szafra Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wszystkiego dobrego ! Życzę Wszystkim, żeby w tym roku nie strzelali i żeby w ogóle był zakaz !!!! Quote
malawaszka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wszystkiego Dobrego Wam życzę, a Mufince - sprawnej łapki!!!! Quote
Atrisko Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 szafra napisał(a):Wszystkiego dobrego ! Życzę Wszystkim, żeby w tym roku nie strzelali i żeby w ogóle był zakaz !!!! ...i my się dołączamy...zdrowia i wymarzonego domku w odpowiednim czasie... Quote
Jarosław Lesiewicz Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, wszelkiej pomyślności, cierpliwości i zdrowia !!! Mufince sprawnej łapki, cudownego domku i wesołego psiego żywota ! Quote
DT Iwa Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Szczęśliwego nowego 2012 roku aby okazał się lepszy :cunao::drink1: Quote
Iljova Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Stary Rok mija, lecz marzenia zostają. Niech one się Tobie wszystkie spełniają. I z Nowym Rokiem niech los Ci się odmieni, a ogród życia wnet zazieleni. Na wszystkie dni nadchodzącego roku, życzę Ci wiary w sercu i światła w mroku. Obyś jednym krokiem mijał przeszkody, byś czuł się silny i wiecznie młody. Quote
monika55 Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Witamy, dziękujemy za życzenia. Noc spokojna. Mufka stwierdziła że jak Drops się nie boi, to ona tez ma to w nosie, poszła spać. Banerek z Mufinką mi wcięło. Dlaczego? Quote
Iljova Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 To jest dogo i dzieją się takie numery - niestety spróbuj jeszcze raz go wstawić. ** Witam Mufinkę kochaną i wszystkich, którzy tu bywają w pierwszym dniu Nowego Roku niech będzie radosny i wspaniały i zdrowie niech dopisuje przez rok cały Quote
alina71 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Wszystkiego dobrego Monika uściski dla Mufinki Quote
szafra Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Dobrze, że już po Sylwestrowej Nocy ! Pozdrawiam Was wszystkich :p. Quote
monika55 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Wróciliśmy od weta. Oddała krew jak stary dawca. Dziś może być ten wielki dzień. Zależy od wyników. Wieczorem jedziemy jeszcze raz i być może zdejmie jej resztki gipsu. Jak ja się denerwuję. Trzymajcie za nią, proszę. Quote
shanti Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Trzymam nieustannie, oby już wreszcie..... Quote
malawaszka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 shanti napisał(a):Monika robi małej sesję zdjęciową. ;) ooo jak sesja to czyżby bez gipsu?????? :kciuki: Quote
monika55 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Gips zdjęty. Ale trudne dni przed nami. Mówię o rehabilitacji. Nie wiem jak. Poradźcie. Szafro szczególnie uśmiech do Ciebie. Musimy uważać bo kość nadal krucha. Żeby znów się nie złamała. Tfu, tfu. A ona biega w domu, podpiera się nią,wylizuje radośnie. Jak jej powiedzieć żeby uważała? http:// http:// Quote
Iljova Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Niby cieszę się że bez gipsu, ale ... Jest teraz problem ... Quote
szafra Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Super !!! Nareszcie !!! Delikatny masaż jej nie zaszkodzi, dobre by było też pływanie, ale to chyba odpada- nie mamy basenu w pobliżu ( chyba, ze ktoś dysponuje dużą wanną ) :evil_lol:. A jak się podpiera to nie trzeba zbyt wiele robić .... ewentualnie na spacery jak się boisz, że coś może się stać - bandażować elastycznym bandażem, żeby ją uchronić od nadmiernych przeciążeń. Po schodach lepiej, żeby nie biegała i żeby nie skakała !!! A z tym może być ciężko! Teraz to chyba więcej trzeba - musisz ją poobserwować czy nią rusza i jak rusza - łapa będzie jeszcze sztywna po tak długim gipsie, ale ona jest super dziewczyna i wyćwiczy! Teraz można masować delikatnie. Sama nie wiem co jeszcze. Nie może wskakiwać - np. na tapczany, fotele i nie może stawać tylko na tylnych łapkach, bo to zbyt duży ciężar będzie na tej łapce! Quote
Atrisko Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Wow...Mufka ty szczęściaro...dobrze Rok 2012 ci się zaczął: zdjęciem gipsu - to i dalej będzie szczęśliwie... Cioteczki gdzieś słyszałam że w Katowicach jest psia rehabilitantka z lampami i masażami i chyba ??? basenem....ale tu pewności nie mam. Ale na 100% masaże i nagrzewania lampą...tyle,że muszę dowiedzieć się ile...i czy ewentualnie organizujemy coś takiego dla Mufki??? Quote
szafra Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Atrisko - ja bym nie ryzykowała z lampą Sollux, nie wiem jak to wpływa na kość ze słabym zrostem ( łatwo zaszkodzić). Przegrzanie i przekrwienie jest duże. No chyba, że Bioptron - to OK ! Jak ktoś ma to można jej poświecić. A u niej dodatkowo z tymi wynikami jeszcze z krwi nie było dobrze.... wapń i inne, które niezbyt dobre wyszły. Ale ja nie bardzo się orientuje jak to jest u psów... Quote
Atrisko Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 szafra napisał(a):(...)No chyba, że Bioptron - to OK ! Jak ktoś ma to można jej poświecić. A u niej dodatkowo z tymi wynikami jeszcze z krwi nie było dobrze.... wapń i inne, które niezbyt dobre wyszły. Ale ja nie bardzo się orientuje jak to jest u psów... ...z tego co pamiętam to chyba jednak lampa Bioptron...zresztą pani szkolona to chyba podpowie co najlepsze dla naszej suni o ile będziemy zainteresowani, bo na tą rehabilitację trzeba będzie sunieczkę dowozić... Quote
malawaszka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 no śliczne raciczki :lol: mogłaś już całą Mufinkę pokazać też! :evil_lol: trzymam kciuki!!!!! Quote
Iljova Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Witaj cudowna kochana Mufinko :-) Nie przemęczaj łapki :) Quote
Recommended Posts