Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marciashka napisał(a):
Aha, i kiedy jest Tańczący ze Szmatką (teraz to już chyba z Klinem), bo ja z uwagi na korki dość szybko się zwinąłem ostatnio z placu i nie wiem jak się umówiliście.

:p Tańczący z Klinem jest w środe i czwartek na 16. Mam nadzieje ze nie bedzie padać bo nie mam korków, a w Olsztynie wszystko jest możliwe jeśli chodzi o zjawiska atmosferyczne różnego rodzaju:diabloti: Nie mam też rękawiczek, ponieważ w całym Olsztynie nie ma rękawiczek rowerowych. Po prostu nie ma. Jest lato, uzywa sie rowerów, więc to oczywiste że rękawiczek nie ma, czego ja sie czepiam, trzeba se było zima kupić, a nie teraz latem mi sie rekawiczek nagle zachciało, durnej babie.:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zajecia z Wiktorem macie w srode i czwartek o 16:00. Jesli mialoby Was nie byc, nie zapomnijcie go o tym poinformowac. Mnie nie bedzie. W weekend jade na jego zadupie popracowac z psem. Wyjezdzam w piatek wieczorem lub sobote rano i wracam w poniedzialek na zajecia wieczorne. Jesli macie ochote, tez mozecie jechac, spanko pod namiotami (ewentulnie moze Wam udostepni hamak, ale w nim jest niebezpiecznie), zadupie za wsia, las, psy, praca w dzien, i zimne pifko wieczorem. Moznaby jakiegos grilla tez wykombinowac. Czego chciec wiecej? Pogadajcie sobie z nim na zajeciach w tej sprawie.

Zajecia tropieniowo-posluszenstwowe beda jednak na 19:00. W taka pogode jak byla wczoraj, tak czy tak musielismy czekac az bedzie chlodniej, zeby moc popracowac z psami. W piatek prawdopodobnie bedziemy mieli gosci, wiec prosze przyjsc licznie i sie starac :mad:

W sprawie noclegu na seminarium z Fuchsem bede kombinowac. Na miejsca w hotelu sie nie pisze, wole przespac sie w samochodzie, niz placic tyle kasy.

alantani
Moim zdaniem powinnas jechac z Gabrem. Przecierz gdybym uwazala, ze nie dacie rady to bym Was nie namawiala!! Nie wpycham nigdzie, nikogo na sile!! Wiem jak wygladaja takie seminaria i wiem ze dalibyscie rade. Takiej okazji mozecie drugi raz nie miec, a praca pod okiem takieg fachowca naprawde daje bardzo duzo. Zarowno dla psa i jego przewodnika, jak i dla mnie jako osoby, ktora Was w tym szkoleniu prowadzi.

Marciashka
Poczytaj i pomysl o semi z Manchartem w pazdzierniku. Alantani juz sie zdecydowala jechac o ile pamietam. Wiktor jesli bedzie mogl tez bedzie jechal (jesli przyjma mnie z psem).

EDIT:
Mamy nocleg na seminarium http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6364810#post6364810

Posted

alantani napisał(a):
Nie mam też rękawiczek, ponieważ w całym Olsztynie nie ma rękawiczek rowerowych. Po prostu nie ma. Jest lato, uzywa sie rowerów, więc to oczywiste że rękawiczek nie ma,

Salon rowerowy na Kolobrzeskiej i Lubelskiej. Duży wybór. :p

Posted

[quote name='saJo']
W piatek prawdopodobnie bedziemy mieli gosci, wiec prosze przyjsc licznie i sie starac :mad:
:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

[quote name='saJo']
Mamy nocleg na seminarium http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6364810#post6364810
Nawet nie zadam kretyńskiego pytania czy jest tam ciepła woda:evil_lol::evil_lol: Czy w takim razie ktoś z jadących w ogóle jest chetny na ten hotel?? A tak przy okazji, co to jest za miejscowość gdzie to seminarium sie odbywa??

