Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cynthia napisał(a):
Czy on naprawdę nic nie widzi?

Ja tego nie umiem stwierdzic jednoznacznie, ale jesli widzi to naprawdę bardzo mało. Nie wodzi wzrokiem za rękaz przysmakiem, nie zauwazy jak mu się coś dojedzenia położy przed nosem. Z dużo ostroznościa porusza się jeśli wyczuwa przeszkody ale jak zna teren np. swój boks to tam porusza się bezbłednie, to samo na smyczy na spacerze - nie potyka się, nie wpada na drzewa. Może widzi tylko zarysy postaci? Trudno powiedzieć. to samo potwierdza schronisko.

• Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ponieważ dzięki rekomendacji jednej z dogomaniaczek rottka Sara która była u mnie na tymczasie, idzie do adopcji (dzięki!:lol: ), zastanawiam się czy nie dało by się zabrać na tymczas do mnie. Jest jednak dużo, może nawet za dużo ALE... Po pierwsze nie wiem czy na pewno Sara zostanie w nowym domu (dziś się okaże), nie wiadomo czy Paluch zgodził by się go mi wydać (raczej nie, chyba że poszło by to jako adopcja docelowa) no i po trzecie czy dogada się z moim rottkiem Mobilem (kastrat, raczej uległy i potrafi dogadać się z samcami). NIC na razie nie obiecuję, może tylko tyle że będę na tym intensywnie myśleć. Dodatkowy problem jest taki że chyba będę musiała wyjechac na weekend z W-wy więc wszuystko by się przesuneło

Posted

To moja koleżanka z pokoju z pracy jest zdecydowana na Sarę, wezmie ją na pewno jeśli tylko sunia nie zareaguje zle na małe dziecko. Koleżankę znam - mogę za nia ręczyć. Strasznie chciałabym, żeby Felek został zabrany ze schronu, może jednak Ci się uda nawet po weekendzie - to byłaby wielka radość i dla nas i przede wszystkim dla Felka.

Posted

OOOOO:crazyeye::crazyeye::crazyeye: kogo ja tu widzę???
Gosiaczka i Mobila:loveu::loveu::loveu::loveu:

Biedny ten szarpus - niemiłosiernie:-(
A było jakiesik ogłoszenie na allegro???
albo gdzieś na molosach???

Posted

Gosiu tylko tym wypadku powinno sie realnie ocenic sytuacje-kto wezmie wychudzonego bidaka z wielka niewiadoma co do stanu oczu-musial by sie znalezc fanatyk-a MALAWASZKA jest tylko jedna...
ale badzimy dobrej mysli moze stanie sie przedswiateczny cud

Posted

lothia napisał(a):
wątpię aby p.dyr wydała psa na tymczas,jeżeli to do domku stałego

Też w to szczerze wątpie, mimo że mnie zna. Jedna z wolontariuszek tak kiedyś zrobiła i miała nieprzyjemności. Im dłuzej się zastanawiam, tym więcej mam wątpliwości czy to ma sens. A ten biedak nadal tam jest....
PS. Jolakar :loveu: - rottka Sara juz w nowym domu. A u mnie jakos tak pusto z jednym tylko ogonkiem ;)

Posted

ale np psy chore wydawała już, jeżeli przyniosło się zaświadczenie od weta o dalszym leczeniu
zresztą jest też napisene na stronie załozonej przez wolontariuszkę

"...Jeśli wybrany pies jest chory lub w trakcie leczenia można przedstawić Dyrekcji schroniska zaświadczenie z zewnętrznej kliniki o zobowiązaniu do leczenia lub kontynuacji leczenia (może być przysłane do schroniska faksem lub e-mailem) i od razu zabrać go do nowego domu. Pamiętajmy, że leczenie w domowych warunkach przynosi zdecydowanie lepsze i szybsze efekty...."

ale o tymczasie nie słyszałam, podobnie jak wzięcie psa dla kogoś [ a jedno z drugim się wiąże,bo przecież tymczas jest w konsekwencji oddaniem z czasem psa komuś innemu]

"....Nie można adoptować zwierzaka dla kogoś. ...."

Posted

Biedulek ma marne szanse na adopcję.Jeżeli jest ktoś chętny ale się boi,że sobie z takim chorym psiakiem nie poradzi to z własnego doswiadczenia mówię,że da radę.Mój psiak był w tragicznym stanie,schronisko było dla niego wybawieniem.Bardzo szybko stał sie domowym pieszczoszkiem,nawet z kotem się zaprzyjaznił.Miłość,to jest najlepsze lekarstwo!

Posted

[quote name='gamoń']
W tym wypadku moze byc cięzko.O ile psiak jest leczony raczej p.dyr go nie wyda.Poza tym niewiadomo czy jest po kastracji.Moze i tak.
On prawdopodobnie wrócił z adopcji.Widziałąm go miała bardzo straszna skóre,był leczony ,poszedł do adopcji i chyba znowu wrócił.(jezeli te ten sam psiak)

Gamoń-proszę...tylko nie to:placz: ...ja mam zdjęcia tamtego Sharpejka-byłam wówczas z Morisową-nawet wklejałam te foty na grupę II-została aodoptowany i ta osoba nawet przez krótko pisała na dogo kilka info o nim...-tamten był do leczenia-prawdopodobnie nużyca:roll: a jeśłi to ten sam?:roll: czy może jesteś to w jakiś sposób sprawdzić?:roll:

Posted

Rozmawiałam właśnie z Gosiaczkiem i zdradzę Wam, że jeśli sharpuś będzie do adopcji jest spora szansa na stały dobry domek dla niego. Nic więcej nie zdradzę, żeby nie zapeszyć ale proszę mocno ściskajcie kciuki aż do weekendu!!!

Posted

Miałąm nic nie mówić żeby nie zapeszać, ale skoro fama juz poszła... wszytsko się okaże w sobotę, ale na razie nic nie jest pewne. Domek fajny (znam bo to kolezanka z pracy), psiak mieszkał by z bokserką. Mamy już gotowe zaświadczenie od veta tej osoby ze jest OK - powinno pomóc. Pani dyrektor mnie zna, więc mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko....trzymajcie kciuki.
Jesli chodzi zaś o ewentualne choroby skóry tego psa to jemu nic nie dolega! a juz na pewno nie nużyca - oglądałam go dośc dokładnie tydzień temu. To mógł byc inny pies. P. dyrektor powiedziała mi że "ten sharpek nazywa się Felek, tak jak wszystkie sharpeie które były w schronisku, to taka tradycja".

Posted

Bardzo wierzę, że się uda i serducho mi się raduje:lol:
Gosiaczek, jak tylko coś załatwisz to szybko napisz - wszyscy czekamy na dobre wiadomości.
P.S. - opowieściom o Sarze nie ma końca, wreszcie mam w pokoju w pracy kumpelkę do psich rozmów;)