Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze, stoję w bloku startowym, żeby Kamyczka odebrać z dworca, ale nie mam jeszcze potwierdzenia, czy Nata z Kamulcem są w drodze...
DT czeka na Kamyczka od 18.00. Blisko mnie (na Grochowie), super ludzie (sami sie zgłosili, że chcą zostać DT). Tylko coś tego Kamyczka na horyzoncie nie widać...

Posted

Kamyk u mnie na kolanach. Akcja: "rzut Kamieniem z Łodzi do W-wy" zakończona sukcesem.:lol:
Katya i Nata - wielkie dzięki!:loveu:

[SIZE="1"](przy okazji wyjaśniam: tak właśnie wyglądają mleczaki, nie macie się czym Dziewczyny martwić, wszystko z ząbkami Kamyczka, jest O.K.)

Mały jest super kontaktowy, ale też straszliwie temperamentny. No i ciężki jak .... kamień..:evil_lol: Jak wracałyśmy z dworca, mama na chiwlę wyszła do sklepu, jak wróciła do auta, to Kamyczkowi mało się ogonek z radości nie urwał, tak się cieszył... Taki jest strasznie zawadiacki, ale też b. lgnący do ludzi.
Fergie i Kocia ukryły się na górze. Brave próbował się z nim trochę bawić na dworze, jak tylko się wytłoczyliśmy z samochodu (ja,mama, Kamyk i ..... Fergie, która też koniecznie, z sobie tylko znanych przyczyn,;) musiała jechać na Centralny), ale różnica gabarytów była dla Kamyczka zbyt duża i zabawa ugrzęzła na początkowym jej etapie.
Teraz, w domu dla odmiany, Kamyk natarczywie zaczepia Brave'a i parę razy skończyło się ostrzegawczym warkiem, ze strony tego drugiego.
Śmieszny psiak. W aucie super grzeczny, ale ogólnie troszku łobuziak. Temperament aż go rozpiera. Chyba własnie dlatego ta kobieta zdecydowała się go oddać. Bo oprócz temperamentu to słodki psiak i b, bystry i ufny i towarzyski....
[SIZE="1"]Zachowanie Kamyka, mogę porównać tylko z zachowaniem gończego polskiego moje psiapsióły. Jak był szczeniakiem w wieku Kamyka był jeszcze bardziej energiczny. Moja Fergie, co by nie było terier, w jego wieku, to w ogóle popierdółka...

Kamyk chyba nie jadał suchego, bo mu niezbyt wchodzi, za to wszamał z wielkim apetytem płatki z kurakiem z deputatu Brave'a.
Wraz z Kamykiem przyjechała jego ksiązecza zdrowia (z kompletem szczepień). Ale nie ma nic oprócz małej obróżki i smyczy.
Może, któraś z Ciotek by na uraczyła jakimś psim materacykiem? I miseczkami jakimiś? Trzeba go jakoś wyposażyć do DT.
Kamyk jest w tej chwili wielkości ...hmmm dorosłego foksteriera. Może ciut większy. Waży z 10 kg.

Posted

Ja mam tylko miski dla wielkiego psa w typie bernardyn, ale mogę przekazać, jak zwykle, szampon i witaminy oraz 15 kg Mera Dog Prestart dla szczeniąt, ale ktoś musiałby przyjechać po cały worek, chyba że mam podrzucić tylko kilka kg.

Posted

ufff...dzięki Bogu ze dobre wieści o Kamyczku bo znam go osobiscie i z racji jego "temperamentu" martwiła mnie ta podróz pociagiem do Warszawy:evil_lol:
grubas z niego to fakt bo i zarłok niesamowity
hmmm....moja wielka dobermankę zamęczał jak się spotkalismy na spacerze swoimi zabawami, ona jest suuuper cierpliwa i łagodna i tylko jak jej zaczynłą skakac na grzbiet to go straszyła warknięciem.Więc pewnie inne psiaki tez tak będzie maltretował zabawą, a ze jest niezsocjalizowany z innym psami (bo wlasciwie moja Bejka to jedyny pies jakiego zna -a ona jest wyjątkowa)musi się nauczyć prawidłowych kontaktów.
trzymam kciuki za powodzenie w tymczasie

Posted

Nie wiem jak mu się ułożą relacje z psem w DT (podobno jest niewielki gabarytowo, a Kamyk, to wygląda jeśli chodzi o masywność i wielkość, jak... hmmm, duży i dorodny cocer spaniel), ale u mnie (a będzie u mnie do 18-tej), bawi się świetnie z moim Bravem (Brave jest onkowatym kundlem tyle, że trochę mniejszym od ON-ka). Brave ledwie sapie i dyszy, mały mu włazi do łóżka, na głowę, w ogóle się "gwałcą" nawzajem, skaczą, fikają... Brave radosny, jak nigdy... Bo nasza Fergie jest rarogiem i się nie chce z nim bawić... Kamyk nie zrobił jak do tej pory siku w domu (raz popuścił w zabawie).
Za to wyszedł ładnie do ogródka, zrobił siusiu i kupę (brzydką i chyba z robalami - będę mu musiała zanabyć coś na odrobaczenie) - czyli wie o co chodzi z pbytami na dworze...

Posted

Wszystko O.K.
Zawiozłam go tam ciut po 18-tej. Dom miał się odzywać jakby coś było nie tak... W razie czego, to jeden przystanek od mojego domu.
Ale ludzie przemili (młode małżeństwo), sami się zgłosili jako DT, pełno zwierzaków w domu (oprócz pieska rezydenta jeszcze papużki i króliki).

Kamyczek przez te kilka godzin kiedy był u nas zupełnie podbił serce mojego Brave'a. Od kiedy Kamyczka nie ma - Brave jakiś nie swój. Smutny taki lezy w łóżeczku z nostalgiczna miną. (mama twierdzi, że poprostu jest umęczony przez tego szkraba i odpoczywa....:evil_lol: )
Kamyczek w DT tez będzie miał pieska do zabawy, więc nuda mu nie grozi.

JEST JEDEN PROBLEM: NIE ZOSTAWIŁAM TAM KARMY, BO NIE MIAŁAM, A UMÓWIŁAM SIĘ ŻE KARMĘ PODRZUCĘ: czy ktoś może zabrać z Ursynowa ze sklepu od Lary karmę i podrzucić ją albo na Grochów, albo przynajmniej do mnie do pracy (Śródmieście)
Bardzo prosze o pomoc, sama sobie nie poradzę...

Posted

Każde z tych szczeniąt jest inne-Kamyk wielkosci spaniela i gruby,Beza-Zoja waży 11 kg i jest niska ale masywna,a jej brat wygląda jak jamnik .Iskierka to owczarek ,tylko o Pakerze mało wiesci,ale Macka pewno cos napisze..ciekawe czy nadal jest największy z rodzenstwa?
Jak Kamyk sprawuje się w DT?

Posted

Super sie sprawuje, bez problemów! A Państwo Tymczasostwo są tak zorganizowani, że w niedzielę gdzieś wstawili ogłoszonko Kamyka i ........... na dzisiaj jesteśmy umówieni z jakimiś ludźmi zainteresowanymi adopcją Kamyka!

Posted

Było spotkanie. We wtorek.Państwo zainteresowani Kamyczkiem się okazali parą bez ślubu (sic! ;-)) i mieszkającą w wynajmowanym mieszkaniu.Dałam im umowę adopcyjną do przeczytania w domu. Mieli sie zastanowić i oddzwonić do DT. Gadałam wczoraj wieczorem z DT - państwo 'nieślubni' nie oddzwonili...:-(Po ostatnich doświadczeniach z Kingiem jestem tak nieufna, że pewnie też ich troszke przestraszyłam pytaniami typu: 'a co będzie z psem jeśli sie państwo kiedys rozstaną?'....Ale, może to i lepiej... Jak mawiał mój Ś.P. Tata: 'jak się nie podoba brudno, to i czysto trudno' - ;-)