palinka05 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Witam, od niedawna mieszka w moim domu Golden, w poniedzialek idziemy na pierwsze szczepienie. Wiem, ze psiak powinien dostac 3 szczepienia, jednak moja weterynarz powiedziala, ze konieczne sa 4 szczepienia(czyli jeszcze 3 szczepienia, poniewaz pierwsza dawke dostal w hodowli), zaznaczyla mi rowniez w ksiazczce na jakie choroby bedzie szczepic za kazdym razem. Nie wiem teraz czy to czwarte szczepienie jest konieczne, bo wszedzie spotykalam sie z koniecznoscia trzykrotnego szczepienia szczeniaka. Z gory bardzo dziekuje za pomoc. Quote
iskra_wroc Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 A to czwarte szczepienie to nie jest przypadkiem wścieklizna po 4 miesiącu? Quote
palinka05 Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Nie, czwarte szczepienie ma byc jeszcze na nosowke, parowiroze, leptospiroze, zakazne zapalenie watroby i kaszel kennelowy. Jedyna choroba ktorej weterynarz nie zaznaczyl w 2 i 3 szczepieniu, a ktora ma byc w 4 to leptospiroza. Quote
Recommended Posts