Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny słuchajcie macie jakiś znajomych z okolic Dąbrowy Górniczej/Sosnowca, którzy posiadają kury?? Musimy sprawdzić jak Lusi reaguje na kury. :)

Dziękuje wszystkim za wpłatę pieniążków na leczenie Lusi ;)

Posted

:multi::multi:cudnie maja psiaczki u ciebie cudnie:modla::modla::iloveyou:jak Lusienka dzis ciotenko? calujski w nochalki dla wszystkich , czy byla juz u ciebie ciotenko- Martika Aisza?:loveu:pozdrawiam

Posted

"no i Lusi :-))))) mieszka teraz w Kielcach - domek fajny z ogrodem, Lusi na szczęście nie goni kur, ale wytarzała sie już kurzej kupie. Pani bardzo Lusią przejęta, mama Kingi rownież, pozdrowienia dla mamy Crys i dla Crys - super DT Lusia domaga się pieszczot i przytulania. Podróż zniosła dzielnie, a kaszel Pani podejrzewa jest z podrażnionej krtani bo Lusia była uwiązana w lesie :-( . Na smyczy trochę kaszle więc Pani szybko kupi jej szelki i powiedziała ze do poniedziałku jakoś sobie poradzi i uszyje jakieś prowizoryczne. Fajna babka:)"

Tyle wiem. Nie było mnie gdy Lusi jechała do nowego domku :(

Posted

Bardzo się ciesze, że Lusia znalazła domek, czy raczej domek znalazł ją.

Czy informacja na 1 stronie, że jest dług do spłaty jest nadal aktualna? Pytam, bo zastanawiam się czy nowa rodzina może mogłaby ciut odciążyć Towarzystwo, pod którego opieką była Lusia?

Z mojego bazarku też będzie jakaś kwota, na razie z tych zadeklarowanych wpłat przez licytację i tych już wpłaconych liczę na nieco ponad 110 zł, i to byłoby do podziału z Łatką, kgtóra nie może wrócić na łańcuch, a niestety na domek też specjalnie nie ma kasy.

Posted

Dług trzeba spłacić, a nowi właściciele Lusi zapłacili 30zł za adopcje i dali jeszcze 20zł, które poszło na konto fundacji.
Ja osobiście nie znam tej Pani bo mnie nie było w domku jak Lusi szła do nowego domu :(

Posted

[quote name='Crys']"no i Lusi :-))))) mieszka teraz w Kielcach - domek fajny z ogrodem, Lusi na szczęście nie goni kur, ale wytarzała sie już kurzej kupie. Pani bardzo Lusią przejęta, mama Kingi rownież, pozdrowienia dla mamy Crys i dla Crys - super DT Lusia domaga się pieszczot i przytulania. Podróż zniosła dzielnie, a kaszel Pani podejrzewa jest z podrażnionej krtani bo Lusia była uwiązana w lesie :-( . Na smyczy trochę kaszle więc Pani szybko kupi jej szelki i powiedziała ze do poniedziałku jakoś sobie poradzi i uszyje jakieś prowizoryczne. Fajna babka:)"

Tyle wiem. Nie było mnie gdy Lusi jechała do nowego domku :(

ta fajna babka to ja .

Lusia jest u mojej mamy , bo ja pracuje i nie miałaby tyle radości i musiałaby byc sam w domu, a tak caly czas z nią ktos jest. Mieszka z jeszcze jednym psem z POnką - Duszką i (tymczasem) z malym rodzilcem Gerfildem (tez psem)
Na podwórku sa koty i kuary, i kaczki - Lusia troche gani kury, bo chciałaby sie z nim bawić a kury ja to kury uciekaja, wiec na razie musimy je troche pilnowa, ale dajemy rade .
Lusia juz powoli zaczyna przechodzic kolo kur bez ich zaczepaiania , więc mamy nadzieję ze wszystko idzie w dobrym kierunku .
Lusi jest wesola , bawi sie z psami, jest strasznie całusna i przytulaśna, oczywisci spi na weraslce.
Po zmianie obrozy na szelki duzo mniej kaszle , ale jednak jeszcze do konca kaszel nie ustapił . Pytałam nasza Panią wet o ten kaszel i przyznała ze moze to byc po tym ze mogla sobie cos tam uszkodzić jak była w lesie uwiązana , ale zeby to sprawdzić trzbaby suni zrobić RTG a na razie nie chcę jej jeszcze męczyć . Poczekamy jak jej nie przejdzie to bedziemy szukac przyczyny.

To tak w skrócie , niestety mam ograniczony dostęp do internetu ale jak tylko znajde czas to bede pisac

a to Lusi na spacerku z kolezankami :

zawsze dobrym oczkiem do kamery:

he he..... kury na horyzoncie:

pracujemy nad tym...

Pozdrawiam wszytkich, ktorzy pomogli Lusi _ DZIEUJEMY

Posted

Super wiadomości!

I Lusia jaka zadowolona, ma taki uśmiechnięty pycholek.
Cała ta historia, która miala swoj początek w lesie skończyła się dla niej rewelacyjnie.

Teraz zadanie jakie stoi przed Stworzyszeniem, które opiekowało się Lusią, to spłaca długu za jej leczenie - operacj usunięcia oka i sterylizację.
Z mojego bazarku na Lusię i Łatkę jest już w tej chwili 151 zł do podziału, i może jeszcze ktoś pomoże, i jakoś wspólnymi siłami damy radę!

Posted

:loveu::multi::multi::multi::multi:zdrowenka i piszcie czesto!Domeczku nowy Lusienkowyyyyyyy witamyyyyyyy!Cudowne wiesci , kaszelek rzeczywiscie moze byc od obrozy , moja sunma od malenkosci chodzi tylko w szeleczkach , na obrozce odrazu sie dusila bidunia ...... pozdrawiamy caleym sercem , dziekujemy za wiesci i sliczne zdjateczka, ale masz ciotenko duzo psiaczkow ponkow hohooooLuseinka szczesliwa:loveu::loveu::multi::multi::multi::multi:dziekujemyyyyyyyyyyyy

Posted

Cieszą nas bardzo wieści, że Lusi jest szczęśliwa i już się prawie za klimatyzowała ;)
Czekamy na więcej informacji :)
Kayra też tęskni za Lusi, stała się bardzo spokojna i ciągle zaczepia ludzi żeby się z nią bawili.
Teraz czeka na nowego młodszego kolegę, który się pojawi na DT w sobotę :)

Serdecznie pozdrawiamy ja i cała rodzinka ludzka i psia :)

Posted

tak Lusi bardzo zadowolana , ona jest strasznie wesoła i jak nawet sie zasmuci na chwilke to zaraz wraca do niej radośc zycia . aha i ona bardzo lubi jezdzic samochodem jak ktos szykuje sie do jazdy to trzeba ja trzymać by zaraz by sie zapkaowała ;)

A 3 PONy są "pożyczone" tylko te dwa ogoniste są nasze, a ta bardziej u góru zdjęcia ( z ogonem) mieszka z Liśka