Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiecie co? Kurde siedze na innym forum i czytam posty i trafiam na taki, gdzie dziewczyna pisze że jej ONek waży 60 kg ma problemy ze stawami, miał młodzieńcze zapalenie kości w wieku 7 czy tam 8 miesięcy, ma teraz 2 lata a ona pyta się co ma mu podawać - jaką karmę i martwi się o jego stawy i o to, że musi chodzić po schodach po czym zabija mnie stwierdzeniem że chciałaby dodać, że pies nie ma nadwagi. :roll:
Luuuuudzie.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taaa to samo. Oczywiście jestem okropna bo nawet psu z taką nadwagą nie założyłabym kolczatki od tak sobie, a przecież ledwo można go utrzymać - nic dziwnego - jakbym miała takiego słonia, co waży więcej ode mnie to chyba też miałabym z tym problemy, szczególnie że wychowanie psów w dzisiejszych czasach powinno być bezstresowe tak jak dzieci i generalnie ludzie nie chcą szkolić psów, bo mają być ich przyjaciółmi a nie służącymi - to wyjaśnienie też mi się podoba. :evil_lol:

Posted

Dobrze, ze zgubilam link do tego forum :evil_lol: a to bezstresowe wychowanie to tak apropo tej kolacztki :razz: no coz, ja moja bernardynke utrzymuje bez kolcow :eviltong: a kolczateczke ma moje zwierzatko wychudzone :evil_lol: ktore jest tak chude, ze niedlugo z kolczatki zostanie wiecej paska, niz samej kolczatki :evil_lol:

Posted

Powinnam Cię zgłosić do TOZu :diabloti: nie dość że pies strasznie wychudzony to jeszcze kolczate mu zakładasz - przecież dałabyś rade go utrzymać bez kolczatki!!! Toć to nie 60 kilogramowy atleta ON! :evil_lol:
Masz tą kolczate Fuchsowską? :cool3:

Posted

ada89 napisał(a):

Masz tą kolczate Fuchsowską? :cool3:

Nie. mam zwykla schweikerta. i kto powiedzial, ze ja go nie moge utrzymac :eviltong: przeciez mnie nie do tego kolce sa potrzebne.

martita napisał(a):
a jeszcze kiedys sajo byla pozytywna:roll:...

martita
W moich metodach nic sie nie zmienilo. Ale nauka, a egzekwowanie polecen, to troszke cos innego.

Posted

ada89
Masz ochote na trenindzek w weekend :razz: bedziesz mogla zapoznac przy okazji sympatyczna czarna ONke uzytke :razz:
Noooooo i mam interesa :loveu: pozyczysz mi trymerek :modla:

Posted

Trymerek pożycze, ale w ten weekend jeszcze nie. Urlop sobie robie. Ram zresztą jedzie na działke a ja zostaje w domu.
A kortowiada? To Ty nie tam? :cool3:
I co to za czarny użytek??

Posted

saJo napisał(a):
Wtorki i czwartki o 7:00 tropienie.

ooo 7... :evil_lol: moja ulubiona godzina :roll: :diabloti:
A Ty Sajo sie już zapisałaś na obóz? ktoś jeszcze jedzie?
Obawiam się trochę co do tej długaśnej podróży, czy mój pies da rade i jeszcze jak to tam jest na granicy z kundlami?

Posted

Tak, zapisalam sie i w najblizszym czasie wplacam pieniazki. Na granicy musisz miec paszport, wyrazne oznaczenie psa (tatuarz lub chip) z aktualnym szczepieniem p/ko wsciekliznie (czyli zrobione dwa tygodnie przed wyjazdem, oczywiscie wszystko wbite do paszportu). Podroz, no coz, na pewno bedziemy musialy robic sporo przystankow, bo ja pierwszy raz jade w tak daleka droge, a Ty mysle ze tez na dlugo nie bedziesz mogla mnie zmienic za kierownica ;)Zastanawiala sie jeszcze Zuza z Wega. Niestety sucz ma kontuzje i nie wiadomo czy na oboz wydobrzeje na tyle, zeby sprostac tak obciazajacym treningom.
Planowalam tez kupic bagaznik na relingi, moze ktos mialby porzyczyc "trumne" wtedy latwiej byloby sie spakowac, a Ramzes mialby tylne fotele do dyspozycji.

