Rafal84 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 konkurencja mi rosnie :D kiedys to ja glownie robilem zdjecia hiehie :D a teraz juz mamy 2 fotografow :D Quote
saJo Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 umok napisał(a):konkurencja mi rosnie :D kiedys to ja glownie robilem zdjecia hiehie :D a teraz juz mamy 2 fotografow :D To glownie bylo raczej sporadyczne :eviltong: Quote
Rafal84 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 bo nikt mnie nie prosil a ja taki niesmialy i nieduzi jestem to sie nie pcham z dobrymi checiami:eviltong: Quote
martita Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Uwaga!pisze ja sklad Arthroflexu:5ml zawiera:siarczan glukozaminy 600mg, siarczan chondroityny 240mg M.S.M 250mg, Harpagophytum procumbens 0,5ml Mangan 2,5 mg, Vit C 50mg, wiec sterydow tam nie ma, a niektorzy po prostu w blad mnie wprowadzili, a ja taka latwowierna.Co prawda nie wiem, jak niektore z tych substancji dzialaja, np.M.S.M???? Jeszcze jedno pytanie co do Cortaflexu:Czy takiemu psiurowi Tosce, ktora jest w trakcie rozwoju mozna podawac zwiekszone dawki chondroityny i glukozaminy, zawarte w tym preparacie, bo pobiera je takze w karmie, a wiem ze co za duzo to wcale nie tak zdrowo jezeli chodzi o te 2 specyfiki...:roll::roll::roll: Quote
Marciashka Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 martita napisał(a): Jeszcze jedno pytanie co do Cortaflexu:Czy takiemu psiurowi Tosce, ktora jest w trakcie rozwoju mozna podawac zwiekszone dawki chondroityny i glukozaminy, zawarte w tym preparacie, bo pobiera je takze w karmie, a wiem ze co za duzo to wcale nie tak zdrowo jezeli chodzi o te 2 specyfiki...:roll::roll::roll: Z tego, co wiem, to chondroityna i glukozamina może być podawana dodatkowo, ale wtedy chyba powinno się podnieść dostawy wapnia, bo chrząstka będzie rozwijać się szybciej niz kości, ale o tym niech się doktory weterynaryjne wypowiedza, bo moze nie mam racji. :p Quote
Calipso Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Witam wszystkich.Z przyjemnością dołączamy z Koką, również do forumowego grona.Szczególnie,że chętnie dorzucę swoje trzy grosze w sprawie ochrony stawów :p . Podaję Koce CANIVITON Forte,jest to preparat odżywczy z siarczanem chondroityny i czarcim pazurem (Harpagophytum procumbens).Na opakowaniu jest napisane,że preparat jest przeznaczony do dłuższego stosowania dla psów każdej rasy i w każdym wieku.Może jeszcze zacytuję ulotkę (tylko fragmencik :lol: ):"Zastosowanie C.F. ma szczególne znaczenie zwłaszcza w przypadkach przeciążeń ścięgien,więzadeł i stawów.Czarci pazur wspomaga ruchliwość psów przyczyniając się tym samym również u starszych psów do poprawy samopoczucia.L-karnityna pełni ważną rolę w funkcjonowaniu mięśni szkieletowych,skraca czas trwania fazy regeneracji po intensywnym wysiłku fizycznym.Jod i mangan wspomagają procesy metaboliczne zwiększając witalność zwierząt.Wit.C i selen zwiększają ochronę komórek." Prepatrat został mi polecaony przez doświadczonych hodowców dużych szwajcarów.Niestety,ale tej wielkości rasy mają częste problemy ze stawami w fazie wzrostu,o czym mogłam się przekonać przy mojej Koce ;) .Trudno mi jednoznacznie stwierdzić czy działa,stosuję go od niedawna.Jednak znajomej sunia miała ,tak jam moja,kulawiznę w młodym wieku i podobno po regularnympodawaniu C.F. objawy ustąpiły. Quote
Marciashka Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 To ja radosnie pierwszy przywitam Calipso na forum :-) Quote
ada89 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 My tez witamy Calipso i ja mam takie małe pytanko do Marciashka... gdzie było to coś z dzikimi zwierzętami za Mrągowem? Quote
Marciashka Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 ada89 napisał(a):My tez witamy Calipso i ja mam takie małe pytanko do Marciashka... gdzie było to coś z dzikimi zwierzętami za Mrągowem? Kadzidłowo - Park Dzikich Zwierząt - jedziesz z Mrągowa przez Piecki i za Pieckami jest drogowskaz w las (na lewo). Potem obijasz sie trochę przez las, potem polem (po lewej bizony się pasą i prawie jesteś :-) Fajne miejsce, ale z psami nie wpuszczają :( Quote
saJo Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Calipso Witam :multi: martita W karmach jest niewielka ilosc siarczanu hondroityny, spokojnie mozesz podawac jeszcze cortaflex, akurat te rzeczy trudno przedawkowac. Wapnia nie podawaj, Acana jest pelnowartoisciowa karma, nie ma potrzeby dodawania witamin i mineralow. A nadmiar wapnia tez moze zaszkodzic, o czym niedawno przekonala sie mi-la ze swoim ONkiem (do poczytania w dziale owczarkow niemieckich, w temacie "sucz chyba za szybko rosnie...") umok Jakie nie prosil, jakie nie prosil :mad: a z ta niesmialoscia to byl dowcip dnia, chopciaz wcale do smiechu mi nie jest (moja babcia wyszla z domu i nikt nie wie gdzie jest :placz: ) Quote
Saba Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='saJo'] (moja babcia wyszla z domu i nikt nie wie gdzie jest :placz: ) Ktoś ją znajdzie, nic się złego nie stanie, nie można innej myśli dopuścić do siebie Calipso Witam i ja ;) Marciashka taaa... pewnie tak po mojej sesji :roll: Quote
Rafal84 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 SaJo babcia sie na 100% odnajdzie tak jak Saba mowi nie ma innej opcji ,a zart dnia jezeli poprawil Ci humor to ok:) moge wiecej takich glupot pisac ;) Quote
Saba Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Ale dzisiaj miałyśmy spacer z rowerem :jumpie: Najpierw Fiona wleciała na amstafa który był w bocznej uliczce, potem wpadłyśmy na ONka i tuż za nim na qndla trochę większego od Fiony, Wszystkie 3 psy mój Potworek z rozpędu niuchną i pobiegł dalej :loveu: Potem to dopiero było spotkanie, Na brzezinach między mostem a pętlą jest dość gęsty lasek przez który prowadzi ścieżka którą jeżdżę. Nagle przedemną wylatuje BOCIAN :crazyeye: las jest tak gęsty że nie mógł wylecieć do góry i plącząc się w gałęziach leciał na mnie niemal ma wysokości mojej głowy :diabloti: ominą mnie i za mną wylądował i tu znowu Fionka się popisała bo jedno moje słowo i zaniechała próby łapania boćka :loveu: A na koniec koło pętli od tyłu zaatakowała nas duża suka i rzuciła się na Fioną biegnącą na smyczy przy rowerze. Na szczęście szybko puściła ją i tu mój potworek kolejny raz się popisał, bo kiedyś to by sama się rzuciła na sukę mimo iż ta ją puściła a teraz widać że ją korciło ale ponieważ kazałam jej usiąść to tylko szczekała i była gotowa do obrony :loveu: (suka po chwili pobiegła znowu jak szalona do przodu, musiała się zgubić i spanikować, bo nie było właściciela) Quote
saJo Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 umok zostales pobity w kwesti dowcipu dnia. na forum belgow "Palma" napisał(a):i w ogóle śliczniutki jest :706: to o gnojku bylo :lol: :evil_lol: Quote
Rafal84 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 no i znowu mi sie nie udalo :D ciagle ktos mnie w czyms bije :P taki niedoskonaly jestem no :D Quote
ada89 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 saJo ja nie wiem no... co ty się tak tego psa uczepiłaś? :mad: ładny jest chłopak, zreszta na temat gustów się nie dyskutuje! Toć może się podobać tak jak innym podobają sie np. pekińczyki... :roll: :cool3: Quote
Marciashka Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Dokladnie. Znam nawet ludzi, co im sie boston terriery podobaja. I prezydent Kwaśniewski. Kwestia gustu. Quote
Saba Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Znowu nie będzie mnie na tropieniu :-( ale już nie całe 2 tygodnie zostały (chyba że jeszcze po ostatnim planowanym egzaminie coś będzie) i wolne :multi: Quote
Calipso Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Nas z Koką niestety, także nie będzie :-( .Mamy pełen dom sympatycznych gości, więc nie da rady się wyrwać :p .Ale wytrwałości na przyszłość nam myślę nie zabraknie ;) .SaJo dziękuję za wpis w księdze gości :lol: . Quote