[quote name='Marciashka']Salon rowerowy na Kolobrzeskiej i Lubelskiej. Duży wybór. :p
Przyszkociłam i chciałam taniej, wiesz, Tesco, Real i te sprawy. Ale bede musiała sie szarpnąć najwyraźniej:cool3:

Posted

alantani
Zawsze sa stacje benzynowe, ewentualnie mozna sie wykapac u kogos w pokoju. Zawsze da sie cos wykombinowac. Dla mnie ta cena jest kosmiczna, 80 zl za dobe to jakas paranoja. A ty jedziesz sama, czy z Mikolajem? Bo na PS jestes tylko Ty wpisana.
Miejscowosc...nie wiem :oops: Na MM jechalam pociagiem, a potem kolezanka odbierala mnie z dwroca, wiec nazwa miejscowosci mi absolutnie nie zostala we lbie.

Prosze nie robic wielkich oczu, tylko ladnie pracowac.

Posted

saJo napisał(a):
alantani
A ty jedziesz sama, czy z Mikolajem? Bo na PS jestes tylko Ty wpisana.

Sama, po co powiększać koszta jak Mikołaj i tak się tym nie zajmuje (chociaż mu się podobało wczoraj że to szkolenie takie "dynamiczne":p) Ja pytam o miejscowość bo nie wierze żeby w okolicy były tylko 2 wypasione hotele. Jakbym wiedziała gdzie to jest to bym szukała dalej czegoś innego.
saJo napisał(a):

Prosze nie robic wielkich oczu, tylko ladnie pracowac.

Ja zawsze ładnie pracuje, a przynajmniej sie staram. Zobacz jak sie ładnie nauczyłam cytaty dzielić:p No poooowiedz kto przyjedzie nas oglądać.... Premier:razz:??:evil_lol:

Posted

To jest taka wiocha, wiec ja bym sie nie zdziwila, gdyby a) nie bylo hoteli, b) nie bylo wolnych miejsc, c) ceny byly podobne.

Nooooooo laaaaaadnieeeee pracujesz.....:roll:

I ladnie podzielilas cytat :evil_lol:

Nie powiem kto przyjdzie :eviltong: :diabloti:

Posted

a nas nigdzie na zadnym agility i tropieniu w tym tygodniu nie bedzie bo mnie praktycznie nie ma w miescie sie szwedam po lidzbarku warminskim u rodziny :D a mam nadzieje,ze jak wroce w niedziele popoludniu to nie strace zajec :D

Posted

tak szczegolnie przy upale bede psa ciagal na agility dzis ??? jak nie mam samochodu,to jazda autobusem jest koszmarem a pozniej przejscie jeszcze 2 km od hotel parku do bartaga to na pewno pies bedzie w stanie skakac:angryy:

Posted

alantani napisał(a):
Nie mam też rękawiczek, ponieważ w całym Olsztynie nie ma rękawiczek rowerowych. Po prostu nie ma. Jest lato, uzywa sie rowerów, więc to oczywiste że rękawiczek nie ma, czego ja sie czepiam, trzeba se było zima kupić, a nie teraz latem mi sie rekawiczek nagle zachciało, durnej babie.:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

przez cały rok ich nie ma :p szukałam jakiś czas temu w zimie czy kiedyśtam i jak pytałam w sklepie o rękawiczki na rower to wielkie oczy tylko robili, natomiast jak moja mama zapytała w którymś sportowym o rękawiczki na rower, żebym mogła z psem pracować to kobieta wysłała ją do zoologicznego... nie ma to jak spryt i dedukcja :evil_lol:
hmm jak chcesz u deręgowskiego kupować [tj. kołobrzeska] to przygotuj sobie sporo kasy, żenią tam, że niemożliwe... to samo na lubelskiej ale tam już mniej... kiedyś pytałam tą sławną BeateG :diabloti: bo mówiła, że kupowała rękawiczki w jakimś tam sklepie internetowym i kosztowały coś koło 60 zł... to i tak taniej niż w naszych wspaniałych olsztyńskich sklepach sportowych :diabloti:
ale mi już aż tak bardzo potrzebne nie są, bo albo Ramzes już tak nie ciąga albo się przezwyczaiłam, no ale wy chodzicie na pozoranta, to sie napewno przydadza

