Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]26 września: Niestety Hugo poczuł się gorzej (podejrzenie perforacji jelita) i został uśpiony... :(

Spokojny, zrównoważony misio.
Od pewnego czasu przebywa w izolatce we wrocławskim schronisku (Wrocław, ul. Ślazowa 2), nr na szyi 1469.
Ok. 2 miesiące temu trafił do schroniska, odebrał go właściciel, potem znowu trafił do schroniska i właściciel już się nie pojawił...
[/FONT][FONT=Arial]Na spacerze jest grzeczny, daje się spokojnie wyczesać.
Pies cierpi na przepuklinę odbytu, strasznie się męczy przy oddawaniu stolca.
W schronisku nie zoperują go, czeka go igła z morbitalem:-( Lekarz stwierdził, że w schronisku nie ma warunków na pielęgnację psiura po operacji (wlewy z parafiny, pomoc w wypróżnianiu, odpowiednia karma). Operacja jest możliwa tylko w przypadku DT.

Hugo jest już po operacji, bardzo powolutku dochodzi do siebie, trzymamy kciuki za chłopaka!
[/FONT]

Rozsyłajcie wątek!!!

Deklaracje stałe:
Zosia123 - 50 zł przez 3 m-ce (albo dłużej ;))
Havanka - 20 zł przez 2 m-ce
:loveu:
daga31081980 - 50 zł od października

Deklaracje jednorazowe:
Beta&Czata - 100 zł :loveu:
Cantadorra - 100 zł
fochu - 50 zł :loveu:
pędzelopka - 50 zł :loveu:
swagnieszka - 50 zł :loveu:

Inna pomoc:
Bros i Berkano obiecały bazarki :)

WPŁATY :loveu:
Zosia123 + 50 --> Przeniesiona na ATOSA
daga31081980 +50 zł (13.09.)
--> Przeniesiona na ATOSA
Bazyli3101 + 30 zł (14.09.) --> dla ATOSA
DONnka + 50 zł (14.09.) --> dla Bolusia (przelane)
Beta&Czata + 100 zł (14.09.) --> dla ATOSA
Cantadorra + 100 zł (14.09.) --> 50 zł dla ATOSA, 50 zł dla Kesha (przelane)
swagnieszka + 50 zł (16.09.) --> dla ATOSA
buniaaga: dla Hugo od Elzy + 153,75 zł (18.09.) --> zwrot (przelane)
Havanka + 18 zł (19.09.) --> Dla ATOSA
Marzena + 50 zł (22.09.) --> Dla ATOSA
Radek + 10 zł (23.09.) --> Dla ATOSA
fochu + 50 zł (25.09.) --> Dla ATOSA
+ 150 zł Pieniądze dla Hugo od Sonii )na prośbę Zofiji - przelew od asl - osoby prowadzącej finanse Sonii
(26.09.) --> przelane
ania shirley + 50 zł (26.09.) --> Dla ATOSA

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiaka ocenili na ok 10 lat (jak zwykle:angryy:), już drugi raz jest w schronie, właściciel bezdomny, drugim razem został pies mu odebrany prosto z ulicy przez SM, w biurze powiedziano mi, że nawet jakby się zgłosił właściciel to tak mu nie wydadzą psa. Przepuklina w dość zaawansowanym stanie, lekarz nie daje gwarancji, że po zabiegu wszystko będzie ok w 100% bo to stary pies (pies żyjący z bezdomną osobą jest zaniedbany, wycieńczony, jego wygląd może wskazywać na więcej lat niż ma w rzeczywistości). Mówił, że po kilku miesiącach przepuklina może znów się pojawić, może ale nie musi-taka mała loteria. Ale gdyby znalazł się DT to chyba warto zaryzykować!

Posted

Jest spokojny, zrównoważony - miałam go na spacerze tylko raz, ale zrobił na minie doskonałe wrażenie, pomimo ewidentnego cierpienia nie jest nerwowy , pani Bożena mówi, ze tylko przy wyciskaniu piszczy, a raz chciał ją capnąć, ale to z bólu - on nie rozumie, że ona mu pomaga.

Posted

Ogłaszajcie kochane, może jeszcze się uda.
Bela - jak będzie DT, to zrobią mu operację w schronisku. Chodzi o to, że nie opłaca się robić operacji, gdyby miał zostać w schronisku, bo i tak nie wydobrzeje.

Posted

ulvhedinn napisał(a):
A jak jego stosunek do innych stworów?

Misio do wszystkich merda ogonkiem i chce sie witac i bawic:) Raz do niego pies wyskoczył z zębami, to się odwdzięczył ale sam nigdy nie zaczepił:)

Posted

Jestem i ja. Kompletnie nie wiem jak pomóc. Mogłabym wystawić bazarek, ale właśnie szykuję sie do wyjazdu - 18.09. nie mam fantów, muszę je najpierw zebrać, zrobić...Będę po 25 września.

Posted

dziewczyny - może czarna anda z marek k/w-wy... ona ma stare ON-ki... pomaga im... może jeszcze jedno miejsce by się znalazło... pewnie jakaś kasa w ramach płatnego DT by się jej przydała na pozostałe stare ON-ki i koty. trzeba by koniecznie do niej napisać... do super dziewczyna z dużym sercem przez duże S
a może czarodziejka?