Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kaszlak to 9-letni, mały piesek, który nie zawsze toleruje obecność innych zwierząt. Ze względu na swoją przypadłość (zapadnięta tchawica) musi być wyprowadzany na szelkach. Nie stanowi to jednak żadnego większego problemu.
Jest bardzo przyjazny. Uwielbia spacerować i przebywać wśród ludzi. Szuka ciepłego kąta i właściciela, który podaruje mu miłość.
Idealny dla osób starszych, ponieważ nie ma wygórowanych potrzeb i wystarczają mu krótkie spacery.
Ten mały grubasek jest bardzo pociesznym psiakiem, którego obecność daje wiele radości. Swoimi pełnymi miłości oczkami z nadzieją wypatruje człowieka, który by go pokochał i zabrał do domu.
Może właśnie Ty pokochasz tego malutkiego psiaczka?

Pies został odrobaczony, zaszczepiony i zaczipowany.

Obecnie przebywa w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Tczewie prowadzonym przez OTOZ Animals przy ul. Malinowskiej.

Telefon kontaktowy 58 531 96 56
adopcjeschronisko@interia.eu

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sabina02 napisał(a):

Plina, oczywiscie zrobie psince Allegro. :lol:

Dziękuje kochana! Mam przeczucie, że Kaszlaka będzie trzeba ogłaszać nieco dłużej niż inne psiaki, ale obym się myliła :)

Posted

plina napisał(a):
Dziękuje kochana! Mam przeczucie, że Kaszlaka będzie trzeba ogłaszać nieco dłużej niż inne psiaki, ale obym się myliła :)

Roznie to bywa, niektore psiaki to po miesiacu oglaszania w Allegro znajduja domy, inne oglaszam i ze 3 lata, niektore odchodza i nigdy nie znajduja domu. Trudno powiedziec... Faktem jest jednak, ze Allegro to popularny portal i bardzo zwieksza ich szanse na adopcje.

Posted

Pinesk@ napisał(a):
O jakie informacje konkretnie chodzi plina? Trochę malucha już znam także jakie potrzebne informacje o nim?

Może umie jakieś komendy? Jest przytulasty, czy wygląd jest mylący? ;) Od kiedy siedzi w schronie? Jest wykastrowany? Napisz co wiesz, wszystko może pomóc w napisaniu tekstu! :)

Posted

Nic niestety nie umie a na smyczy chodzi jak bodyguard, taki mały macho :) Mały ale wydaje mu się, ze moze podskakiwac do większych i obszczekiwać wszystko wokół ;) Do człowieka bardzo fajny, uwieeeelbia smakołyczki. Aczkolwiek nachalnym psiakiem nie jest, sam się na kolana nie pcha to lubi bardzo jak się zwraca na niego uwagę, lubi być w centrum uwagi.
Z psami się dogaduje, nie ze wszystkimi jednak. Teraz siedzi z psem i jest wszystko w porządku ale tak jak mówię jest zaczepny na spacerach do innych ;) Nie jest to jakieś agresywane szczekanie tylko bardziej na pokaz ;)
Od kiedy siedzi hm, hm.. gdzieś mam pozapisywane, zaraz poszukam aczkolwiek nie wiem czy kaszlaka mam wpisanego. najwyżej powiem Ci we wtorek. Ale od kiedy jestem wolontariuszką to on od wtedy siedzi, pamiętam, że jego jako pierwszego psa na spacer wyprowadziłam ;) Czyli na pewno już około 2 lata. Nie wiem tylko jak trafił do schroniska ale to się też dowiem.
Wykastrowany chyba jest. Ale nie wiem w 100% także też napiszę we wtorek.
Hm, hm, co jeszcze... Ogólnie jest bardzo fajnym psem, przyjaznym, kontaktowym, na pewno będzie odpowiednim psiakiem dla starszej osoby, dla jakiejś rodziny, odnajdzie się w mieszkaniu pewnie.
No i tak jak wyżej- ma zapadniętą tchawicę ale to nie wymaga leczenia, w niczym nie przeszkadza, wystarczy wyprowadzać go na szelkach żeby się nie dusił.

• 1 month later...
Posted

Byłabym wdzieczna za puszczenie wici o Kaszlaczku mikrusie do znajomych cioteczek co by na watek wpadły i wsparły a może nawet tekst ktoś stworzy i pomoże w ogłaszaniu :)

Posted

[quote name='Pinesk@']Byłabym wdzieczna za puszczenie wici o Kaszlaczku mikrusie do znajomych cioteczek co by na watek wpadły i wsparły a może nawet tekst ktoś stworzy i pomoże w ogłaszaniu :)

Postaram sie chlopaka rozreklamowac. :lol: Na poczatek poszukam kogos kto moglby mu zrobic banerek. :lol:

[quote name='Igiełka']Witajcie :)
Znalazłam ogłoszenie wątek Oferuję po 30 ogłoszeń dla każdego psiaka z dogo !!Ograniczone do 100 zamówień i poprosiłam tam o rezerwację 3 pakietów dla bezdomnych psiaków- szukałam jakiegoś bidaka,który potrzebuje ogłoszeń i tak trafiłam tutaj mogę przekazać 1 pakiet dla Kaszlaka :)

Edit: dodałam link do wątku

Slicznie dziekujemy! :loveu: