feliksik Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 jeżeli sklecicie jakiś mega płaczliwy tekst - przydługi to wrzucę sunię na onet, ostatnio dało to rozgłos Tessie, więc może uda się i tu - tylko tekst trzeba i oczywiście po diagnozie z namiarami na fundację myślę Quote
Fundacja BERNARDYN Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 sklecajcie i róbcie wszystko, co komu przyjdzie do głowy, a pomoże psu. My zajmiemy się bezpośrednio małą. Quote
feliksik Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 rozumiem, że jutro powinna być diagnoza, to wtedy allegro i onet można zrobić - tylko ten tekst Quote
necianeta89 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 jak już będzie diagnoza to łatwiej będzie coś skleić Quote
Nutusia Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Jestem na zaproszenie Feliksik - wysłałam zdjęcie oczu do naszego Doktora... Trzymam kciuki! Boże, tyle jeszcze życia przed nią - niech już będzie bezpieczne... Quote
MALWA Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 A ja na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/208342-szok.....szok-PSI-KOŚCIOTRUP-w-super-DT-jest-powolutku-szykowany-do-adopcji Znalazłam informację, że dziewczyny chcą z puli zebranej na szkieletorka przekazać 1.000 zł na inna bidę. Poleciłam między innymi Lusię. Może pomogą? Na razie czekam na decyzję. Quote
emilia2280 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Inga.mmm pisala do mnie w sprawie umieszczenia suni w moim dziale "trudnych adopcji" czyli adopcji wirtualnych choc. Jak juz bédzie diagnoza i ustawione leczenie, to po proszé kogos o wypelnienie "metryczki" wg wzoru: http://www.fundacjakastor.org/pl/dzi...pcje-wirtualne 1. Pudel, okolice Łowicza, woj. Łódzkie: Link do albumu zdjęć: Bingo Imię: Bingo Płeć: pies Wiek: 10 - 12 lat Schorzenie: wkradająca się zaćma, padaczka Leczenie i profilaktyka: luminal, karsivan, polfilin, karma dla seniora Najpilniejsze potrzeby: dobra karma dla seniora, leki, dom stały w warunkach mieszkaniowych bez innych zwierząt. Pies odrobaczany regularnie, szczepiony (wścieklizna, wirusówki), wykastrowany, zachipowany. Parę lat życia (4-5) po śmierci pana spędził na ulicy, tam walczył o przetrwanie; pies wybitnie domowy, pojętny, szybko uczący się, uwielbiający zabawy z człowiekiem, pragnący człowieka na własność, mocno dominujący wobec innych psów (dom z innymi psami raczej wykluczony, w tym ze względów zdrowotnych - padaczka), wspaniale odnajdujący się w towarzystwie dzieci, człowiek może z nim zrobić przysłowiowe "wszystko" (choć, uwaga, to "wszystko" może przestać działać w trakcie ataku na innego psa). Zalety i plusy, czyli to, co dzielnie znosi, lubi, czemu się poddaje: zabiegi pielęgnacyjne - OK, smycz - OK, zachowanie czystości w domu - OK, nie niszczenie/ nie demolowanie pomieszczeń - OK, jazda autem – OK. Jeśli ktoś z Państwa byłby w stanie zaoferować pomoc w postaci: karmy, leków lub domu dla tego miłego psiaka, bardzo prosimy o kontakt mailowy z dopiskiem: Bingo. Quote
Aimez_moi Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Zagladam do malej....... rozumiem, ze po zdiagnozowaniu mozna bedzie wplacac pieniadze? Quote
malagos Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 I ja sie melduję. Taż myślę, ze te oczy to tylko wierzchotek góry lodowej, obym się myliła.... Quote
piechcia15 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 dziękuję dziewczyny za pomoc!! my oczywiście pomożemy finansowo jak możemy. Robimy dość dużo bazarków i mamy trochę zaskórniaków. Trzeba suni pomóc to bez dwóch zdań:( podawajcie obecny nr konta (Z 1 POSTU)a ja się już z fundacją potem rozliczę. Myślę że tak będzie im wygodniej jak dostaną jedną a konkretną kwotę niż kilka małych. teraz proszę o pomoc w zbiórce finansów, bo to jest nam teraz najbardziej potrzebne, a im więcej nas weźmie się do reklamy i rozsyłania próśb tym lepiej!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!! KAŻDA ZŁOTÓWKA TO DLA NAS OGROMNA POMOC!!!! Quote
Jasza Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Wskakuj Lusiu na pierwszą, niech Cię zobaczą! Quote
Selenga Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Jasza napisał(a):Napisałam do Selengi. Potwierdzam, napisała :) Allegro oczywiście zrobię. Numer konta Fundacji mam, bo robiłam aukcje dla Baldura-Marcinka. Przygotuję aukcję, a jak będzie diagnoza to uzupełnię i wystawię Quote
Wadercia Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 ciotki co do allegro cegielkowego to nie trzeba byc fundacja by wystawic. Jednakze trzeba zbierac na konto jakies fundacji. Robilam takie allegro dla Jasmina i Franka z dogo ale mielismy uzyczone kotno fundacji wiec mozna bylo poprowadzic. Moze macie kogos znajomego kto by udosepnil to mozna allegro zrobic ;) Quote
ania shirley Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Jestem na zaproszenie piechci15. Przerażona jestem. Żeby dało się jej pomóc! Quote
piechcia15 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Bernardyny chyba mają swoje konto więc nie powinno byc problemu...chyba? więc faktycznie allegro aby wiarygodnie wyglądało zróbmy na fundację, jak juz sunia u nich będzie i zrobią jej jakieś "ludzkie" zdjęcia:( a ponieważ ja już uruchomiłam akty błagalne na dogo z moim kontem to będę kontynuować,aby już nie mieszać, a potem wszystko odnotuję i przeleję im na konto:) Quote
bela51 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Zapisuje, to przerazające, jesli to jakis rodzaj choroby. Mam nadzieje, ze uda sie ją zdiagnozowac i pomoc jej. Biedna mała.:-( Czy ona cierpi ? Quote
zebrazebra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Jestem na zaproszenie. Czy można jakiś nędzny grosz już wpłacić? Quote
maarit Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Widziałam ją na NK....Bidula:( Zaznaczę sobie... Chwilowo nie mogę pomóc finansowo. Quote
Fundacja BERNARDYN Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 wszystko, co potrzeba użyczymy, konto bankowe oczywiście do dyspozycji, poręczymy każdą aukcję charytatywną dla Lusi, wypełnimy metryczkę. Wszystkie wpłaty dla suni, które wpłyną na konto naszej fundacji są oczywiście jawne i będą jak zawsze podawane na naszej stronie internetowej, postaramy się tutaj też wszystkie rozliczenia wklejać. Lusia będzie w Anielinie koło Łasku przez cały czas leczenia, jeśli nie zgłosi się ktoś odpowiedni do opieki bardziej indywidualnej, lepszy po prostu. Później zobaczymy... Jutro na bieżąco będą robione zdjęcia do dokumentacji, którą zawsze prowadzimy, po południu powinnam dać radę wkleić tutaj. Wiele jutro się wyjaśni, bądźmy wszyscy dobrej myśli. Po małą jedziemy w południe i prosto do lecznicy. Quote
piechcia15 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 a więc od jutra wszystko się zmienia...a raczej zaczyna... czy cierpi??napewno...psychicznie, jest przerażona!! kiedyś pewnie widziała, a teraz nastała ciemność, a ta ciemność pewnie dodatkowo boli, bo są stany zapalne:( ehh... gdybym ja tylko dorwała tego gn....a co ją tak urządził...!!! Quote
Recommended Posts