Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szejk to 2 letni pies średniej wielkości. Waży 16kg i mierzy 52cm w kłębie. Jest to wesoły i pełen wigoru psiak, wszędzie go pełno i na pewno wprowadzi trochę wariactwa do nowej rodziny. Ma piękne gęste futerko, bardzo ładnie umaszczone i ogon jak wielki wachlarz. Szejk dość mocno ciągnie na smyczy, jednak wynika to z faktu, że w schronisku nie ma odpowiednich warunków. Tylko 2 razy w tygodniu ma prawdziwy spacer, gdzie może się wybiegać i wyszaleć, ganiając za patykiem, piłką... czymkolwiek. Bardzo też lubi przeciągać się sznurem. Szejk bardzo lubi kontakt z innymi suczkami, psów(samców) niektórych nie akceptuje. Szejk wyraźnie daje znać, gdy coś mu się nie podoba np. gdy ma dość czesania, to łapie lekko zębami, nie robiąc oczywiście żadnej krzywdy, albo po prostu zaczyna się wiercić. Świetnie czułby się w domu z ogrodem, gdzie miałby dużo miejsca do biegania i szaleństw ze swoim człowiekiem, ale w mieszkaniu, przy porządnych spacerach również będzie szczęśliwy. Na komendę bardzo ładnie podaje łapkę i siada. Szejk nie powinien trafić do domu z małymi dziećmi, gdyż czasami jest nieostrożny i skacze, albo łapie lekko zębami przy zabawie.

Szejk jest zaszczepiony i odrobaczony, dostaje również darmowy bon na kastrację, przebywa w jednym ze śląskich schronisk.

Podaruj mu dom, a na pewno odwdzięczy się swoją wiernością na długie lata.

Kontakt z opiekunem:
Paulina tel. 792-304-398
pacyfik94@gmail.com

A teraz pokażę kolegę :)

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem :) To ten psiak z wybiegu któremu zawsze chciałam zdjęcie zrobić, ale uciekał....gdybym nie miała dwóch suczek to już byłby mój :P

Szejk na wybiegu:)

piękne ząbki !

Posted

Istar mnie też on się rzucał w oczy na wybiegu... nigdy nie chciał podejść blisko siatki... a mogłabym prosić o banerek? :oops: Byłabym baaardzo wdzięczna, wiem, że masz słaby dostęp do neta, ale nie musisz się śpieszyć :)

Teraz chłopak się rozbrykał :D
Dzisiaj poznaliśmy się bardziej, wiem, na co mogę mu pozwolić, a na co nie... no właśnie, z tym niepozwalaniem bywa różnie, ponieważ Szejk uważa, że jak mu się nie chce, to mu się nie chce i do niczego zmusić się nie da. Jak robię coś wbrew jego woli :evil_lol: to zaczyna lekko łapać zębami... np. jak chcę go złapać na wybiegu, albo odciągnąć od jakiejś suczki. Oczywiście krzywdy nie zrobi, tylko pokazuje, że on chce tutaj rządzić... :diabloti: ale ja się nie dam :cool1: Gdy miał też dość agility, to po prostu mnie olał, żadne wołanie, ani nawet parówka nie jest w stanie go zmobilizować, nawet jak próbowałam go złapać, to uciekał :-o on ma przerwę i już ;)

Na agility bardzo ładnie uczył się przechodzić tunel, już po kilku próbach, pokonywał go samodzielnie :) Jedynie suczka z cieczką go później baaaardzo rozpraszała i wtedy agility zeszło na drugi plan :) Jak już pisałam wcześniej, chłopak jest bardzo zdolny i inteligentny :razz: dzisiaj ćwiczyliśmy warowanie i już ładnie mu wychodzi :roll:

Super również ganiał się z Afrą i Pomponem na wybiegu :D potem doszedł jakiś szczeniaczek i cała czwórka ganiała wspólnie :) Jedynie bardzo się nie lubi z Wernem i Brytanem...

Szejk ładnie pozuje do zdjęć :D

Tutaj miała być komenda "poproś" :D

Uśmiech od ucha do ucha :)

zmęczony Szejk :D

Posted

On jest cudowny, psiak jest tak uroczy, że można by tak na niego patrzeć i patrzeć i patrzeć :D

A to kombinator z tym agility:evil_lol: Ja myślałam, że on będzie czerpać radość z tego agility, bo wygląda na takiego bardziej energicznego psa niż na kanapowca:lol: