jofracy Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 a nie :) a tak poważnie, to Sparta jest absolutnie wyjątkowa... Quote
kimiji Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Zgadzam się z tym :):) Na drugim zdjęciu w pierwszym poście, jak biegnie, widać taką grację, a wy mówicie, że zdjęcia nie oddają tej lekkości z jaką się porusza:loveu: Quote
kimiji Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Jak to jest, ze ja zawsze jestem w tle zdjęcia i nawet nie wiem, kiedy je robią :D Ale kopie w tym piachu, budowlańca kolejnego mamy :D Quote
jofracy Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 DarkWater napisał(a):ciocie zrobić jej Allegro? Jeśli można prosić :) Jutro niestety nie zobaczę się ze Spartą, a bardzo się za nią stęskniłam... Quote
soboz4 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Sparta dziś rzuciła się na dwie suczki, nie lubi Diki i suczki od Dian, z Astrą bardzo chciała się bawić, ale niestety niektórych psów nie lubi, na chwilę ją zabrałam na spacer po schronisku, ale nie wiem kto kogo prowadził, miałam śliskie sandały, trawa była skoszona i było pełno źdźbeł trawy a ja ślizgiem pokonywałam całkiem spore odległości i tylko się zastanawiałam czy po drodze zaliczę jakąś kupę czy nie... Jak Ty ją utrzymałaś na smyczy to nie wiem, naprawdę silny mężczyzna to za mało... zdjęcia za chwilę wgram na picaso! Quote
kimiji Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 A ja byłam z nią na wybiegu ze 20 minut było ;)(tylko tyle, bo dostałam wcześniej swojego stałego psa)...ona jest słodka, szalała, biegała, była tak szybka, że często nie zdążyłam nawet zauważyć gdzie biegnie :D Bawiłyśmy sie też w przedrzeznianie, ja ją za uszy a ona mnie za włosy :D, ale oczywiście nic złego nie robiła, jak już nie chciałam się z nią bawić wystraczyło powiedzieć "dosyć" i wracała do szalenia po wybiegu :) Poćwiczyłyśmy też skakanie przez hopki, nieźle jej to wychodziło :D Quote
jofracy Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 dzięki, że ją wzięłyście. Dziś cały dzień myślałam o niej z wyrzutami sumienia, że siedzi biedaczka w boksie... Cięzko było ją wyprowadzić na lince, a na smyczy od Kimiji bez problemu :) Trzeba tylko na początku zaznaczyć kto tu rządzi :) Quote
jofracy Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 jestem zaskoczona, że się "rzuciła" na innego psa... Kiedy ostatnio z nią byłam jakiś łaciaty kurdupelek zawiesił jej się na wardze, to tylko się odwróciła, a z Albą sobie czasem poburczą, ale zęby nie są używane... Quote
DarkWater Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 ciocie dawajta telefon do Allegro: http://allegro.pl/zjawiskowa-sparta-pilnie-szuka-domu-i1824011268.html Quote
jofracy Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 może byc na mnie 696996722, chyba, że ktoś ma coś przeciwko... Baaardzo Ci dziękuję za to allegro! Quote
kimiji Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 jofracy napisał(a):jestem zaskoczona, że się "rzuciła" na innego psa... Kiedy ostatnio z nią byłam jakiś łaciaty kurdupelek zawiesił jej się na wardze, to tylko się odwróciła, a z Albą sobie czasem poburczą, ale zęby nie są używane... Rzucała się na sunię od Diany, też mnie to zdziwiło...A ona jeszcze tak mocno ciągnie, że ledwo ją utrzymałam jak wyrywała się do tej suni:shake: Quote
jofracy Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Hmm... ciekawe. Szkoda. To ogranicza możliwości... Quote
Recommended Posts