Posted

ada89 napisał(a):
przez cały rok ich nie ma :p szukałam jakiś czas temu w zimie czy kiedyśtam i jak pytałam w sklepie o rękawiczki na rower to wielkie oczy tylko robili, natomiast jak moja mama zapytała w którymś sportowym o rękawiczki na rower, żebym mogła z psem pracować to kobieta wysłała ją do zoologicznego...

kooooocham olsztyn:angryy: nie ma mowy, nie zapłace jakiejś kosmicznej kasy za rękawiczki. Kupie sobie takie do pracy w ogrodzie i w nich wystapie:evil_lol:

Posted

Swoje rekawiczki (druga pare, bo pierwsza skonsumowal Gnojek) kupowalam w Olsztynie w cenie ok kilkunastu zl...nie wiem dlaczego macie takie problemy...Te chyba sa podobne do moich http://www.allegro.pl/item212598109_rekawiczki_zelowe_wypustki_wygodne_rozmiar_l.html A tutaj macie kilka innych http://www.allegro.pl/search.php?string=rekawiczki+&search_type=1&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&state=0&city=&price_from=&price_to=&category=0&order=t&st=gtext&listing_sel=2&listing_interval=7

umok
Prosze Cie! Jak nie bylo upalow tez nie chodziles, wiec prosze przestan sie tlumaczyc pogoda.

Posted

umok napisał(a):
tak szczegolnie przy upale bede psa ciagal na agility dzis ??? jak nie mam samochodu,to jazda autobusem jest koszmarem a pozniej przejscie jeszcze 2 km od hotel parku do bartaga to na pewno pies bedzie w stanie skakac:angryy:

mój kundel jakoś specjalnie nie narzeka, a autobanem jedziemy 40 minut... :cool1:

Posted

[quote name='saJo']

Marciashka
Poczytaj i pomysl o semi z Manchartem w pazdzierniku. Alantani juz sie zdecydowala jechac o ile pamietam. Wiktor jesli bedzie mogl tez bedzie jechal (jesli przyjma mnie z psem).

Wyobraź sobie, że poważnie o tym myślę.... :p

Posted

ktos z tu obecnych kiedys powiedzial,ze nie interesuje go inny pies to co sie martwi,ze nie chodzimy :DAda tak tylko,ze ty masz mozliwosc przejechania czasami samochodem z saJo:P A wogole to wszyscy sie mnie czepiaja dzis :(

Posted

saJo napisał(a):
Ciesze sie bardzo :p a co sadzisz o wypadzie do Wiktora :razz:

Bardzo kuszący pomysł, tylko muszę z nim porozmawiać i nie wiem jakie są koszty takiej imprezy :-)
Może bym córcie zabrał, to miałaby okazję spać pod namiotem :)

Generalnie pomysł jest super

Posted

umok
Wiesz co...dawno nikt mi nie powiedzial czegos tak przykrego :( Bardzo mi przykro, bo skoro uwazasz, ze nie przejmuje sie cudzymi psami, to znaczy ze Twoim zdaniem pracuje z psami tylko dla kasy :( Przykro mi, ze tak to odbierasz :(

