Agata Balu Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Dzisiaj trafiłam na ten wątek. Czy ten psi koszmar nigdy się nie skończy? Czy wreszcie u nas w Europie, a choćby w Polsce, wszystkie psy zostaną policzone i przypisane do właścicieli? Do D--Y z wszystkimi ustawami o ochronie zwierząt skoro nawet nie wiemy ile w Polsce jest psów!!! I czyje są? To nie są sprzęty domowe, których nie trzeba inwentaryzować! To żywe istoty. Życzę tym posłom którzy w dyskusji nad ustawą o ochronie zwierząt protestowali przeciwko pojęciu "pies bezdomny", żeby na starość lub w chorobie trafili do "domu opieki" albo na ulicę. Życzę im tego z całego serca!!! Podziwiam determinację dogomaniaków. Ale WSZYSTKICH psów w Polsce dogomania nie uratuje. Ani tych znalezionych, ani tych zagryzanych i padających z chorób w schroniskach, ani tych starych skazanych na więzienie do końca życia. I ZA CO? Z własnych kieszeni ratujemy życie NICZYIM psom!!! Państwo sie nami wyręcza. Najwyższa pora na przypisanie każdego psa od 9 tygodnia życia do właściciela!!!!! A jak kogoś nie stać na utrzymanie i leczenie psa to niech sobie kupi pluszową przytulankę, albo na wsi czujnik ruchu ze szczekającą syreną. Quote
Vicky62 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Agata Balu']Dzisiaj trafiłam na ten wątek. Czy ten psi koszmar nigdy się nie skończy? Czy wreszcie u nas w Europie, a choćby w Polsce, wszystkie psy zostaną policzone i przypisane do właścicieli? Do D--Y z wszystkimi ustawami o ochronie zwierząt skoro nawet nie wiemy ile w Polsce jest psów!!! I czyje są? To nie są sprzęty domowe, których nie trzeba inwentaryzować! To żywe istoty. Życzę tym posłom którzy w dyskusji nad ustawą o ochronie zwierząt protestowali przeciwko pojęciu "pies bezdomny", żeby na starość lub w chorobie trafili do "domu opieki" albo na ulicę. Życzę im tego z całego serca!!! Podziwiam determinację dogomaniaków. Ale WSZYSTKICH psów w Polsce dogomania nie uratuje. Ani tych znalezionych, ani tych zagryzanych i padających z chorób w schroniskach, ani tych starych skazanych na więzienie do końca życia. I ZA CO? Z własnych kieszeni ratujemy życie NICZYIM psom!!! Państwo sie nami wyręcza. Najwyższa pora na przypisanie każdego psa od 9 tygodnia życia do właściciela!!!!! A jak kogoś nie stać na utrzymanie i leczenie psa to niech sobie kupi pluszową przytulankę, albo na wsi czujnik ruchu ze szczekającą syreną.[/QUOTE] Bardzo mądrze napisane ...popieram w 100% Dusiu a tobie skarbie dużo siły na walkę z choróbskiem życzę Quote
Bogusik Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Agata Balu']Dzisiaj trafiłam na ten wątek. Czy ten psi koszmar nigdy się nie skończy? Czy wreszcie u nas w Europie, a choćby w Polsce, wszystkie psy zostaną policzone i przypisane do właścicieli? Do D--Y z wszystkimi ustawami o ochronie zwierząt skoro nawet nie wiemy ile w Polsce jest psów!!! I czyje są? To nie są sprzęty domowe, których nie trzeba inwentaryzować! To żywe istoty. Życzę tym posłom którzy w dyskusji nad ustawą o ochronie zwierząt protestowali przeciwko pojęciu "pies bezdomny", żeby na starość lub w chorobie trafili do "domu opieki" albo na ulicę. Życzę im tego z całego serca!!! Podziwiam determinację dogomaniaków. Ale WSZYSTKICH psów w Polsce dogomania nie uratuje. Ani tych znalezionych, ani tych zagryzanych i padających z chorób w schroniskach, ani tych starych skazanych na więzienie do końca życia. I ZA CO? Z własnych kieszeni ratujemy życie NICZYIM psom!!! Państwo sie nami wyręcza. Najwyższa pora na przypisanie każdego psa od 9 tygodnia życia do właściciela!!!!! A jak kogoś nie stać na utrzymanie i leczenie psa to niech sobie kupi pluszową przytulankę, albo na wsi czujnik ruchu ze szczekającą syreną.[/QUOTE] Oczywiście też się zgadzam z Twoją wypowiedzią.Ileż razy "diabli mnie biorą"gdy widzę następną bidę w potrzebie,często skatowaną,głodną i oczywiście wyrzuconą,jak śmieć,na bruk...! Nesco i Duszku!Trzymajcie się kochani i zdrowiejcie!Nesco...jesteś wielka!!! Quote
nescca Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Isadora7']Powiedz "kolanowi" zę nie dostało pozwolenia na bolenie ooo....[/QUOTE] Powiedziałam..... i wiesz?...boli jakby mniej.... hehehehe Quote
Lobaria Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='nescca']Powiedziałam..... i wiesz?...boli jakby mniej.... hehehehe[/QUOTE] Jak cioteczki sobie życzą - to tak musi być ;) Wycałuj Dusia w kufę i pogłaszcz grzeczne kolanko. Quote
Kofeina Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Lobaria']Jak cioteczki sobie życzą - to tak musi być ;) Wycałuj Dusia w kufę i pogłaszcz grzeczne kolanko.[/QUOTE] dobrze ze nie na odrot;) wycaluj kolanko poglaszcz duszka;) to by byl dopiero wyczyn chyba nawet lepszy od zakladania wenfolonu;) Quote
daga31081980 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Witaj Dusiu cały czas myślę o tobie i Twojej Pańci:)Zdrówka!!!!! Quote
Jasza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 I ja zaglądam, ściskam, śpijcie dobrze - spokojnej nocy i kolorowych snów. Quote
Iljova Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Nescca DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!!!!! Świetnie że kolano się Ciebie słucha ;-) Witaj Duszku :) spokojnej nocy niech doda Ci sił do walki abyś zdrowiał . Quote
Karina R Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Zdrowiej nam Duszeczku :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Musisz dać dobry przykład innym schorowanym i zameczanym psiaczkom :placz: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Nesco, Dusiu, zdrówka i kolorowych słodkich snów :loveu:. Quote
Lobaria Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Kofeina']dobrze ze nie na odrot;) wycaluj kolanko poglaszcz duszka;) to by byl dopiero wyczyn chyba nawet lepszy od zakladania wenfolonu;)[/QUOTE] Dlaczego nie- kolankowi też się coś od życia należy:lol: Dusiu i cała Rodzinko - trzymajcie się tam dobrze i proszę już bez ekscesów wenflonowo-kolanowych. Quote
zioberek87 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 cioteczki bardzo przepraszam, ale chciałabym Wam coś pokazać... trafiłam na tą stronkę przypadkowo, ale to co zobaczyłam... załamałam sięi nie potrafię tego skomentować... ale o co mi chodzi, chciałabym abyście nanią weszły, niektóre z Was jako "strasze" dogomaniaczki mozecie niektóre przypadki pamiętać bo okazuje się że głównym źródłem jest nasza dogomania... nie wklejam tu tego po to aby Was zdołować, tylko dać nadzieję... dokładniej chodzi mi o to, że tamte psy były w równie krytycznych sytuacjach co nasz Duszek i przeżyły, więc popatrzcie na to moimi oczami, i że jak tamte dały radę to i nasz Duszek da... ja poprostu musze w to wierzyć:( zapraszam.... UWAGA DRASTYCZNE http://sowz.org/index.php?id=drastyczne Quote
Kofeina Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='zioberek87']cioteczki bardzo przepraszam, ale chciałabym Wam coś pokazać... trafiłam na tą stronkę przypadkowo, ale to co zobaczyłam... załamałam sięi nie potrafię tego skomentować... ale o co mi chodzi, chciałabym abyście nanią weszły, niektóre z Was jako "strasze" dogomaniaczki mozecie niektóre przypadki pamiętać bo okazuje się że głównym źródłem jest nasza dogomania... nie wklejam tu tego po to aby Was zdołować, tylko dać nadzieję... dokładniej chodzi mi o to, że tamte psy były w równie krytycznych sytuacjach co nasz Duszek i przeżyły, więc popatrzcie na to moimi oczami, i że jak tamte dały radę to i nasz Duszek da... ja poprostu musze w to wierzyć:( zapraszam.... UWAGA DRASTYCZNE http://sowz.org/index.php?id=drastyczne zauwazylam pozarke z wroclawkieg schronu na szczescie ona znalazla domek... drastyczne fakt ludzie to ch...... Quote
Kofeina Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 teraz sie bardziej przygladam nie tylko pozarka:( Quote
baszon Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='zioberek87']cioteczki bardzo przepraszam, ale chciałabym Wam coś pokazać... trafiłam na tą stronkę przypadkowo, ale to co zobaczyłam... załamałam sięi nie potrafię tego skomentować... ale o co mi chodzi, chciałabym abyście nanią weszły, niektóre z Was jako "strasze" dogomaniaczki mozecie niektóre przypadki pamiętać bo okazuje się że głównym źródłem jest nasza dogomania... nie wklejam tu tego po to aby Was zdołować, tylko dać nadzieję... dokładniej chodzi mi o to, że tamte psy były w równie krytycznych sytuacjach co nasz Duszek i przeżyły, więc popatrzcie na to moimi oczami, i że jak tamte dały radę to i nasz Duszek da... ja poprostu musze w to wierzyć:( zapraszam.... UWAGA DRASTYCZNE http://sowz.org/index.php?id=drastyczne Płaczę.... a nieczęsto płaczę, bo muszę być twarda.... To taki moment, że wstydzę się, że należę do tego gatunku... Duszeńku, na Twoje łapki , za wszystkie te skrzywdzone stworzenia - WYBACZ i ZDROWIEJ , na przekór tym potworom.... . Quote
Incia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Nesco, Duszku, cała Familio-dobrej nocy Wam życzę, a rano czekam na DOBRE wieści... Quote
danka4u1 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Dobrej nocy bez ekscesów wenflonowo- kolankowych, jak napisała któraś cioteczka. Wypocznijcie przed kolejnym, mamy nadzieję- dobrym dniem. Quote
nescca Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Dusio osłabł i nie siusia od 15godz. Z jedzeniem była dziś wieczorem tragedia. Podałam furasemid. Trzymajcie kciuki..... dręczcie modlitwami Św.Franciszka. Dziś tego potrzebujemy bardzo. Quote
asiek.l-g Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Kochany Malutki cały czas myślę o Tobie Quote
Recommended Posts