Posted

saJo napisał(a):
Na granicy musisz miec paszport, wyrazne oznaczenie psa (tatuarz lub chip) z aktualnym szczepieniem p/ko wsciekliznie (czyli zrobione dwa tygodnie przed wyjazdem, oczywiscie wszystko wbite do paszportu).

Paszport mój czy psa? Do swojego mam wbić szczepienie przeciwko wściekliźnie mojego psa?
Z tą jazdą to jakoś tam damy rade, ja się boje żeby Ramzes ze stresu nie dostał biegunki czy coś takiego bo wtedy to będzie tragedia.
Ty bierzesz 2 kundle?
A i jeszcze co do Zuzy to ona wtedy do obozu miałaby już 18 lat? Czy ma już?

Posted

No jasne, ze do swojego :evil_lol: rrrrrrany, oczywiscie, ze psi paszport z wpisem o szczepieniu. Zuza nie bedzie miala 18 lat, warunkowo mogla przyjechac za zgoda rodzicow i pod opieka pelnoletniego, odpowiedzialnego opiekuna, czyli mnie :cool1:
Mysle, ze Ramzes lubi jezdzic, wiec nie powinno byc problemu. A jelsi sie martwisz, to moze w ramach przyzwyczajania go do jazd, pojechalabys na spotkanie z Glogarem w lipcu? Ewentualnie w czerwcu. Chociaz pewnie po takiej przerwie macie tyly z posluszenstwem, wiec mniej byscie skorzystali, ale jelsi chcecie, to ja nie widze przeszkod. Noooooo alo jak chcesz to i w czerwcu i w lipcu :evil_lol:

Tak, ja biore dwa kundle.

Posted

[quote name='saJo']Zuza nie bedzie miala 18 lat, warunkowo mogla przyjechac za zgoda rodzicow i pod opieka pelnoletniego, odpowiedzialnego opiekuna, czyli mnie :cool1:

Gdzie te spotkania z Glogarem?
Dalej nie rozumiem z tymi paszportami :evil_lol:

Posted

http://psisport.com/forum/index.php?topic=72.0

Rrrrrraany, jedziesz do weta i prosisz o wystawienie psu paszportu i zrobienie wpisu ostatniego szczepienia p/ko wscieklizne. Wsio (oznaczony jest, bo ma tatooo, a poza tym powinnas miec go zachipowanego :mad: ). Oczywiscie jesli zbliza sie termin szczepienia, to robisz powtorke (doszczepiac trzeba co rok). A swoj paszport mozesz nawet zostawic w domu, bo mamy łunie i na dowod mozna przekraczac granice :evil_lol:

Posted

saJo napisał(a):
(oznaczony jest, bo ma tatooo, a poza tym powinnas miec go zachipowanego :mad: ). :evil_lol:

a to niby dlaczego mialaby go miec zaczipowanego skoro ma tatuaz???
jakies sie przepisy pozmienialy?
bo z tego co mi wiadomo to dopiero po 2012 musi byc czip, a puki co do wyboru. W miescie Olsztynie tak samo-czip albo tatuaz

Posted

orsini napisał(a):
a to niby dlaczego mialaby go miec zaczipowanego skoro ma tatuaz???
jakies sie przepisy pozmienialy?
bo z tego co mi wiadomo to dopiero po 2012 musi byc czip, a puki co do wyboru. W miescie Olsztynie tak samo-czip albo tatuaz

Tak, ale chodzi o to, że w Olsztynie ostatnio była taka akcja, że chipuje się zwierzaki za darmo do kiedyśtam i wg saJo miałam tam iść i zachipować swoje zwierze, ale człowiek zalatany itepe :evil_lol: emota ":mad:" o tym świadczy :p
Co do jutrzejszego tropienia to najwcześniejszy autobus mam o 6:33 więc najwcześniej mogę być jak on dojedzie. Ale pytanie brzmi: gdzie to tropienie? i kto będzie?