Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lejek już adoptowany :D, miejmy nadzieje, że go nie zwrócą jak poprzednio :/

U Malinki wszystko gra, nawet szczeka razem z Fiolą przy drzwiach jak ktoś idzie :)
Ale na siku to tylko z ,,mamą" (czyt. dr Ewelina) wychodzi małpa jedna!

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AnetaR']Lejek już adoptowany :D, miejmy nadzieje, że go nie zwrócą jak poprzednio :/

U Malinki wszystko gra, nawet szczeka razem z Fiolą przy drzwiach jak ktoś idzie :)
Ale na siku to tylko z ,,mamą" (czyt. dr Ewelina) wychodzi małpa jedna![/QUOTE]
Cieszę się że u Malinki wszystko dobrze :) jeszcze tylko super domek nam potrzebny ;)

Posted

[quote name='AnetaR']Lejek już adoptowany :D, miejmy nadzieje, że go nie zwrócą jak poprzednio :/

Ale na siku to tylko z ,,mamą" (czyt. dr Ewelina) wychodzi małpa jedna![/QUOTE]

To może zostanie tam jako pies obronny?? :P

Posted

Wydaje mi się, że Malinka trochę się otworzyła, nie wiem czy ogólnie do ludzi czy do nas (bo tam przychodzimy nawiedzać p. Ewelinę i jej cały zwierzyniec :evil_lol:). Ale jak przychodzimy to już nie chowa się pod biurkiem tylko wychodzi do drzwi zobaczyć kto idzie, jak się ją zawoła to nawet podejdzie. Jest jeszcze wystraszona ale wg mnie już trochę mniej. :razz:

Posted

Już się chyba przyzwyczaiła, bo...
Dzisiaj poszłam tam a Malina stała już pod drzwiami i zaczęła szczekać, że ktoś idzie (chyba poczuła się jak u siebie ;p). Potem jak weszłam to przyszła razem z Fiolką żeby się przywitać i wyniuchać któż to je odwiedził. A jak już pogłaskałam Malinkę i poszłam odłożyć kurtkę to Malina poszła za mną i chciała żebym jeszcze ją pogłaskała. Ale ku mojemu zdziwieniu to jeszcze nic takiego. :-o
Potem jak siadłam na krześle to podeszła i zaczęła się patrzeć, to ją pogłaskałam, a ona wskoczyła mi na kolana przednimi łapkami i chciała żeby dalej ją głaskać :crazyeye: Ten wystraszony pies wlazł mi połową siebie na kolana :multi:

Tak więc Malinka potrzebuje tylko czasu żeby przyzwyczaić się do nowych osób, a potem sama podchodzi, a o uciekaniu pod stół można zapomnieć ;) :multi:

I jeszcze z dobrych wiadomości p. Ewelina mówiła, że jak Malinka zostaje sama w gabinecie to nie hałasuje i od dwóch dni już w nocy nie sika tylko czeka na poranny spacer ;)

Posted

Oj Malino, ty już chyba od p. Eweliny nie wrócisz xD

Posted

Malinka ma się świetnie, wczoraj nawet dała się wyprowadzić jakiejś pani razem z Fiolą :p A dzisiaj już od drzwi ludzi obwąchiwała :D

Posted

P. Ewelina powiedziała, że jak znajdzie się jakiś bardzo fajny domek to wyda Malinkę, jak nie to będzie u niej. Dom najlepiej bez innych zwierząt i bez mężczyzn - podobno Malinka się ich boi. Nadaje się też dla osoby starszej, nie jest problematyczna, spokojna, nie szaleje i nie potrzebuje dużo ruchu. Jak zostaje sama to raczej zachowuje czystość i nie hałasuje.

Posted

PILNE !!! Poszukujemy dużego, czarnego psa w typie owczarka. Pies dzisiaj został oddany jako znajda do schroniska w S-cu, był bardzo wystraszony i uciekł ! Pies miał na sobie kolczatkę i kaganiec. Tym bardziej zależy nam na jego odnalezieniu lub jakichkolwiek informacjach - nie poradzi sobie w kagańcu :-(! Jeśli ktokolwiek widział Czarnego lub przygarnął go prosimy o informację : 721-035-215 (po 15)

Wydarzenie na FB - udostępniajcie i rozsyłajcie, żeby Czarny się znalazł : http://www.facebook.com/events/236238753114626/

Wątek na dogo : http://www.dogomania.pl/threads/219676-Poszukujemy-Czarnego-!!!-Uciek%C5%82-ze-schroniska-w-Sosnowcu-!

• 2 weeks later...
Posted

Malinka już sie na dobre zadomowiła u p. Eweliny :p Dawałam jeść kotom, postawiłam miskę przed klatką na co przyszła Malina i zaczęła wyżerać kocie jedzenie xD Jak ktoś idzie to oczywiście jest pierwsza przy drzwiach i się drze!

Posted

No nie ! Znowu mnie uprzedziła z MOJĄ wiadomością :D

Pani Ewelina pisała, że Malinka znalazła domek :) Mieszka u bezdzietnego małżeństwa, u którego będzie się miała jak pączek w maśle ;)

Guest AnetaR
Posted

gosia2313 napisał(a):
No nie ! Znowu mnie uprzedziła z MOJĄ wiadomością :D

Pani Ewelina pisała, że Malinka znalazła domek :) Mieszka u bezdzietnego małżeństwa, u którego będzie się miała jak pączek w maśle ;)

Malina podobno sama podeszła do tego faceta i zaczęła się przytulać :o
Super, że ma już już swój stały domek ;)