Marta1990 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Moja sunia ma dziwny włos. Wygląda jakby był suchy i tłusty . Znajomi mojej przyjaciółki ostatnio znaleźli shih tzu, on ma właśnie jakby taki ,,puszek'' i sierść gładką i przyjemną w dotyku, zauważyłam ,że chyba wszystkie shih tzu nawet te w typie mają sierść która jest taka już przy skórze ,,jedwabna'' i miękka . a moja ma tłuste i twardę .Czy da się poprawić jakoś wygląd włosa,zmiękczyć? Nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi dołączam zdjęcie suni. Quote
Magda & Zicko Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 w przypadku psów w typie nie masz pewności kim byli rodzice/dziadkowie/pradziadkowie, czy któreś nie miało domieszki krwi innej rasy.. co do suchego włosa możesz go natluszczać olejem palmowym, kokosowym itp. dodawać do karmy olej z pestek winogron, olej lniany tłoczony na zimno :-) zmienić szampon, jeżeli to nie pomoże, genetyki nie przeskoczysz i musisz zaakceptować fakt,że Twój pies ma taki a nie inny włos. Quote
Recommended Posts