Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucyja napisał(a):
To melduję się na wątku i czekamy na decyzję pani Justyny. Jesli decyzja będzie negatywna, to rozumiem, że trzeba będzie kolusi robic ogłoszenia.

jakiej Pani Justyny ? nic nie wiem....:confused:

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Florentynka napisał(a):
O, a myślałam, że to tylko ja nic nie wiem...

a ja już wiem, wyczytałam na wątku Walusia, że od Lucyji może dzwonić jakaś p.Justyna której podesłała m.in. zdjęcia naszej Collusi.

Posted

Becia66 napisał(a):
a ja już wiem, wyczytałam na wątku Walusia, że od Lucyji może dzwonić jakaś p.Justyna której podesłała m.in. zdjęcia naszej Collusi.

Dokładnie tak :) Zgłosiła się do mnie pani, która chce adoptować jakiegoś kolaczka, więc zaproponowałam jej Waszą kolusię. Zobaczymy co z tego wyniknie :)

Posted

Kolunia dziś jedyna poszkodowana bo nie poszła na spacerek, ale już nie dałam rady!!! Jak wróciłam z wyjcami to była już 19:30 i zapadały ciemności egipskie (szkoda, że tak musi się robić ciemno), a ona była gotowa, cieszyła się, biegła do bramki z nadzieją że ją wezmę! A ja musiałam iść do domu, bo i ciemno i komary gryzły jak szalone, ale obiecałam jej że jutro ją zabiorę!!! :)

Posted

ala56 napisał(a):
A ja wczoraj zrobiłam Collusi chyba 13 ogloszeń to może niepotrzebnie byłam taka pracowita o północy?

O super, super!!! Dziękujemy!! A nigdy nie wiadomo co się przyda :)

Posted

Niby tak ale inne sierotki też czekaja na ogloszenia a doba ma tylko 24 godziny i robie to kosztem mojego snu i brakiem komfortu mojego psa /on nie lubi włączonego komputera/.

Posted

ala56 napisał(a):
Niby tak ale inne sierotki też czekaja na ogloszenia a doba ma tylko 24 godziny i robie to kosztem mojego snu i brakiem komfortu mojego psa /on nie lubi włączonego komputera/.

No to trudno, tak czasami jest, że człowiek się narobi dla tego co już szansę ma a inni ciągle czekają, no ale wypominać nie wolno!! :)

Posted

Przeciez ja nie wypominam i cieszę się domkiem dla każdego pieska. Ja mam wyrzuty sumienia wobec tych colakow co czekaja w schroniskach aż im dam szansę na domek pokazując je światu - robiąc ogloszenia.

Posted

ala56 napisał(a):
Przeciez ja nie wypominam i cieszę się domkiem dla każdego pieska. Ja mam wyrzuty sumienia wobec tych colakow co czekaja w schroniskach aż im dam szansę na domek pokazując je światu - robiąc ogloszenia.

wiemy, wiemy i dziękujemy!! I trzymamy kciuki za inne kolaki, oby im się też poszczęściło!! :) :)

Posted

Jak Collusia pojedzie do nowego domku to napiszcie to duzymi drukowanymi literami. A kciuki trzymajcie bo ja z kazdym nowym colakiem czuję bezsilność i czasami zlość na opiekunów. Wynaleziono adresówkę , mickrchipy - ja wiem, że bazy danych nie współpracują ze sobą a jest ich kilka. Ale przypiąć adresówkę do obrozy to tak trudno?

Posted

Colaki zaginione i znalezione są w całym kraju a my dowiadujemy sie o części z nich a i tak jest tego trochę. Część z nich to staruszki , ktorym ciężko zanleźć dom.

Posted

ala56 napisał(a):
Colaki zaginione i znalezione są w całym kraju a my dowiadujemy sie o części z nich a i tak jest tego trochę. Część z nich to staruszki , ktorym ciężko zanleźć dom.

Ala, wiem że collaków bezdomnych jest masa, niestety. Chodziło mi, że dużo ostatnio ich trafia do Boguchwały.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Chodziło mi, że dużo ostatnio ich trafia do Boguchwały.

Ale to akurat chyba szczęście w nieszczęściu dla nich, bo my kolaki uwielbiamy ( zresztą wszystkie inne nasze kundle też ;) ) i szukamy im tylko rewelacyjnych domków :) I tak mam nadzieję będzie z Koluśką

Posted

collaki są cudne, jestem w nich zakochana po uszy, jeśli bym miała wybrać rasę najulubieńszą - to właśnie one. Ale generalnie jestem kundelkowa mama i te najdziwniejsze mixy i pokraki wyjątkowo mnie porywają. :lol:

Posted

Ja na colaki skazałam sie 15 lat temu i tak juz zostanie choc żal mi wszystkich skrzywdzonych przez człowieka. A że Boguchwała tak często? Niekoniecznie -powtarzaja nam sie miejscowości. A o ilu nie wiemy bo brak wolontariatu.

Posted

Magda miała zabrać dzisiaj Collusię na USG do Justynki i sparawdzić, czy aby nie jest w ciąży. Nigdy nie wiadomo w jakim stadium cyklu przychodzą do nas do przytuliska. Ninkę też przydałoby się sprawdzić, żeby potem nie było niespodzianki.

Posted

Rozmawiałam wlaśnie z Panią z Łodzi, przyjedzie osobiście po Collusię w piątek po pracy, prześpi u mnie w Rzeszowie i rano w sobotę wrócą już razem do Łodzi. Teraz muszę skontaktować się z Lucyją bo mowiła że ma kogoś w Łodzi z Fundacji DR Lucy do sprawdzenia domku.
W każdym razie przyszła Pani Collusi czeka na wizytę przedadopcyjną. :lol: