Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No alantani widzisz, Ramzes już np. większy nie urośnie :placz:
a ja wybrałam DONka bo chciałam mieć dużego psa... a mi sie taki mały trafił i do tego chory... ale ja to tam różne dziwne jazdy miałam przy wyborze psa, teraz już trochę mądrzejsza jestem (ale tylko troche) i czym innym bym się kierowała przy wyborze psa... :roll:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ada89 napisał(a):
a ja wybrałam DONka bo chciałam mieć dużego psa... a mi sie taki mały trafił i do tego chory...

Ale go kochasz bardzo, nie?? No. Jakby Gabro był mały i chory to ja bym go tez kochała. Bardzo. A Ramzes ze swoją "trudną przeszłością" trafił najlepiej jak mógł, można było na nim lagę położyć, ale nie, robi wszystko co normalny pies robić powinien, na tyle na ile moze oczywiście, i se zyje, i jest hepi, i jeszcze na Gabra burczy:loveu::loveu::loveu:

Posted

ada89 napisał(a):
Marciashka my byśmy chcieli tą kieszeń na smakołyki, jak będzie, bo ostatnio chciałam zamówić ale akurat nie mieli... jak nie będzie to spoko [0988a]

Zamowienie przyjete :-)

Kto jeszcze? :)

Posted

ada89 napisał(a):
a ja wybrałam DONka bo chciałam mieć dużego psa... a mi sie taki mały trafił i do tego chory... ale ja to tam różne dziwne jazdy miałam przy wyborze psa, teraz już trochę mądrzejsza jestem (ale tylko troche) i czym innym bym się kierowała przy wyborze psa... :roll:

ada, zajmujesz sie psem wzorowo, i za to szacunek. Wiele osób pozbyłoby sie psa, który nie spełnia oczekiwań i poszukało nowego. Tak się składa, że między nami a naszymi psami buduje się specyficzna więź i to staramy się wzmacniać, a nie spotykamy się po to, żeby pokazywać sobie psy i przebijać, który ładniejszy, większy itd. Pies to odpowiedzialność - Ty ada wzięłaś odpowiedzialność za Ramzesa i doskonale się z tego wywiązujesz. Przecież nie kochałabyś go więcej, gdyby był większy, prawda?

Posted

ada89 napisał(a):
yyyy... noooo... teges... mam ale jeszcze się do niej nie zabrałam... :roll:

:crazyeye: przecierz to jest ksiazka na jeden wieczor :roll:

Marciashka napisał(a):
I gryzaki nie beda na 100% FIOLETOWE, jak niektore pileczki :angryy:

:eviltong: :eviltong: :eviltong:

Posted

a ma ktoś tego Turida żeby pożyczyć?? czy musze se kupić?? SaJo, ale ty ich musztrujesz na tych owaczarkach:pja też nieraz pisze dwa posty po sobie, a czasem nawet trzy. Może w takim razie poinstruujesz mnie też jak sie robi taki wielokrotny cytat, he?? Gabro chyba mi złamał palec.

Posted

Turida mam ja, ale pozyczylam ada89, wiec z nia musisz gadac. Generalnie to jest cieniutka ksiazeczka do przeczytania w jeden wieczor, wiec nie wiem i boje sie pytac co ada89 z nia robi.

PS. Na ONkach ja nikogo nie musztruje, tylko robie swoje. Czyli glownie sprzatam. Zamiast upominac moge od razu dawac punkty karne, ale....po co?

PS2.Zeby robic taki wielokrotny cytat, musisz ZA NIM klikniesz przycisk "odpowiedz" kliknac ten guziczek z cudzyslowem i plusikiem (obok przycisku "quote") przy kazdym poscie, ktory chcesz zacytowac. On (przycisk) sie lekko podswietli na czerwono. Nastepnie klikasz: "odpowiedz" i w okienku do pisania wiadomosci otwieraja ci sie wszystkie te posty.

Posted

Marciashka napisał(a):
I gryzaki nie beda na 100% FIOLETOWE, jak niektore pileczki :angryy:

Tego nie wiesz na pewno:p

saJo napisał(a):

PS2.Zeby robic taki wielokrotny cytat, musisz ZA NIM klikniesz przycisk "odpowiedz" kliknac ten guziczek z cudzyslowem i plusikiem (obok przycisku "quote") przy kazdym poscie, ktory chcesz zacytowac. On (przycisk) sie lekko podswietli na czerwono. Nastepnie klikasz: "odpowiedz" i w okienku do pisania wiadomosci otwieraja ci sie wszystkie te posty.

Działa. Jeszcze nie wiem tylko jak rozbijasz JEDNEGO posta na wiele cytatów??

Posted

jeszcze będziesz mnie błagać, żebym Ci pożyczyła ten sprzęt :cool1: :evil_lol:
wyników jeszcze nie znam, dr.Obremski miał dzwonić do nich, ale ja jak jeszcze wróce z miasta to zadzwonie i się spytam.

