Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wysłąłam!!!!fotki robione telefonem i dlatego kiepskie.Poza tym chyba z20 min zmarnowałam eby zrobic 2 ujęcia bo Kamyk ani na sekundę nie puszczał mojej ręki i mnie obgryzał, więc mam rany kłute:)
postaram się o lepsze jak znów podrosnie!!!!

• Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Kamyczek powraca,z powodu alergii dziecka,z powodu takiego ze dziecko jest zbyt małe i mu dokucza,pani chce oddac psa ,i nie widzi szans na to by znalazł dom w Dobroniu bo tam albo na łancuch a poza tym tam nie chcą kundelków.kto może dac mu tymczas póki ktos nie pokocha go naprawdę??????

Posted

netti1 napisał(a):
Kamyczek powraca,z powodu alergii dziecka,z powodu takiego ze dziecko jest zbyt małe i mu dokucza,pani chce oddac psa ,i nie widzi szans na to by znalazł dom w Dobroniu bo tam albo na łancuch a poza tym tam nie chcą kundelków.kto może dac mu tymczas póki ktos nie pokocha go naprawdę??????

:crazyeye: :-o :crazyeye: :-o Nie no, to najbardziej idiotyczny powód oddania psa o jakim słyszałam, doprawdy.
Natti, trzeba od tej kobiety wymagać aby psa przetrzymała do czasu znalezienia mu nowego domu, to nie jest już szczeniaczek którego każdy może wziąć na tymczas. Poza tym, pies to nie zabawka, umowa adopcyjna do czegoś zoobowiązuje.
Nie myślała przed adopcją o tym, że dziecko może psu dokuczać ? Chyba od tego są rodzice aby uczyli dziecka że zwierze też czuje.

Posted

rozmawiałam z nią ,nawet odwodziłam od pomysłu adoptowania szczeniaka,ale z rozmowy wynikalo ,ze pani jest swiadoma róznych rzeczy ,mam wrazenie ze Kamyczek padł ofiarą gwiazdki,miły dodatek do rodzinnych świat ,a 2 miesiące po juz jest niepotrzebny.

Posted

netti1 napisał(a):
rozmawiałam z nią ,nawet odwodziłam od pomysłu adoptowania szczeniaka,ale z rozmowy wynikalo ,ze pani jest swiadoma róznych rzeczy ,mam wrazenie ze Kamyczek padł ofiarą gwiazdki,miły dodatek do rodzinnych świat ,a 2 miesiące po juz jest niepotrzebny.

Dlatego trzeba koniecznie od niej wymagać opieki nad Kamulkiem do czasu znalezienia mu nowego domu.

Posted

Gdyby Netti mogła, na pewno wzięłaby Kamyka do siebie. Ale nie może! Naprawdę nie może. Kiedyś wzięła Kamyka i jeszcze czwórkę jego rodzeństwa, odchowała, odkarmiła, wyniańczyła. Nie pytała, kiedy one pójdą do domu, po prostu o nie dbałą i kochałą. Uratowała im życie, mówiąc krótko. Kamyk jako jedyny płakał, gdy szedł do domu. I Netti za nim płakała.
Teraz jest kryzysowa sytuacja. Błagam, niech ktoś pomoże Kamykowi i Netti, bo jej serce pęknie. Jeśli będziemy zwlekać, kobita gotowa oddać go byle gdzie, a jak sama pisze, w jej okolicach ludzie biorą psy na łańcuch.

Kamyk nie jest duży, to ciągle dziecko, ma ok. 3 miesięcy. Jest rozkoszny, ale nie mamy jego dobrych zdjęć. W domu tymczasowym mógłby takie mieć zrobione i szybciutko znaleźć dom na stałe. Tym razem dobry.:modla: Pomocy!

Posted

zrobilam kilka fotek Kamyczkowi, niestety pogoda niesprzyjajaca bo bloto straszne!
Psiak jest tak ruchliwy ze trudno go uchwycic na sekynde w miejscu(takie trochę ADHD), a zrobienie fotki mordki jest po prostu niemozliwe bo ma fatalny nawyk skakania na czlowieka-a to naprawde nie jest fajne przy takiej chlapie i kaluzach.Niewątpliwie potzreba tu nauki dobrych, psich manier!

tu w bezruchu tylko dlatego ze robi siusiu:

jak ktos umie powiększyc zdjęcia to proszę bo ja niestety nie wiem jak:shake:

Posted

lika napisał(a):
Maluszek pilnie szuka domku. Może jutro się coś wyjaśni...
Czy wiadomo już dokładnie kiedy musi się "przeprowadzić"?

Tak, do wtorku ma czas...

Posted

Mam nadzieję, że jutro się coś wyjaśni. Dałam ogłoszenie do gazety, szukam płatnego tymczasu dla Szamana. Jak się ktoś sensowny zgłosi, to może Kamyczek tam zamieszka. Szamana i tak jeszcze nie przywiozłam.

Posted

lika napisał(a):
Mam nadzieję, że jutro się coś wyjaśni. Dałam ogłoszenie do gazety, szukam płatnego tymczasu dla Szamana. Jak się ktoś sensowny zgłosi, to może Kamyczek tam zamieszka. Szamana i tak jeszcze nie przywiozłam.

Jak wysyłam do Ciebie pw to dostaje je Lika przez duże "L" :roll: Aukcje Szamana wystawię, niech tylko Fela zapłaci za allegro.

A co do Kamulka to cóż, jak się nic nie znajdzie to będzie trzeba go zawieżć do schroniska, bardzo niemiła perpektywa, ale skąd wziąć tymczas ?