Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kuzynka mojego TZ ma trzyletnią sznaucerkę miniaturkę sól z pieprzem Zuzę. Zuza jest boska. Uwielbiam ją, jest energiczna, baaardzo towarzyska, zabawowa, wychowana z dziećmi w domu. Miała problem z lękiem separacyjnym, ale jej ludzie kupili klatkę kenelową, którą Zuza traktuje jako swój azyl i dzięki której nie wyje, kiedy zostaje sama.
W styczniu zeszłego roku na świat przyszedł najmłodszy członek rodziny. Ostatnio okazało się, ze młody ma na psy alergię i teraz Zuza musi opuścić dom, w którym była od małego. Baaaardzo ją lubię, w związku z czym szukam dla niej najlepszego możliwego domu. Sunia nie jest sterylizowana, ale chcę na ten zabieg namówić jej ludzi, żeby mała przypadkiem nie wydała kiedyś na świat maluchów (o ile wiem, nie ma rodowodu, jest raczej w typie rasy).

Zuza ma problem z agresją, kiedy w grę wchodzi kość wędzona - jest jednak bardzo pojętna i doświadczony opiekun mógł by ją tego z łatwością oduczyć.
Zdarza jej się posikiwać leciutko, jeśli ktoś do niej przychodzi - mała popuszcza ze szczęścia.
Wobec dzieci jest łagodna, choć starsze dziecko w jej domu jest hiper aktywne, głośne, traktuje ją czasem zbyt bezpośrednio i troszkę brutalnie. Dobrym rozwiązaniem był by dla niej spokojny dom, gdzie mogła by się bawić, szaleć, uczyć, gdzie poświęcano by jej sporo uwagi.
Jeśli chodzi o inne psy, dogaduje się z sukami i niektórymi psami, ale zbyt nachalnych adoratorów ostro przegania.
Ma kompletny ogon i uszy, lubi strzyżenie w domu, raz oddana do salonu strasznie histeryzowała - ale groomer nie umiał sobie z nią poradzić, więc nie wiem w s umie, czyja to wina.

Nie mam niestety jej zdjęć.

Kontakt ze mną via dogomania lub na mail agnieszka.zajac.1984@gmail.com

Telefonu nie podaję, bo w pracy zwykle nie mogę odebrać. Właścicielom będę przesyłać tylko poważne, sensowne oferty. Gdyby był tu ktoś, kto by umiał doradzić w kwestii umowy adopcyjnej, wizyty przedadopcyjnej (a nawet pomóc w jej przeprowadzeniu, gdyż nigdy tego nie robiłam), była bym baaardzo wdzięczna.

Posted

Sybel - podstawa to sterylizacja - proszę zmuś do tego jej włascicieli bo inaczej to strach ją gdziekolwiek wydawać - sunia trafi do pseudo i tyle będzie z fajnej suczki :( szkoda byłoby ją zmarnować - proszę tym bardziej, że piszesz, że mało czasu.

Szkoda też byłoby ją zabierać do hotelu jak jest w domu swoim (póki co)

no i zdjęcia konieczne - inaczej nie znajdzie się domu - ludzie nie lubią "kupować" kota w worku:shake:

Posted

Zdjęcia powinnam miec w tym tygodniu - jedziemy tam z moim TZ, ale jeszcze nie wiem, kiedy.
Postaram się namówić ich na sterylkę, ewentualnie sami ją załatwimy, ale to najwczesniej po wypłacie, czyli pod koniec miesiąca (bo jesteśmy w trakcie wyprowadzki na swoje, a więc meble itd... masakra). Nie biorę za bardzo pod uwagę możliwości wydania jej bez sterylki, a tamci ludzie sa w niezbyt powalającej sytuacji finansowej :|

A, co do sterylki, to problemem było by upilnowanie małej po zabiegu - jej ludzie długo pracują, najmłodszym dzieckiem opiekuje się babcia, ale ona nie jest na tyle sprawna, żeby upilnowac psa po zabiegu. Ja bym ją mogła mask przez weekend popilnowac, bo oboje pracujemy cały dzień i pies by był sam.

• 2 weeks later...
Posted

Mała ciągle w domu, wszystko w kółko czyszczone, żeby młody nie kichał. Nie mam kiedy jechać po zdjęcia, co mnie dobija.
Niestety bez fotek nie ma chętnych, a ja się fotek ani doprosić nie mogę, ani nie mam kiedy jechać (wyprowadzka pod łódź w toku)

• 4 weeks later...
Posted

Jest cały zcas w domu.
Mój TZ naprawiał im komputer, zabrał zdjęcia z dysku, postaram sie dziś wstawić (wiecie, mamy teraz nieco zamęt w domu)

Posted

Przepraszam, nieco mi się pokomplikowało wszystko.
Mam problemy z netem w domu, a w firmie mnie wiecznie wypluwa z dogo.
Zuza nadal u swoich ludzi, jakoś usiłują pogodzić wszystko (liczę na to, że się połapią, ze to wcale nie ona musi uczulać...)
Nie jest tragicznie, im dłużej zwlekamy, tym większe szanse, że może jej jednak nie oddadzą, ale tak czy inaczej postaram się te nieszczęsne foty dodac.