ada89 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 jeżeli się nic nie zmieniło i dziś Wietnam to o ile autobusy jeżdzą jak w dni robocze, wolne od nauki szkolnej to my się przejdziemy na pieszo, bo 30 dojeżdza aż do Orlenu :multi: a my ostatni autobus mamy tak, że ja tam już będę o 18:10 :cool1: Quote
Marciashka Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 My z H@kerem postaramy sie byc, o ile spotkanie mi sie nie przeciagnie :( Nie wiem gdzie jest ta prowincja Wietnamu, wiec po prostu jak dojade do Wietnamu, zadzwonie :p Quote
saJo Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Marciashka Nie masz dojezdzac az do Wietnamu. Kojarzysz taka knajpe jak "Zajazd u Leszka"?? Zaraz obok jest moj plac i tam sie spotykamy (jadac od od Kortowa to jest niespelna 1 km od warszawskiej). Quote
saJo Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Chyba ostatni raz robie jakies zamowienie dla innych :oops: Ostatnio z kazda firma, kazdym sklepem mam jakies problemy, tylko krakvet dziala bez zarzutu. Zaczelo sie od telekarmy, ktora przyslala majla, ze paczke wyslala (jakis miesiac temu) a paczka nie doszla. Nie odpisywali na majle, juz zrezygnowalam z zamowienia, wzielam z krakvetu. Paczka z gappaya, nie doszla jeszcze, pomimo, ze niedlugo bedzie dwa tygodnie od wplaty pieniedzy. Teraz nie moge cortaflexu zamowic, dwa razy wysylalam zamowienie i dwa razy nie doszlo. Zadzwonie jeszcze raz i zamowie telefonicznie, chociaz nie lubie tego robic (zawsze przekrecaja moje nazwisko, a ja jestem bardzo przewrazliwiona na tym punkcie). Quote
saJo Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 23-24 czerwiec jedziemy na zawody do Bialegostoku w zwiazku z czym: [SIZE=2]22.06 nie ma tropienia 23-24.06. nie ma zadnych zajec 25.06 jeszcze nie wiem czy bedzie wieczorem tropienie, dam znac blizej tego terminu. [SIZE=3]30.06 zajecia konczy grupa z kwietnia, a zaczyna nowa grupa posluszenstwa: [SIZE=2]=> przedszkolaki przychodza na 8:00 na zajecia (bo 1.07 jest wystawa, wiec zajec nie ma), a potem na 12:00 BEZ PSOW na zajecia organizayjno-teoretyczne (alantani: mozesz te zajecia odpuscic, bo juz na nich bylas, ale jesli masz chote to oczywiscie mozesz przyjsc) => alantani i Marciashka pod pewnymi warunkami beda mogli od lipca rozpoczac szkolenie w grupie sportowej (dokladnie obgadamy na najblizszym spotkaniu) [SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2]=> grupa z kwietnia przychodzi normalnie na zajecia => ada89 i Calipso moga od lipca zaczac chodzic na grupe sportowa (na dzien dzisiejszy wtorek i sobota o 7:30, ale byc moze beda jakies zmiany) => poniewaz po poludniu zabieraja nam przeszkody, treningu agility nie bedzie (chyba ze pogoda pozwoli na skakanie w poludnie, ale na razie zanosi sie na upaly) [SIZE=3]1.07 jest wystawa w Olsztynie [SIZE=2]=> nie ma zadnych zajec!! => chetnych zapraszam do pomocy przy pokazie agility, wieczorem bedzie ognisko, na ktore oczywiscie zapraszam [SIZE=4]Bede robic koszulki i czapeczki klubowe [SIZE=2][COLOR=Black](jak Marciashka zrobi logo - bedzie bedzie napis DIMICO i ONek skaczacy przez literke O), zainteresowanych prosze na zajeciach o podanie ilosci i rozmiarow koszulek, czepeczek (byc moze beda tez inne gadgety, wszystko zaley od ilosci chetnych, wiec czekam na propozycje co byscie chcieli) [SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2] Quote
alantani Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 po pierwsze - spóźnione powitanie dla Calipso od Gabra z rodzina:loveu: po drugie - z przykrością informuje że my do wtorku włącznie jestesmy wyłączeni z wszelkich psich aktywności, dotyczy to także jutrzejszego przedszkola po trzecie - czy nasz pozorant nas porzucił:placz:?? kiedy mozna sie spodziewać wznowienia lekcji ze szmatka?? bo Gabro już bardzo tęskni:p po czwarte - mamy zdjęcia z Gutkowa, Wietnamu i przedszkola ale ja nie umiem ich tu wstawić, wiec zrobie to dopiero gdy jakaś dobra dusza mnie poinstruuje:oops: Quote
Recommended Posts