Posted

bo sie ciagle czepiasz oto,ze z psem nie chodze na tropienie i agility jak nie moge z przyczyn technicznych a do tego dzis byl taki upal,ze sama wiesz jak wyglada praca z psem w takich sytuacjach a nie czepiam sie tego,tylko mowie to co mi kiedys powiedzialas w podobnej sytuacji,skoro lubisz prace z psami to ok ale chyba mozesz zrozumiec,ze z przyczyn technicznych nie jestem w stanie docierac na tropienie na przyklad w gutkowie bo za bardzo nie wiem jak moj pies bedzie sie zachowywal w sytuacji w ktorej zobaczy nowego duzego psa a przeciez u ciebie tropia same duze psy znaczy wieksze od paskudy no ale jezeli odebralas nie tak moje slowa jak nalezy to moge jedynie przeprosic i probowac prostowac to co znowu spieprzylem.Naprawde bede staral sie byc na wszystkich agility na Bartagu,bo na szczescie pies bez wiekszych problemow jezdzi autobusami no ale dzisiaj bym go nie wsadzil do piekarnika jakim jest nagrzany autobus. W kazdym razie jezeli moge przeprosic i blagac o wybaczenie zle zrozumianego kontekstu ,to przepraszam i blagam o wybaczenie bo jednak ciebie lubie i nie chce krzywdzic osob ktore lubie :) Tak wiec przepraszam.

Posted

Alantani za Twoją namową zajrzałam na stronę Arkadii i skończyło sie to tym, że wysłałam im maila a dodam, ze jestem dość dziwną osobą z dość dziwnym poczuciem humoru :cool1:

Posted

Bo mnie wkurza posiadanie stale problemow technicznych. Sorry, ale nie wierze ze od trzech miesiecy masz non stop problem z dojazdem na agility. Duze psy sa ZADNYM problemem na tropieniu, bo pies jest na sladzie SAM. A podwozke tez juz Ci proponowano. Wiec sorry, ale nie dajesz mi absolutnie ZADNYCH podstaw, zebym wierzyla w Twoje gadanie ze zalezy Ci na tropieniu/agility z Rudolfem.

Posted

e tam moge sie sam podwozic autobusem i nikomu dupy nie truc,ze chce zeby mnie ktos podwiozl a wogole to jakos jezeli mam wybierac a wybierac musze bo na dodatkowe zajecia typu agility czy tropienie sam wykladam kase, wiec musze finansowac tego typu imprezy wiec wybiore to co mowisz,ze jest na dzien dzisiejszy bardziej potrzebne,tylko ze narazie kasy nie mam :( ale ponoc w tym tygodniu albo w nastepnym bede mial to w nastepny weekend bede na agility bo wtorek 24 lipca to mi odpada,ze wzgledu na koncert kultu na starym miescie :D

Posted

W ten i nasteny weekend agility nie ma, wiec troche sobie poczekasz na zajecia...a potem pewnie nie bedziesz mial kasy, albo nie bedziesz mogl, potem mnie znowu nie bedzie, a potem pewnie przyjdzie zima...odezwij sie, jak juz bedzies wiedzial, ze NA PEWNO przyjdziesz. Aaaaa i jest zasada, ze dwa dni PRZED treningiem trzeba mi powiedziec, ze bedzie sie na hopkach. Wiec pamietaj o tym, zeby mnie wczesniej poinformowac.

Posted

W sumie nie moja sprawa, ale jako najstarszy z Was wszystkich nie mogę się powstrzymać....

umok napisał(a):
bo sie ciagle czepiasz oto,ze z psem nie chodze na tropienie i agility jak nie moge z przyczyn technicznych

Tu tylko jedno pytanie - komu powinno zależeć?

umok napisał(a):
z przyczyn technicznych nie jestem w stanie docierac na tropienie na przyklad w gutkowie bo za bardzo nie wiem jak moj pies bedzie sie zachowywal w sytuacji w ktorej zobaczy nowego duzego psa

A jak chcesz się przekonać? Nie unikniesz spotkań z dużymi psami - jedyne, co robisz, to odwlekanie. A jednocześnie gdybyś poznał Rudolfa z naszymi psami, to istnieje duża szansa, że będziesz się zabierał na śledzenie z kimś z nas w przyszłości.

umok napisał(a):
W kazdym razie jezeli moge przeprosic i blagac o wybaczenie zle zrozumianego kontekstu ,to przepraszam i blagam o wybaczenie bo jednak ciebie lubie i nie chce krzywdzic osob ktore lubie :) Tak wiec przepraszam.

Od wkurzania saJo to ja jestem.... :diabloti: