terierfanka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 No to lepsze wieści :) Cioteczki, wydaje mi się, że nie ma teraz za bardzo szans ani możliwości wożenia Hugo do innych wetów, on jest za słaby raczej na to... Quote
sunia2000 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Zgadzam się z terierfanką, Hugo jest w takim stanie, że wożenie po klinikach mogłoby mu tylko zaszkodzić. Nie chcę jeść, bo boli go gdy się załatwia, z kolei jak nie będzie jadł to będzie słaby. Trzeba czasu, żeby wszystko się trochę zagoiło, wtedy będzie chętniej chciał robić koooo a co za tym idzie, będzie chętniej jadł! Quote
anett Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Dobrze byloby kupić Hugo karmę convalescence !! czy jest taka możliwość żeby to dostawał w schronie? Quote
sunia2000 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Jest taka możliwość, żeby dostawał taką karmę w schronie, a co to za karma?sucha?mokra?bo suchej jeść nie może! Quote
DONnka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Zosia123 napisał(a):Mam najnowsze wieści z linii frontu: Hugo został zbadany, zakażenia nie ma, jest na kroplówce. Dzisiaj jest ciut lepiej, bo zjadł ociupinkę i przeszedł kawałeczek. Weterynarz przypuszcza, że może to być stres pooperacyjny. No to mi trochę ulżyło, bo bałam się dzisiaj tu wejść :shake: Walcz Hugo, nie poddawaj się :loveu: Będzie dobrze, musi być :):):) Quote
bela51 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Jak minela noc ? Hugo, trzymaj sie chłopaku ! Quote
anett Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 sunia2000 napisał(a):Jest taka możliwość, żeby dostawał taką karmę w schronie, a co to za karma?sucha?mokra?bo suchej jeść nie może! To weterynaryjna dieta wysokoenergetyczna, łatwo przyswajalna właśnie w szczególności dla psów po zabiegach operacyjnych - zapewnia kompleks składników odżywczych przy zmniejszonej ilości jedzenia i mniejszym obciążeniu jelit !! Dostępna jest w puszkach lub jako proszek rozpuszczalny w wodzie - jest droga ale naprawdę doskonała dla zwierząt w okresach pooperacyjnych, z utratą apetytu lub zagłodzonych. Quote
Zosia123 Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 anett napisał(a):To weterynaryjna dieta wysokoenergetyczna, łatwo przyswajalna właśnie w szczególności dla psów po zabiegach operacyjnych - zapewnia kompleks składników odżywczych przy zmniejszonej ilości jedzenia i mniejszym obciążeniu jelit !! Dostępna jest w puszkach lub jako proszek rozpuszczalny w wodzie - jest droga ale naprawdę doskonała dla zwierząt w okresach pooperacyjnych, z utratą apetytu lub zagłodzonych. Dzięki Anett za informację! sunia2000 gotuje cały czas dla Hugonka ryżyk z kurczakiem, ale może rzeczywiście byłoby dla niego lepiej, gdyby karma była jak najbardziej przyswajalna. Słuchajcie, jest drobny problem. Miałam nadzieję zawieźć Hugo do Zuzi autem z firmy mojego męża, czyli za darmo, ale niestety to auto nie będzie dostępne prawdopodobnie przez dłuższy okres czasu. Czy ktoś ma możliwość zawiezienia Hugo bezpłatnie pod Zgorzelec? Quote
bela51 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Dziewczyny, czy poslalyscie do Zofiji nr konta? Albo przeslijcie do mnie, jest kasa dla Hugo . Quote
Zosia123 Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 bela51 napisał(a):Dziewczyny, czy poslalyscie do Zofiji nr konta? Albo przeslijcie do mnie, jest kasa dla Hugo . To musiałam coś przegapić :) Już wysłałam :) Jutro odwiedzam Hugo, zrobię mu jakieś fotki :) Quote
DONnka Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Zosia123 napisał(a):To musiałam coś przegapić :) Już wysłałam :) Jutro odwiedzam Hugo, zrobię mu jakieś fotki :) No to czekamy niecierpliwie :) A jak się dzisiaj czuje psina kochana ??? :loveu: Quote
Radek Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Witam, dziękuję za zaproszenie na wątek. Proszę o numer konta do wpłaty, znalazłem grosik dla oneczka i chciałbym coś wpłacić. Quote
Soko Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Hugo tak się prezentuje na tablicy: http://img51.imageshack.us/img51/5456/dscf3233g.jpg http://img821.imageshack.us/img821/761/dscf3230ns.jpg Quote
Zosia123 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Witamy nowe "twarze" :) Hugo wczoraj raczej bez zmian, tzn. znowu troszkę zjadł gotowanego, puszki nie chciał. Zaraz ruszam do schroniska, ale na ładnych parę godzin, bo będziemy robić zdjęcia nowym psiurom, więc na Dogo będę dopiero późnym popołudniem. Zatem cierpliwości :) Wpłynęły pieniążki od wolontariuszki Marzeny - 50 zł - bardzo dziękujemy! :loveu::loveu::loveu: ania shirley napisał(a):Proszę o nr konta Już wysyłam :) Dzięki! :loveu::loveu::loveu: Radek napisał(a):Witam, dziękuję za zaproszenie na wątek. Proszę o numer konta do wpłaty, znalazłem grosik dla oneczka i chciałbym coś wpłacić. Hugo bardzo dziękuje! :loveu::loveu::loveu: Soko napisał(a):Hugo tak się prezentuje na tablicy: http://img51.imageshack.us/img51/5456/dscf3233g.jpg http://img821.imageshack.us/img821/761/dscf3230ns.jpg Super, bardzo dziękujemy! :loveu::loveu::loveu: Quote
Radek Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Dziękuję za szybkie przesłanie numeru konta. Przelew już poszedł. Quote
Zosia123 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Dzięki Radku :) Hugo dzisiaj osowiały i słabiutki... Poszłyśmy z Basią od razu do niego i taki leżał biedaczek-smutasek, nie zwracał uwagi na nic... Potem podeszłam do niego jakoś tak po dwóch godzinkach i dalej sobie leżał, ale ubyło troszkę ryżyku... Wyprowadziłam innego bidaka z izolatki, a potem także Hugo zgodził się wyjść na krótki spacerek, chociaż głównie siedzieliśmy sobie na trawce. Quote
Zosia123 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Nie było dzisiaj doktora Raka, więc nie mogłam porozmawiać z nim o Hugo. Wydaje się jednak, że bidulek nie będzie się nadawał do podróży jeszcze dłuższy czas. Kupiłam mu dzisiaj Convalescence Support - niestety tylko 50 g, bo mój wet tylko tyle miał; piekielnie to drogie (10 zł za tą małą paczuszkę!), więc nie sądzę, żeby schronisko zgodziło się kupować dla Hugo. Zawiozę mu jutro rosołek z tym proszkiem i olejem rycynowym. Dzisiaj biedak próbował zrobić kupkę, ale niestety nie udało mu się... Quote
unixena Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Piekny chlopaczek ,ale taki smutny ....Wracaj do sil Hugonku ... Quote
Kocurek Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Hugonku bedzie dobrze....jeszcze pycholek bedziesz mial usmiechniety... Quote
Recommended Posts