WolvesLover Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [FONT=Times New Roman][FONT=ComicSansMS]Astra to ok. roczna suczka średniej wielkości o wyjątkowym wyglądzie. Jest bardzo wesoła i energiczna, a w głowie jej tylko zabawa. Lubi biegać i aportować zabawki. Jest posłuszna, przychodzi na zawołanie. Na smyczy ciągnie, jest zbyt podekscytowana i musi najpierw się nieźle wybiegać by iść w miarę spokojnie. Jeśli chodzi o stosunek do innych psów to do większości jest nastawiona pozytywnie, zaczepia je w celu zabawy. Nie przepada jedynie za szczeniakami. Jest bardzo kontaktowa i spragniona miłości. Mimo, że spotkała ją taka niesprawiedliwość i porzucenie jest ufna i radosna, a w jej psim sercu wciąż jest miejsce dla człowieka...[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=ComicSansMS] Więcej zdjęć tutaj. [/FONT][/FONT]Kontakt w sprawie adopcji tel.: 506 274 358 email: green.rebel123@gmail.com Quote
whyou Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ona jest naprawdę cudowna! Taka dziecina :) Quote
pralinka94 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Astra jest przepiękna i bardzo fajna z charakterku... długo na dom, czekać nie może! :D Quote
kimiji Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 jestem u Astry :) Wymyślłam do niej świetną komendę "przyjedź do mnie" :D Quote
jofracy Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 zapisuję :) mam słabość do opli, a szczególnie lubię Astry :) Quote
jofracy Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 po łacinie astra znaczy gwiazda. Pasuje :) Quote
WolvesLover Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 zauważyłam, że wielu osobom Astra kojarzy się z samochodem... jeśli mam być szczera to gdy wpadłam na to imię w ogóle tego nie skojarzyłam, a imię wzięło się z bajki Jetsonowie (może ktoś będzie to kojarzył) był tam pies Astro, a Astra to nic innego jak żeńska odmiana tego imienia xD Quote
whyou Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Właśnie chciałam wrzucić te zdjęcia :D Mimo że dzisiaj Anety nie było w schronisku, to Astra się nie nudziła! Wyszłam z nią i tak ją wymęczyłam, że pod koniec już w ogóle biegać nie chciała :] Najpierw wybieg, potem spacer po mieście, a potem znowu wybieg, ale tym razem bez zabaw, tylko na poważnie - agiliti. I co się okazało? Ma do tego smykałkę! Niemalże od razu udało jej się przejść - niestety w dosłownym znaczeniu słowa - tunel. Nie wiem czemu nie chciała biegać, ale gdy tylko znajdowała się w środku - po prostu szła. Tak normalnie, powoli. Ale liczy się fakt, że przeszła! I to kilka razy. Byłam z niej dumna. Skała też przez te przeszkody. Co prawda, przez jedną (bo dopiero ćwiczyłyśmy), nisko zawieszoną, ale skakała ;] Myślę, że Aneta będzie kontynuować pracę z agiliti i z nią ;dd Quote
kimiji Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 no, no szykuje nam się kolejny mistrz agility :D Quote
WolvesLover Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 ahhh również jestem z niej dumna! Astra jest stworzona do biegania :mdrmed: Quote
Meeaw Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 zapisuję, pies o takiej urodzie nie może długo siedzieć w schronisku ;) Quote
WolvesLover Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Relacja z dzisiejszego spacerku: [FONT="]Astra dzisiaj po raz pierwszy sama wyszła z boksu wcześniej musiałam wyciągać ją siłą bo nie bardzo chciała wyjść, chyba już wie, że to oznacza spacer :mdrmed: po wyjściu ze schronu Astra oczywiście cała w euforii sama nie wie w którą stronę iść i z którym psem najpierw się przywitać, najchętniej to by bez smyczy sobie poszalała ale nie ma tak dobrze ;) Poszłyśmy na spacer do parku, a potem wróciłyśmy na teren schroniska, weszłyśmy na wybieg ale niestety szybko z niego wyszłyśmy bo Astra atakowała swoich młodszych kolegów :shake: za to udało nam się opanować komendę ‘siad’ oczywiście jeszcze nie do perfekcji ale popracujemy nad tym :-D[/FONT] Poniżej zdjęcia, kiepskiej jakości bo robione telefonem ale tragicznie nie jest: I sesja z Nemo Tak poza tym jestem w trakcie robienia jej ogłoszeń mam nadzieję, że będzie z nich jakiś odzew ^^ Quote
jofracy Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Musi być. Ona jest śliczna i mądra. Quote
Recommended Posts