Posted

ada89 napisał(a):
jeszcze będziesz mnie błagać, żebym Ci pożyczyła ten sprzęt :cool1: :evil_lol:

no pewnie, ze bede :modla: zrobimy klan chudych, lysych ONkow. Juz na pewno TOZ bedziemy mialy na glowie :evil_lol:

Posted

mój jest normalnej budowy... :diabloti: ważyłam go na poliklinice i waży całe piękne 29 kg :p jeszcze jakby ktoś go umiał zmierzyć w kłębie, mogę nawet przynieść metrówkę na dziś... bo ja nie wiem do którego miejsca się to mierzy. A to twój Łysek ma zapadnięte boczki i żebra wystające takie... chuchro głodzone :evil_lol:

p.s. co do wyników to pan z laboratorium mi powiedział, że nic nie wyrosło, nie stwierdzono żadnych pasożytów itepe itede czyli NIC, z tym, że na to wyrośnięcie to się czeka do 21 dnia i jakby co urosło to będą powiadamiać, więc nie wiem teraz już nic... w jaki sposób w takim razie to leczyć bo ta skóra wygląda tragicznie... :roll:

Posted

Mamy problem z dojazdem na dzisiejsze szkolenio -tropienie. Mikołaj ma cos ważnego i nie wie o której skończy, wiec na chwile obecna sytuacja wygląda tak, że albo bedziemy, albo nas nie bedzie.

Posted

Autobusow nie ma ?? :mad: W 9 na wete, a potem spacerek do Bartaga :mad:

ada89 napisał(a):
mój jest normalnej budowy... :diabloti: ważyłam go na poliklinice i waży całe piękne 29 kg :p (...)A to twój Łysek ma zapadnięte boczki i żebra wystające takie... chuchro głodzone :evil_lol:

Jassssssne, przedwczoraj nawet jak wracalismy z rowerku jakis pan sie zatrzymal i z tekstem "bys go nakarmila chociaz raz". No ale moj bierze energie z powietrza, bo po 10 km galopem nie byl nawet zdyszany. Niezle jak na psa, ktry nie je. Nie wpsomne juz o tym, ze te 10 km nie przeszkodzilo mu w wariowaniu na pozorancie z takim samym zapalem jak zwykle :angryy: A Ciebie jeszcze nikt sie nie czepia tylko dlatego, ze jest qdlaty :eviltong: jak go wyczeszesz osterem, szczegolnie teraz, jak duza czesc wlosa jest martwa przez grzyba, to dopiero zacza sie czepiac :eviltong:

ada89 napisał(a):
p.s. co do wyników to pan z laboratorium mi powiedział, że nic nie wyrosło, nie stwierdzono żadnych pasożytów itepe itede czyli NIC, z tym, że na to wyrośnięcie to się czeka do 21 dnia i jakby co urosło to będą powiadamiać, więc nie wiem teraz już nic... w jaki sposób w takim razie to leczyć bo ta skóra wygląda tragicznie... :roll:

No na grzyby trzeba czekac....jednym slowem, diagnoza jest zapewne trafna, ze to grzyb, tylko trzeba zaczekac az urosnie i go zidentyfikowac. A leczyc....no trzeba czekac az beda wyniki, bo w zaleznosci od tego jaki to grzyb, takie bedzie leczenie.

Posted

Autobusy są, ale Gabro nimi nie jeździ i na pewno nie zapakuje go na pierwszy raz na prawie półgodzinną trasę z Zatorza do Kortowa, na dodatek w kagańcu do którego owszem przywyczajam go codziennie, ale po troszku i nie miał go jeszcze na sobie dłużej niż kilka minut.

Posted

alantani napisał(a):
Autobusy są, ale Gabro nimi nie jeździ i na pewno nie zapakuje go na pierwszy raz na prawie półgodzinną trasę z Zatorza do Kortowa, na dodatek w kagańcu do którego owszem przywyczajam go codziennie, ale po troszku i nie miał go jeszcze na sobie dłużej niż kilka minut.

alantani to jak Ty chcesz go nauczyć jeździć tymi autobusami?
U nas to było tak, że musimy dojechać i nie ma wybacz... na początku musiałam Ramzesa siłą do autobusu wpychać, teraz musze tylko uważać i na końcu wchodze bo on wyrywa w największy tłum i wszystkich tym kagańcem po nogach :evil_lol:
Jak będziesz sie z nim tak bawić to go nie nauczysz... takie jest moje zdanie, ale wybór oczywiście należy do Ciebie
a i tak w autobusie bedzie miał takiego stresa, że zapomni o tym kagańcu, bo to taki sprzęt, ze nie przeszkadza prawie w ogóle... tylko jak pies nie ma większych zmartwień to udaje, że przeszkadza...
No a ja od samego początku jeżdze praktycznie od jednej pętli do drugiej więc ta trasa to taka krótka nie jest... i jak coś to stań z psem w tym miejscu gdzie nie ma siedzeń (jak się wchodzi środkowymi drzwiami) i tam pies - siad a Ty kasujesz bileciki (dla psa normalny)
a i u nas to kaganiec po raz pierwszy założony był do autobusu - z pętli na pętle... :diabloti: