Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malinka jest po zabiegu ;-) Siedzi sobie w gabinecie dr. Eweliny i grzeje pupsko :evil_lol:
Otacza ją cały zwierzyniec, pies, suczka, gołębie, kanarek, żółw i niezliczona ilość kotów :razz:
Malinka coś ostatnio wymiotowała, ale to chyba nic poważnego. Jutro miała wracać do schroniska, ale być może zostanie do piątku :multi:
Wzięłam ją dosłownie na kilka minut na spacer dookoła budynku, jest mega spokojna, taka trochę chyba wystraszona, do psów zero agresji - spotkałyśmy jakiegoś labka i ładnie się przywitali :cool3:

A tu fotki Panny Maliny :

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiu dziękuje za informację :loveu::loveu:
Niestety Malinka jest wystraszona :-(:-( Przez pobyt w schronisku coraz bardziej się boi ludzi :-(:-(
Jak by została do piątku było by cudnie :multi:

Posted

Nie ma za co :)
Jutro Malinka wraca (niestety) do schroniska.
Nie wiem, czy ona zawsze taka była, ale wydaje się jakaś taka zamknięta czy wycofana :roll: W ogóle nie cieszy się na widok człowieka. Dzisiaj leżała sobie pod biurkiem, nie wyszła nawet, nie zamerdała ogonem, tylko popatrzała i leżała dalej ... :shake:

Posted

gosia2313 napisał(a):
Nie wiem, czy ona zawsze taka była, ale wydaje się jakaś taka zamknięta czy wycofana :roll: W ogóle nie cieszy się na widok człowieka. Dzisiaj leżała sobie pod biurkiem, nie wyszła nawet, nie zamerdała ogonem, tylko popatrzała i leżała dalej ... :shake:

szkoda strasznie sunieczki :( Nie mam pomysłu jak w tej chwili jej pomóc oprócz tego aby ogłaszać ...ogłaszać ...ogłaszać :( bezradność jest najgorsza.

Posted

gosia2313 napisał(a):

:-(Kiedyś bardziej się cieszyła z kontaktu z człowiekiem, teraz już w ogóle.
Strasznie się wycofała w schronisku niestety i z czasem myślę, że będzie jeszcze gorzej :placz::placz:

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Ciocia jak Ci się uda uściskaj ją ode mnie :(

Tak jak Gosia napisała Malinka wraca w poniedziałek, więc zobaczę ją w środę.

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Cieszę się że jeszcze kilka dni dziewczynka spędziła poza schroniskiem ......moim marzeniem jest to żeby wogóle nie musiała tam wracać. Tylko skąd brać te wszystkie domy ? :( ech

Ja nie wiem skąd :(
Ale i tak w miarę sprawnie idą adopcje :) a psiaki niektóre które są w DT zostają tam na stałe :) więc mam nadzięję, że i dla Malinki się znajdzie domek :)

Posted

gosia2313 napisał(a):
do psów zero agresji - spotkałyśmy jakiegoś labka i ładnie się przywitali :cool3:

Po dzisiejszej wizycie u Malinki zmieniłam zdanie.
Może to od tego, że Malinka poczuła się jak u siebie, zdała sobie sprawę, że ma "właściciela", że ktoś się nią zajmuje. Jest strasznie zazdrosna o dr. Ewelinę. Jak tylko podejdzie do innego psa na chwilkę to Malinka zaraz biegnie do niego z zębami, chyba 2 razy ugryzła innego szczeniaka 5 miesięcznego:shake:. Poza tym jest bardzo wycofana, w ogóle nie podchodzi do ludzi:roll:. A jak ktoś do niej podejdzie to kuli ogon. Bardzo się przywiązała do p. Eweliny, mam nadzieję, że znajdzie w końcu swojego ludzia i tak samo mu zaufa.

Posted

Byłyśmy dzisiaj w odwiedzinach u Malinki :)
Dalej jest wystraszona, jak przechodzi i ktoś ją zacznie głaskać to staje bez ruchu. Dzisiaj też trochę rzucała się na Bono ale wydaje mi się, że mniej niż wcześniej. Jutro też idziemy ;-)
Jak uda się ją wziąć na spacer "za dnia" to może będą jakieś zdjęcia :>

Posted

gosia2313 napisał(a):
Byłyśmy dzisiaj w odwiedzinach u Malinki :)
Dalej jest wystraszona, jak przechodzi i ktoś ją zacznie głaskać to staje bez ruchu. Dzisiaj też trochę rzucała się na Bono ale wydaje mi się, że mniej niż wcześniej. Jutro też idziemy ;-)
Jak uda się ją wziąć na spacer "za dnia" to może będą jakieś zdjęcia :>

Uściskaj ją od ciotek ;) Domku Malinki odezwij się !!!!! Ona wciąż czeka!

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Uściskaj ją od ciotek ;) Domku Malinki odezwij się !!!!! Ona wciąż czeka!

Malinka wygłaskana. Dalej niestety wystraszona, ale na spacerze wydawało mi się, jakby przez chwilkę merdała ogonem ;-) (Takie pocieszenie)