martita Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 sajo ja chcialam tez 100 ml, czyzbys zapomniala:nono:podawac non stop czy z przerwami, jak to jest Pani Doktor???:eviltong:a ten srodek zawiera sterydy??? P.S. jakos sie odizolowalam na jakis czas od was i az mi dziko:hmmmm::hmmmm::hmmmm: Quote
ada89 Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 saJo no my też przeca chcieliśmy... na ile to 100 ml starcza? bo jak to jest 0,3 na kg a ja mam kundla 30 kg (około) to mi sie widzi ze to na 11 dni starcza? :crazyeye: alantani dlatego ja tłumie wszelkie przejawy bezsensownego ujadania mego kundla, nie wiem może mam coś z głową ale doprowadza mnie to do szału... :oops: Ramzes burzy sie nie boi raczej, a przynajmniej nic takiego nie dostrzegłam... na sylwestra był sam w domu ale fakt, że mamy tak wygłuszone ściany w domu, że no... nic nie słychać prawie, a w zimie to sie okien nie zostawia otwartych a przez szyby wentylacyjne to słychać było tylko wiatr :roll: taaaa gdzieś ostatnio przezcytałam taki tekst, ze pewnie to nawet burza nie była (w tej Stawigudzie) tylko uaktualniali zdjęcia na google earth :evil_lol: Quote
saJo Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 [quote name='martita']sajo ja chcialam tez 100 ml, czyzbys zapomniala:nono: Zapomnialam :oops: [quote name='martita']podawac non stop czy z przerwami, jak to jest Pani Doktor???:eviltong: non stop [quote name='martita']a ten srodek zawiera sterydy??? :shake: a czemu mialyby byc tam sterydy?? ada89 To byla zmylka ;) Dawkowanie jest 0,1 ml/kg m. c. Czyli starczy na miesiec. Wet. od ktorej bralam preparat, dala mi dawkowanie 0,03 ml/kg, ale ona po prostu obliczyla to z dawkowania dla konia. Sprawdzilam sklad, i wychodzi ze wersja dla koni, jest 3x bardziej stezona niz dla psow, dla psow wychodzi 0,3 ml, wiec ostatecznie preparat konski podawany psom => 0,1 ml/kg m. c. Quote
saJo Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 [quote name='Marciashka'] I z innej beczki - czy ktoś z dorosłych może chce odsprzedać stare szelki, co by pasowały na mojego szparaga? Zaraz sie zsikam ze smiechu :roflt: Ja Ci nie sprzedam, bo czasami sa mi potrzebne takie male szeleczki, ale w zoologiku one po kilkanascie zlotych sa, a jak szparag ( :roflt: ) podrosnie, to kupisz mu gappayowskie (takie w ktorych Gnojek gryzie, a Ksieciunio tropi) i bedzie git. Quote
martita Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 saJo napisał(a): non stop :shake: a czemu mialyby byc tam sterydy?? Poszukujac fajnego srodka na stawy, dowiedzialam sie, ze taki Arthroflex zawiera sterydy i trzeba go podawac w konsultacji z wetem i bardzo ostroznie, coby ta troska nie zaszkodzic...a co do Cortaflexu powoluje sie na Ciebie,oks? Quote
saJo Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 martita napisał(a):Poszukujac fajnego srodka na stawy, dowiedzialam sie, ze taki Arthroflex zawiera sterydy i trzeba go podawac w konsultacji z wetem i bardzo ostroznie, coby ta troska nie zaszkodzic...a co do Cortaflexu powoluje sie na Ciebie,oks? Pierwsze slysze, ze arthroflex posiada sterydy...ale sprawdze to, bo mnie teraz zaciekawilas. Cortaflex nie ma sterydow. Quote
Rafal84 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 jezeli sie do jutra bardziej nie rozchoruje to bedziemy tropic z wami :) Quote
saJo Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Prosze o przyniesienie mi jutro kasy: [SIZE=2]1. za preparat na stawy:martita, saba, ada89 (po 40 zl, jak preparat dojdzie to rozliczymy sie dokladnie) 2. za gryzaczki gappayowskie: Marciashka 3. za karabinczyk: ada89 (9zl) Quote
alantani Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='Saba']No my nareszcie będziemy :multi: no i czas najwyższy ku temu:p:mad: SaJo i Marciashka, na kiedy sie z Tańczącym ze Szmatą poumawialiście?? Quote
alantani Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 saJo napisał(a):Pierwsze slysze, ze arthroflex posiada sterydy...ale sprawdze to, bo mnie teraz zaciekawilas. Cortaflex nie ma sterydow. Arthroflex ma fitosterole, tej roślinki co w nim jest - harpagophytum procumbens:cool1: nie wiem w jakim stopniu mają one wpływ na rozwój piesa. Pani doktor, prosze sie ustosunkować:p Quote
Saba Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 umok napisał(a):w Bartagu tropimy gdzies w poblizu toru? Tak, na łąkach obok Quote
Marciashka Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='alantani']no i czas najwyższy ku temu:p:mad: SaJo i Marciashka, na kiedy sie z Tańczącym ze Szmatą poumawialiście?? Agniecha sie umowi i da nam znac - tak ustalilem z Tanczancym :-) saJo - czego nie przypomniala o kasie na gryzaki :-? ? My na Bartag jutro nie damy rady jechac, to jakos w ciagu dnia postaram sie Cie zlapac. Wlasnie sciagam foty z obrony, ciekawe jak wyszly :razz: Quote
saJo Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Jutro spotykamy sie NA PLACU. Jak ktos wlezie na laki to bede mordowac. Tanczacy ze szmatka zadzwoni, kiedy bedzie. O kasie zapomnialam, bo...ja jestem zestresowana na artleryjskiej. Chociaz akurat wczoraj ani razu Gnojek nie wyprowadzil mnie z rownowagi :multi: Bylam dumna z niego i siebie :multi: Rozwalil mnie tylko z tym smoczkiem :evil_lol: Quote
Rafal84 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 no wiec dupa mam 37.4 musze isc do szkoly zaliczyc przedmiota , a na tropy nie przyjde buuu ;( no ale jutro postaram sie byc na szkole bo nie daruje sobie. Quote
Saba Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 saJo napisał(a):Chociaz akurat wczoraj ani razu Gnojek nie wyprowadzil mnie z rownowagi :multi: Bylam dumna z niego i siebie :multi: Rozwalil mnie tylko z tym smoczkiem :evil_lol: :thumbs: Jakim smoczkiem :cool3: Quote
Marciashka Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 A jak z przedszkolem? Bo sie zakrecilem? Fotki fajne, cos tu wstawie :) Quote
alantani Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Marciashka napisał(a):A jak z przedszkolem? Bo sie zakrecilem? Fotki fajne, cos tu wstawie :) przedszkole chyba normalnie, na 8 w niedziele:shake: a jest Gabryś na jakichś fotkach?? bo jak jest to ja mam nieśmiałą prośbę, jakbys mógł mi na maila przy okazji podesłać... plosem...:oops: ja nie mam żadnych jego zdjęć z którychkolwiek zajęc:shake: Quote
Marciashka Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Jest Gabrys na fotkach i to nie tylko na jednej czy dwoch :-) Wieczorkiem przesle, bo teraz do roboty lece. Albo moze na jakiegos ftpa wrzuce, to posciagacie - napisz, jak Wam wygodniej :-) Quote
alantani Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Marciashka napisał(a):Jest Gabrys na fotkach i to nie tylko na jednej czy dwoch :-) Wieczorkiem przesle, bo teraz do roboty lece. Albo moze na jakiegos ftpa wrzuce, to posciagacie - napisz, jak Wam wygodniej :-) obojetne, ja Ci wygodnie:p i nie musi byc teraz zaraz dzisiaj, tylko tak przy okazji jak bedziesz miał chwilke czasu. To bedziemy dzwięczni bardzo:p Quote
saJo Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 alantani napisał(a):przedszkole chyba normalnie, na 8 w niedziele:shake: afkors :cool1: alantani napisał(a):ja nie mam żadnych jego zdjęć z którychkolwiek zajęc:shake: Jak to z zadnych? Przecierz jest na fotkach z tropienia w Gutkowie. Fotek jest duuuuuuuuuuuzo :p Quote
saJo Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 saba, ada89 Jesli chcecie zabrac sie ze mna do Bartaga, to ja jade godzine wczesniej, bo amm zajecia z jednym psiakiem. Quote
alantani Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 saJo napisał(a):afkors :cool1: Jak to z zadnych? Przecierz jest na fotkach z tropienia w Gutkowie. Fotek jest duuuuuuuuuuuzo :p no, aż całe pięć z Gabryszonem:) z obrony - brak, z przedszkola - brak:shake: chyba że pokitrałyście jakieś zdjęcia o których ja nic nie wiem:mad: Quote
Recommended Posts