suzuno Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Witam was wszystkie, od 2 miesięcy mam roczną kotkę( sterylizowana), która do czerwca była kotem wychodzącym. Od kiedy ją mam nie wychodzi na podwórko jednakże ciągle prosi żeby ją wypuścić. Czy jest szansa, że nauczyłaby się wracać na moje wołanie jakbym ją wypuściła z rana i np popołudniu zawołała do domu? Wiem, że kot jeśli wychodzi to jest narażony na masę niebezpieczeństw, ale z drugiej strony szkoda mi jej jak ona siedzi pod drzwiami i miauczy bo wie, że pies wychodzi na spacer. Nie wiem co mam zrobić ;( Dodam iż mieszkam w bloku na trzecim piętrze. Quote
iskra_wroc Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Nie wypuszczaj jej. Jest duża szansa, że kotka nie znając terenu, wystraszy się czegoś i pobiegnie w siną dal nie potrafiąc wrócić do domu. Poza tym grozi jej wiele niebezpieczeństw - luźno biegające psy, złośliwi ludzie, ruch uliczny... Quote
suzuno Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Nie wypuściłabym jej ot tak, z dnia na dzień, najpierw prowadzałabym ją z 2 -3tygodnie na smyczy, ewentualnie później bym ją puściła luzem, chociaż ciągle mam wątpliwosci, wlasnie ze względu na te niebezpieczeństw, że coś się mogłoby stać ;( Quote
Recommended Posts