Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

umok napisał(a):
e tam ja od wizyty w fabryce Kubusia nie pije tego swinstwa :D nie bede opisywal tego co widzialem :D

i myslisz, ze w innych fabrykach jest inaczej?

Posted

z doswiadczenia i z wiedzy wiem,ze nie jest :D ale jakbym mial patrzec na to co jak sie produkuje to juz dawno powinienem chodzic glodny i nie napojony :D bo woda tez za zdrowa nie jest:Dco nie zmienia faktu,ze nie lubie Kubusia i nie lubilem o :D

Posted

umok napisał(a):
ale jakbym mial patrzec na to co jak sie produkuje to juz dawno powinienem chodzic glodny i nie napojony :D

No i wlasnie mnie tylko o to caly czas chodzi...

Posted

saJo napisał(a):
A kiedy on to mowil :razz:
IPO to posluszenstwo. Posluszenstwo psa dzialajacego w roznych popedach.

A skąd ja mam pamiętać, kiedy on to mówił??:evil_lol: Jakieś pare lat temu pewnie, jak jeszcze w domu mieszkałam; wątpie wszakże żeby coś sie zmieniło w tej kwestii:cool3:
I wyrazem tego posłuszeństwa jest to, że musi wtykać nos w każdy odcisk buta i nie może podnosić głowy, tak?? Wydaje mi się że uzytkowo tropiący pies tez daje świadectwo swego posłuszeństwa w stosunku do przewodnika, nie jest za to zmuszany do takiego nienaturalnego zachowania:shake: Nie zrozum mnie źle, sama chciałam ten chiński ślad robić żeby sobie furtki nie zamykać, stękam sobie tak niezobowiązująco bo jakoś nijak nie moge załapać sensu takiego tropienia, oprócze tego oczywiście ze wymagaja go w IPO:p Tak mnie to uwiera po tych uzytkowych początkach, kiedy to gabryś sunął sobie radośnie tanecznym krokiem pośród traw, trochę z zakolamii eskami - floreskami, tu wąchnął, tam niuchnął... taka zabawa. A teraz jak robocik jakiś:shake:

Posted

Ja tam browary pije dlatego, żeby sprawdzić, czy jaka mysz nie plywa :razz:

A slad ipowski jest cool - wymaga wiecej pracy, ale jest bardziej satysfakcjonujacy - patrz "Przygody psa Cywila" :-)

Posted

Marciashka napisał(a):
Ja tam browary pije dlatego, żeby sprawdzić, czy jaka mysz nie plywa :razz:

A slad ipowski jest cool - wymaga wiecej pracy, ale jest bardziej satysfakcjonujacy - patrz "Przygody psa Cywila" :-)

mhm, może jeszcze "Czterej panceni i pies", he??:lol:

Posted

Marciashka napisał(a):

A slad ipowski jest cool - wymaga wiecej pracy, ale jest bardziej satysfakcjonujacy

:-o ja tam nic fajnego w tym nie widzę :shake:

Posted

Marciashka napisał(a):

Satysfakcje to czlowiek dopiero ma, jak cos naprawde zgubi i pies mu to znajdzie. A niestety pies IPOwski tego nie zrobi....no chyba ze bedzie mial dobre warunki, a przedmiot upadnie dokladnie na slad.

alantani
Mi tez sie to nie podoba, ale takie jest regulamin. Jak ktos chce zdawac egzamin, musi to robic zgodnie z regulaminem. Niektorzy uwazaja, ze chodzenie przy nodze, gdy pies ma podniesiona glowe i patrzy na przewodnika jest nienaturalnye. I tez maja racje, bo pies ma na tyle szerokie pole widzenia, ze majac glowe skierowana do przodu, doskonale widzi przewodnika. Podobnie nienaturalne jest, zatrzymywanie sie na strefie kladki, kiedy mozna by ja spokojnie przeskoczyc i biec dalej. Gryzienie rekawa tez nie jest naturalne, skoro mowimy o obronie, to pies powinien gryzc czlowieka, a nie rekaw.

Co do hipermarketow, no wlasnie ostatnie lata troszke to zmienily :cool3:

Posted

saJo napisał(a):
Satysfakcje to czlowiek dopiero ma, jak cos naprawde zgubi i pies mu to znajdzie. A niestety pies IPOwski tego nie zrobi....no chyba ze bedzie mial dobre warunki, a przedmiot upadnie dokladnie na slad.

:look3: Fatalnie. Przeciez po to powinien tropić, żeby znależć:shake::niewiem: a jak ta pani - guru od owczarków co nie pamiętam jak sie nazywa nauczyła psa obydwu metod tropienia?? Wiesz coś o tym??

Posted

To nie jest guru od owczarkow, bo ona ma hovka :eviltong:

alantani
Regulamin taki jest i albo ktos sie do niego stosuje, albo nie. Tak samo moglabym oczekiwac, ze skoro cwicze obrone to pies mnie obroni. Ale niestety tak nie jest. To jest sport.

Posted

saJo napisał(a):
To nie jest guru od owczarkow, bo ona ma hovka :eviltong:

alantani
Regulamin taki jest i albo ktos sie do niego stosuje, albo nie. Tak samo moglabym oczekiwac, ze skoro cwicze obrone to pies mnie obroni. Ale niestety tak nie jest. To jest sport.

Ja rozumiem, mnie rzeczy oczywistych że regulamin itp. tłumaczyć nie trzeba:cool1:To ze mi sie to za grosz nie podoba to juz inna historia:cool1: ; ja sie zastanawiam czy i jak można psa nauczyć obydwu metod, słyszałam o tym zdaje się właśnie od Ciebie. Nie pamietam tylko czy Ty mówiłaś ze tak robiłaś, czy właśnie że nie robiłaś a ta pani owszem, czy tak sie czasem robi, czy jednak jest to ewenement i raczej nie, itp, itd. O to pytam. Moge bezpośrednio tę panią zmolestować w tym temacie, tylko nie wiem która to:cool3:

Posted

Marciashka
Chyba nie widzisz dyskretnej roznicy miedzy praca np. Gnojka a Bolsa.
Slad ipowski jest "sztuczny" tak naprawde nie uczy szukania zapachu czlowieka, ale zapachu odcisku stopy. Jest to zasadnicza roznica. Bols przy bocznym wietrze pojdzie np. pol metra obok sladu, ale to nie znaczy, ze tropi niedokladnie. On idzie po zapachu czlowieka, bo przy bocznym wietrze, zapach jest zwiany ze sciezki, ktora przeszedl czlowiek. Bez problemu odnajdzie przedmiot znajdujacy sie np metr od sladu (bo deptaczowi wypadla np paczka husteczek podczas skakania przez row). Psu ipowskiemu nie wolno zejsc ze sciezki, musi isc idealnie po odciskach stop, dlatego nie oznaczy przedmiotu lezacego obok sciezki.

alantani
Pogadamy jutro, ok?

Posted

saJo napisał(a):

alantani
Pogadamy jutro, ok?

Si, si. i musimy jeszcze całą reszte obgadać, bo my wyjeżdżamy na urlop niedlugo, i trzeba wszystko ustalić zeby moje Gabrysiątko ukochane jak najmniej zajątek straciło:loveu:

Posted

alantani napisał(a):
Si, si. i musimy jeszcze całą reszte obgadać, bo my wyjeżdżamy na urlop niedlugo, i trzeba wszystko ustalić zeby moje Gabrysiątko ukochane jak najmniej zajątek straciło:loveu:

ok, pamietajcie tez, zebym wam powiedziala o semi z fuchsem, bo to wazne

Posted

saJo napisał(a):
ok, pamietajcie tez, zebym wam powiedziala o semi z fuchsem, bo to wazne

mhm, ja tam czytałam troszke, ale tak po łebkach, nie wiem na czym w końcu z tą kasą stanęło (podział na z psami i bez psów) i w ogóle gdzie i jak. Spróbuje sie w to wgłebić jeszcze co by nam sie łatwiej dyskutowało jutro:eviltong:

Posted

W piatek tropienia nie ma, jedziemy z Renata na zawody do Bialegostoku (jak ktos ma ochote pokibicowac to zapraszam, wyjezdzamy w piatek, wracamy w niedziele, nocujemy pod namiotami), w poniedzialek (ten i nastepny) tropimy w Wietnamie.

1-go lipca robimy pokaz agility na wystawie w Olsztynie.
Przydadza sie kazde chetne do pomocy raczki, a wieczorem robimy grilla na placu w Bartagu.

Posted

zamówienie z gappay'a zrobiłam, powiedzcie mi czy nie zapomniałam niczego... miał być gryzak z 2 uchwytami dla tej pani od tego goldena/labradora nie wiem nie znam sie i dla Gabrysia kaganiec dla psa-mordercy w wersji: pies (mały :evil_lol: ) + paski skóra, powlekany i dla mojego Ramzesa tak?

Posted

aaa rzadko tu bywam i co chwila mi sie przypomina...
mam pytanie do Marcina... gdzie najlepiej założyć konto i czy ma to w ogóle jakies większe znaczenie...?

Posted

ada89 napisał(a):
i Gabryś też przeciwko nam? biedny... :roll:

nic nie mów, nic nie mów:roll:!! jestem rozdarta wewnętrznie, przeżywam kryzys oraz chwile zwątpienia:scream7:Dobrze że Gabro nie wie o co chodzi, on tak czy inaczej jest zadowolony. Jak zwykle.

Posted

ada89 napisał(a):
dla Gabrysia kaganiec dla psa-mordercy w wersji: pies (mały :evil_lol: ) + paski skóra, powlekany

dla Gabryszona to właśnie, oznaczenie takie jak pisałysmy wcześniej - CH0037a.

Posted

no to zamówione, jutro musze wpłacić na poczcie bo cały czas zapominam założyć tego gupiego konta a ostatnio to troche zakupów robie przez neta i latam jak ten pajac po pocztach...