Marciashka Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 ada89 napisał(a):aaa rzadko tu bywam i co chwila mi sie przypomina... mam pytanie do Marcina... gdzie najlepiej założyć konto i czy ma to w ogóle jakies większe znaczenie...? Najszybciej i najlepiej (wg mnie) bedzie w mBanku. Bezpieczne serwery, transakcje ok. Ja mam tam konto, moja zona tez - juz od kilku lat i jestesmy zadowoleni. Oplaty niewysokie. I szybko mozna zalozyc - w Alfie maja tzw. mkiosk - wszystko powinnas zalatwic od reki. Plus jest taki, ze sporo firm korzysta z mtransferu - czyli kupujesz cos, klikasz i platnosc jest dokonywana w ciagu kilku sekund. Moge Ci to polecic - ja sie w kazdym badz razie nie zawiodlem :p Quote
Marciashka Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 [quote name='saJo']W piatek tropienia nie ma, jedziemy z Renata na zawody do Bialegostoku (jak ktos ma ochote pokibicowac to zapraszam, wyjezdzamy w piatek, wracamy w niedziele, nocujemy pod namiotami), w poniedzialek (ten i nastepny) tropimy w Wietnamie. 1-go lipca robimy pokaz agility na wystawie w Olsztynie. Przydadza sie kazde chetne do pomocy raczki, a wieczorem robimy grilla na placu w Bartagu. Czyli przedszkola nie bedzie. :shake: Jesli chodzi o pomoc, to napisz, co potrzeba. Aha, logo dostaniesz poniedzialek-wtorek. :p Quote
ada89 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Ok... dzieki... to ja sobie w najbliższym czasie założe... ;) Quote
alantani Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 ada89 napisał(a):no to zamówione, jutro musze wpłacić na poczcie bo cały czas zapominam założyć tego gupiego konta a ostatnio to troche zakupów robie przez neta i latam jak ten pajac po pocztach... super:p konto to ja nie wiem, ja mam w ING i w WBK i w obydwu mogę korzystać z konta przez internet, ale ogólnie to sie nie znam więc niech Ci może ktoś inny mądrzejszy poradzi, tak czy inaczej jest to super - wygodna forma płacenia za zakupy:p Tak, to ja - bohater romantyczny we własnej osobie, rozdarty między dwiema metodami tropienia, miedzy twórczą swobodą a mechanicznym odtwarzaniem, między naturalnym polotem a sztucznym wyuczeniem:placz::placz:Nie wiem co powiedzieliby na to poloniści - czym wszakże jest me rozdarcie wobec dylematów różnych Gustawów - Konradów i innych Kordianów, z drugiej strony zawsze lepsze takie rozdarcie niż rozdarcie np. gaci... :cool3:Chyba pora spać. Bedziesz jutro na tropieniu Ada?? Bo nas potem dłuuugo nie bedzie, także dobrze żebys jutro te pieniążki wzięła od nas:roll: Quote
Rafal84 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 moje obydwie rece sie zapisuja do pomocy przy pokazie. A paskud nie umie po chinsku tropic bo nigdy nie probowal i co my mamy jutro zrobic ?:) co zabrac o :D Quote
ada89 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 oj tam pieniazki, niewazne... :p ale bede jutro... Quote
Rafal84 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 do Wietnamu jezdzie sie wylotowka na Warszawe , bedziesz mial taki kierunkowskaz z napisem Wietnam(czy tam tez Bartąg :D ) i skrecasz w ta droge co jest kierunkowskaz na Wietnam jedziesz prosto sobie daleeeko bedzie zajazd u Leszka i obok jest plac saJo:D Quote
Saba Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 małe sprostowanie wcale nie tak daleeeko i najpierw po prawej jest jeden zajazd, zaraz za nim Zajazd u Leszka i następnie nasz plac Quote
Marciashka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 No to jak jeszcze jedna osoba napisze mi jak dojechać to dojade do Kambodży :p:p:p Ale że mam wbudowany system wyszukiwania knajp, to znajdę :p Quote
alantani Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 umok napisał(a):do Wietnamu jezdzie sie wylotowka na Warszawe , bedziesz mial taki kierunkowskaz z napisem Wietnam(czy tam tez Bartąg :D ) na drogowskazie zdecydowanie napisane będzie "Wietnam", pamiętam przecież, jechałam nie raz. Poza ty w okolicy roi sie od małych, żółtych, skośnookich osobników w szpiczastych nakryciach głowy - trafisz, Marciashka, bez najmniejszego kłopotu! Quote
saJo Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='ada89']miał być gryzak z 2 uchwytami dla tej pani od tego goldena/labradora nie wiem nie znam sie "Ja" chcialam tylko ten gryzaczek dla malej labradorki. [quote name='alantani']nic nie mów, nic nie mów:roll:!! jestem rozdarta wewnętrznie, przeżywam kryzys oraz chwile zwątpienia:scream7: Tez dlugo mialam kryzys, szzegolnie ze Gnojek super chodzi po sladach uzytkowych (kilka razy se zdarzlo, ze po tropieniu puscilismy psy, a on smigal galopem po sladzie nie wylamujac sie na zadnym zalamaniu :crazyeye:). Niestety jak zwykle cos za cos. Chce miec rekawik, ma chinskie slady. Teraz przynajmnije jest fajniej, bo juz kuma czego ma szukac, ale na poczatku to mialam dola ogromniastego. [quote name='Marciashka']Czyli przedszkola nie bedzie. :shake: Pisalam i mowilam juz kilka razy!! W tym tygodniu nie ma zadnych zajec od piatku wlacznie. W przyszlym tygodniu w SOBOTE na 8:00 przychodzicie na przedszkole, a potem na 12:00 BEZ PSOW na zajecie teoretyczne gry posluszenstwa. [quote name='Marciashka'] Jesli chodzi o pomoc, to napisz, co potrzeba. Glowie potrzeba nam rak do pracy (rozstawianie toru, poprawanie tyczek jesli pies straci, ja potrzebuje kogos do przyprowadzania/odprowadzania psow, bo bede zajeta komentowaniem) [quote name='Marciashka'] Aha, logo dostaniesz poniedzialek-wtorek. :p Oooooooook :) [quote name='umok']moje obydwie rece sie zapisuja do pomocy przy pokazie. j. w. [quote name='Marciashka']No to jak jeszcze jedna osoba napisze mi jak dojechać to dojade do Kambodży :p:p:p Dojechac nie jest problem, przeszkdy widac od ulicy, a od warszawskiej to jest kawalek, niecaly kilometr. [quote name='Marciashka'] Ale że mam wbudowany system wyszukiwania knajp, to znajdę :p To urzadzenie jest bossssskie :loveu: Tylko w Stawigudzie troszke szwankowalo :evil_lol: Dobra, pedze sie ubierac, bo zaraz Cyniak przyjezdza, a ja jeszcze w poscieli:oops: :roll: Quote
alantani Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 saJo, a jak wygląda praca węchowa psa podczas PTII i PTT?? Rozumiem, że to tez jest "tkanie", tak? W sumie jak czytam te regulaminy to mam wrażenie że w IPOI ta część związana z pracą węchową jest dośc uboga w porównaniu do np. PTT; nie ma mowy o czyms takim jak "rewirowanie", slad jest krótszy, prostszy, mniej przedmiotów itp. I cora bardziej nabieram przekonania, że jeżeli będziemy pracowały z Gabrem w zakresie pracy węchowej TYLKO pod katem IPO, to... nie dość że będzie tropił po chińsku, to jeszcze za wiele tym chińskim tropieniem nie będzie umiał zdziałać:shake: Już to rewirownie przynajmniej jakieś cechy uzytkowości nosi. Mamy wiele do omówienia:cool3: Quote
saJo Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Ok, mozemy pogadac, tylko ja nie znam tych regulaminow :eviltong: wiec albo mi cos wydrukuj, albo troszke bedziesz musiala poczekac az sobie poszukam sama. Natomiast wierz mi, ze pracy bedziecie mieli mnostwo, nawet jesli zrobicie tylko slad z ipoI Quote
saJo Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Jesli ktos chce jechac dzis ze mna na tropienie, to o 18:30 na orlenie. saba Czy przychodzisz dzis na tropienie i jutro na hopki? Wez aparat ze soba!! Quote
Marciashka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='saJo'] Pisalam i mowilam juz kilka razy!! W tym tygodniu nie ma zadnych zajec od piatku wlacznie. W przyszlym tygodniu w SOBOTE na 8:00 przychodzicie na przedszkole, a potem na 12:00 BEZ PSOW na zajecie teoretyczne gry posluszenstwa. Patrz, jaka to ludzka pamięć zawodna :p [quote name='saJo'] Glowie potrzeba nam rak do pracy (rozstawianie toru, poprawanie tyczek jesli pies straci, ja potrzebuje kogos do przyprowadzania/odprowadzania psow, bo bede zajeta komentowaniem) Spoko moge zająć się psami, ale będziesz też musiała znaleźć zajęcie dla mojej córci, bo ona nie odpuści :p [quote name='saJo'] To urzadzenie jest bossssskie :loveu: Tylko w Stawigudzie troszke szwankowalo :evil_lol: W Stawigudzie troszeczkę zamieszania do oprogramowania wprowadziły wyładowania atmosferyczne, jednak proszę zauważyć, że zadziałał układ awaryjny, który doprowadził wycieczkę na stację orlenu, gdzie wymusiłem na obsłudze stosowne zeznania co do dalszej marszruty :p Quote
Marciashka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='saJo']Ok, mozemy pogadac, tylko ja nie znam tych regulaminow :eviltong: wiec albo mi cos wydrukuj, albo troszke bedziesz musiala poczekac az sobie poszukam sama. Natomiast wierz mi, ze pracy bedziecie mieli mnostwo, nawet jesli zrobicie tylko slad z ipoI http://www.tresura.pl/reg_ipo1.html Tu jest wszystko Quote
saJo Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Marciashka'] Spoko moge zająć się psami, ale będziesz też musiała znaleźć zajęcie dla mojej córci, bo ona nie odpuści :p [/quote] Dla corci tez znajdzie sie zajecie i mysle, ze bedzie z niego bardzo zadowolna :p Quote
Rafal84 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 ja tam moge poprawiac tyczki :D bo wiem jak sie to robi albo moge tego no kurde cos tam pozytecznego robic :P Quote
Marciashka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Po pierwsze - saJo - napisz, jaką czekoladę albo piwo lubisz, bo Ci się należy :p Dzisiaj wzięliśmy na próbe westa, bo wlasciciele jada do Anglii. PIes mial byc zsocjalizowany z innymi psami i ludzmi. Skoro tak, to postanowilismy dac mu domek. Wzielismy go do domu, chociaz troche obawialem sie, jak zareaguje Haker, bo jak czesc z Was wie, roznie na poczatku traktuje psy, ktorych nie zna. I okazalo sie, ze Haker sporo wyniosl z przedszkola, a west juz zostal nadpsuty przez wlascicieli - totalny agresor, porzadek w stadzie w stulu najpierw west, potem reszta. Atakowal Hakera praktycznie przy kazdej probie zapoznania psow. Haker natopiast zachowal sie idealnie - podchodzil tylko na komende "przywitaj", siedzial grzecznie i czekal na wydanie komendy, nie atakowal. Po "waruj" nawet nie reagowal na dopadajacego mu do pyska westa. To samo na "siad". Niestety, westa musielismy oddac (dlatego przepadlo nam tropienie - i przepraszam za to), ale szkolenie Agnieszki sprawdzilo sie w warunkach "bojowych" Tak więc Agnieszka - wybieraj - czekolada, czy piwko :diabloti: Quote
saJo Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Marciashka'] Tak więc Agnieszka - wybieraj - czekolada, czy piwko :diabloti:[/quote] Ale goopie pytanie.....a piwo nalezy sie przede wszystkim Tobie, za prace z psem. Quote
Marciashka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='saJo']Marciashka Dalbys rade na jutro z logo :modla:[/quote] Bedzie na jutro, tylko pewnie popoludniem dopiero, bo mam zajecia do 15 od rana. :cool1: Odezwij sie koniecznie do mnie na gg jutro po 8.50, bo musimy jeszcze pare spraw omowic marketingowych :diabloti: Quote
alantani Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 saJo, my w poniedziałek jeszcze bedziemy, wyjeżdżamy wtorek rano - gdybys miała kontakt z Wiktorem i wybierałby się do nas to w razie czego można nas umiawiać na szmatę na poniedziałek od 12 do obojętnie ktorej. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34246&page=17 pierwszy post od góry, odpowiedź Ayshe na Twoje pytanie - czy tam przypadkiem spomiędzy wierszy nie wynika że psy robia obydwa rodzaje śladów?? na rózne komendy?? zapytam ja jak sie pojawi, moze ona bedzie umiała coś doradzic i podpowiedzieć. Calipso, zaraz wysyłam PW z tajnymi danymi:p Quote
Recommended Posts