Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety zerowe zainteresowanie. Po ogłoszeniu w dzienniku polskim w tym tygodniu był jeden telefon niezdecydowanych i bardzo bardzo wiekowych pań, które i tak by nie dostały Gucia ode mnie. Z netowych ogłoszeń nie ma odzewu żadnego. :( Ola K .nadal wpłaca na niego 100 miesięcznie, a ja 200, jutro wpłacę za listopadowy hotel. Dobijająca ta cisza wokół psa. On się nie podoba niestety. :(

Posted

to dziwne, że się nie podoba. Jest nieduży, jasny, ma sympatyczny pyszczek.
A czy umie jakieś komendy wykonywać? Aport, siad, do nogi, turlaj się, poproś? Ludzie lubią, aby pies czymś się wyróżniał, bo mogą się nim wtedy pochwalić. Gdyby psiuniek coś takiego umiał, możnaby napisać o tym w ogłoszeniach i dodać zdjęcie ilustrujące. To mogłoby przyciągnąć potencjalny dom. :hmmmm:

• 2 weeks later...
Posted

Gosiapk napisał(a):
to dziwne, że się nie podoba. Jest nieduży, jasny, ma sympatyczny pyszczek.
A czy umie jakieś komendy wykonywać? Aport, siad, do nogi, turlaj się, poproś? Ludzie lubią, aby pies czymś się wyróżniał, bo mogą się nim wtedy pochwalić. Gdyby psiuniek coś takiego umiał, możnaby napisać o tym w ogłoszeniach i dodać zdjęcie ilustrujące. To mogłoby przyciągnąć potencjalny dom. :hmmmm:

Odwiedza go tylko OlaK. ja niestety nie mam jak się wyrwać na razie i nie miałam jak czegokolwiek z nim ćwiczyć. ale zdaje się, że nie umie zbyt wiele. To pies po ciężkich przejsciach :( i tak cudem jest, że tak wynormalniał w hotelu. To dlatego, ze tak mu tam dobrze. jest natomiast przesymatyczny. Gdy kogoś pozna, kładzie na jego widok łapkami do góry i daje brzuszek do głaskania.

Posted

[quote name='AgaG']Niestety zerowe zainteresowanie. Po ogłoszeniu w dzienniku polskim w tym tygodniu był jeden telefon niezdecydowanych i bardzo bardzo wiekowych pań, które i tak by nie dostały Gucia ode mnie. Z netowych ogłoszeń nie ma odzewu żadnego. :( Ola K .nadal wpłaca na niego 100 miesięcznie, a ja 200, jutro wpłacę za listopadowy hotel. Dobijająca ta cisza wokół psa. On się nie podoba niestety. :(

A mnie wkurza ze ludziom pies sie musi 'podobac' :angryy:
Zamiast pomyslec o tym zeby psu pomoc to maja jeszcze wymagania.
Ze jest przemilym, lagodnym psem, ze ma nietypowa sylwetke - to wszystko sie nie liczy.
Pies ma byc "ladny" albo "ciekawy" albo umiec stuczki.
A czy pies jest eksponatem wystawowym czy co ?

Posted

[quote name='wellington']A mnie wkurza ze ludziom pies sie musi 'podobac' :angryy:
Zamiast pomyslec o tym zeby psu pomoc to maja jeszcze wymagania.
Ze jest przemilym, lagodnym psem, ze ma nietypowa sylwetke - to wszystko sie nie liczy.
Pies ma byc "ladny" albo "ciekawy" albo umiec stuczki.
A czy pies jest eksponatem wystawowym czy co ?

Taka jest natura ludzka, ładni ludzie też mają łatwiej w życiu, bo ludziom się wydaje, że jak ładny, to bardziej uczciwy, dobry, milszy, szczery, poczciwy, dlatego ci ładni tacy zmanierowani często są.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Taka jest natura ludzka, ładni ludzie też mają łatwiej w życiu, bo ludziom się wydaje, że jak ładny, to bardziej uczciwy, dobry, milszy, szczery, poczciwy, dlatego ci ładni tacy zmanierowani często są.

A masz wytlumaczenie jak innym sie udaje znajdowac domy dla psow, nie koniecznie wyjatokowo urodziwych , w trybie przyspieszonym ?

Posted

wellington napisał(a):
A masz wytlumaczenie jak innym sie udaje znajdowac domy dla psow, nie koniecznie wyjatokowo urodziwych , w trybie przyspieszonym ?

To się nazywa znaleźć się w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. Ckliwe ogłoszenie trafia na człeka o dobrym sercu. Koniec. :)

Posted

Gosiapk napisał(a):
To się nazywa znaleźć się w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. Ckliwe ogłoszenie trafia na człeka o dobrym sercu. Koniec. :)

Nie wiedzialam ze to takie proste :roll:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='wellington']U Emira jest prawie sobowtor naszego Balonika :

i też taka mordka sympatyczna. :)
przelałam na Balonika 200, a Ola K 100 za grudzień. Powoli zaczynam się oswajać z myślą, że Balonik to mój pies, tyle że w hotelu.

• 1 month later...
Posted

Odwiedzam Balonika, bo się chłopak zasiedział... Zrobiłam niewielki przelew, aby go choć w ten sposób wspomóc, bo to już naprawdę sporo czasu minęło odkąd szuka domu :(

Wykupiłam mu pakiet ogłoszeń, na dniach powinny być gotowe.

Posted

Cioteczki, dziewczyny, prosze, napiszczcie, powiedzcie, jak to jest ze inne osoby z Krakowa znajduja dla swoich podopiecznych domy w ciagu kilku tygodni, a ten wspanialy pies czeka i czeka ?

Ja wiem ze prawdziwie dobry dom nie czeka za rogiem, ale przeciez taki wyjatkowo mily, grzeczny, kochany , nie stary, nie chory pies jak Balonik , pies zdrowy jak ryba, powinien juz dawno miec swoja kanape ! A szuka go jak dlugo ? Rok ? Poltora ?

No jak to jest ?

Posted

Na dodatek całkiem przystojny z niego facet ;)

Trzeba znów w necie zrobić zmasowany atak tej ślicznej mordki w portalach ogłoszeniowych i w końcu się uda...

Ja sama mam go na tablica.pl a w realizacji jest cały pakiet.

Mocno trzymam kciuki!

Posted

KasiaKia napisał(a):
Odwiedzam Balonika, bo się chłopak zasiedział... Zrobiłam niewielki przelew, aby go choć w ten sposób wspomóc, bo to już naprawdę sporo czasu minęło odkąd szuka domu :(

Wykupiłam mu pakiet ogłoszeń, na dniach powinny być gotowe.

KasiaKia dziękuję Ci bardzo za pomoc dla niego:loveu:, My cały czas z Olą się składamy na hotel. a biorąc pod uwagę, ile mamy swoich psów łatwo nie jest :( Dziś zrobiłam przelew na hotel, więc od razu Twoje pieniądze poszły.

wellington, no ja się też nadziwić nie mogę jak niektórzy szybko domy znajdują dla psów. Balonik ma dzięki Kasi mnóstwo ogłoszeń i cisza kompletna panuje :(

Posted

Kasia wielkie dzięki i super, że dodałaś o informacje na temat jego idealnego charakteru. :)

Posted

Może tym razem sie uda. Choć adopcji teraz , jak na lekarstwo . My mamy teraz 18 psiaków i nic nie mozemy wydac, nawet na szczeniaki nie ma chętnych:(.

• 3 weeks later...
Posted

Miałam pierwszy telefon. Dom w Krakowie, tzn mieszkanie. :) na jutro ustaliliśmy wizytę przedadopcyjną i okaże się, czy Balonik Gucio może tam zostać wydany. To musi być dom idealny i bardzo odpowiedzialny, bo pies ma za sobą ciężkie przejścia i trzeba go jak oka w głowie chronić przede wszystkim przed ucieczką, a w hotelu czuje się bardzo dobrze i ma wspaniałą opiekę. Z drugiej strony czekanie na chętnych z ogrodem może trwać wieki, już bardzo długo Gucio czeka w hotelu, więc trzeba sprawdzić możliwość wydania go do mieszkania. Ola K, która go odwiedza, uważa, że on nie najgorzej chodzi na smyczy i się na niej nie wyrywa. Bardzo proszę wszystkich, którzy pamiętają o Baloniku, o trzymanie kciuków. Dla Kasi K wielkie podziękowania za ogłoszenia. To dzięki jej ogłoszeniom ktoś zadzwonił :)

Posted

No niestety ten dom kompletnie odpada :( pan po pierwsze nigdy nie miał psa, a Balonik wymaga doswiadczonego opiekuna, są też inne przyczyny, o których mogę poinformować na pw. niestety poważne. Wydam psa tylko w odpowiedzialne ręce,inne odpadają.

Posted

[quote name='KasiaKia']Szkoda... aczkolwiek zawsze to jakiś znak, że jednak Gucio się podoba i jego ogłoszenia są przeglądane. Może następnym razem się uda.[/QUOTE]

Trzymam kciuki.