juli88 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Jestem :) Pierwsze co to chcę podziękować wszystkim 3 osobą, które dzisiaj poznałam za bezinteresowną pomoc Pani (niestety nie przedstawiła się i ja też głupia tego nie zrobiłam), która pokierowała mnie po nieznanych osiedlach Poznania, bardzo podobała się jej Kluska, ale niestety nie może mieć psa, Dziękuje :loveu: sharka za mile spędzony czas, za transport, za gościnę Dziękuje :loveu: Ewa - nasz dom tymczasowy za miłą rozmowę, za mam nadzieję owocną współpracę, Dziękuje :loveu: A więc tak: Kluska całą podróżą była troszkę zdenerwowana, ale podróż i wizytę w Poznaniu zniosła bardzo dzielnie. Podróż była dość męcząca, w końcu pierwsza taka wyprawa suni. Głowę schowała za moją kurtkę i dopiero po ok 15km zaczęła obserwować otoczenie i gdy pojawił się jakiś pies za szybą zaczęła szczekać tak że cały autobus wiedział, że jedzie z nami pies. W Poznaniu jak na pierwszy kontakt z tyloma nowymi zapachami i dźwiękami byłam pod wrażeniem, że sobie tak świetnie radzi. sharka zaproponowała mi i Klusce gościnę podczas oczekiwania na umówioną godzinę spotkania z DT oraz transport do domu tymczasowego . Więc z Kluską zwiedziłam trochę nieznanych mi okolic Poznania ;) U sharki prawie cały czas spała. Trochę pobiegała i po socjalizowała się z dzieckiem :) Bardzo pozytywne przeżycia. DT fajny, jest tam już psiak 6 letnia suczka, bardzo fajna. Myślę że będzie ok. A domek znajdzie się w przeciągu tygodnia ;) Sama nie wiem co dopisać jeszcze, tyle wrażeń że wszystko naraz chcę napisać a logicznie to nie brzmi ;) może sharka coś dopiszę mój podświadomy egoizm powoduje, że mi smutno i tęsknie za małą, taka pozytywna sunia. Wiem że tam będzie miała lepiej i to mnie pociesza... Quote
sharka Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Miałam okazję poznać małą i jest świetna. Była bardzo grzeczna. Zasnęła na psiej kołderce zmęczona wrażeniami. Prawie nie odstępowała juli88 na krok. Jestem miło zaskoczona zachowaniem mojej suni podczas wizyty szczeniaczka :] Co do DT, to mieszka tam bardzo sympatyczna sunia i równie sympatyczna pani :) Quote
piesia Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Wybaczcie dziewczyny , ale to pilne : [SIZE="5"]PROSZĘ O POMOC W ZNALEZIENIU OSÓB MOGĄCYCH POMÓC W WYPROWADZANIU DUSI ZAADOPTOWANEJ Z NASZEGO SCHRONISKA . POMOC BYŁABY POTRZEBNA PRZEZ OKOŁO 3-4 TYGODNI . PANI NIE MOŻE WYPROWADZAĆ SAMA PSA, A JEJ SYN WYJEŻDŻA . [SIZE="5"]POZNAN : ULICA NOWOWIEJSKIEGO ( OKOLICE SOLNEJ ) Proszę o info na pw Quote
sharka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Jak maleńka sprawuje się w DT? rozkręciła się psotka? Juli88 prześlę Ci na maila te 3 zdjęcia, które zrobiłam małej jak była umnie - proszę podaj mi go na pw :) Quote
juli88 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 martwię się bo domek umilkł od niedzieli zero odzewu :( ... Pewnie dwa psy są tak zajmujące że nie ma czasu na informację. Po pracy zadzwonię tam i się czegoś mam nadzieję dowiem. Wiem tylko że po naszym wyjściu psinka zjadła i zasnęła. Już śle adres ;) Quote
juli88 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 no więc tak :) okazało się że moje smsy nie dochodzą... nie wiadomo dlaczego. Wystarczyło zadzwonić ;) Sunia prawdopodobnie jest najgrzeczniejszym pieskim na świecie, i już nie załatwia się w domu :crazyeye: Ewa dziś pewnie odwiedzi wątek więc zapraszamy do opisywania nam na bieżąco co tam u Was słychać :) Jutro wkleję zdjęcia od sharki ;) Kluska jest pod patronatem fundacji Animal Security http://animal-security.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=181%3Akluska-czy-buda-to-miejsce-dla-szczeniaka&catid=10&Itemid=21 Quote
juli88 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Zapytanie z dzisiaj :( "Witam jestem zainteresowany szczeniaczkiem jezeli jeszcze mozna, mieszkam w Poznańiu w centrum wiec bez problemu moge go odebrac :) albo moj znajomy wyjezda na dzialke do niepruszewa i by mogł go odebrac :) bardzo mi zalezy na szczeniaczku :) Dla brata na urodzinki teraz w grudniu :) bardzo prosze o informacje odbioru :) z gory dziekuje:).Mateusz" ehhh....... Quote
juli88 Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Dzień zwłoki ale zdjęcia są: U sharki ;) Moja najsłodsza kuleczka Jedno jest pewne żadne zdjęcie nie odda jej uroku na żywo. ;) Quote
juli88 Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 A teraz niespodzianka zdjęcia z DT Z koleżanką Elfi tu pies obronny Quote
sharka Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 fotogeniczna bestyjka :) cudny pies obronny ;) Quote
sharka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Proszę o przekazanie głaskanka szczeniaczkom od ciotki sharki :) Quote
supergoga Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Czy możecie mi podać jakiś tekst do ogłoszń Kluseczki.Niezwykle mnie urzeka sunia. A Pan od prezentu - mysle że w Smyku sa super prezenty. Nie znosze takich tekstow, niestety wiele tych podarkow do nas wraca w szybkim tempie. Wstawiam Kluske - pokazalam ja tez jednej osobie ktora pytala nas o szczeniaka. Czekam. Quote
juli88 Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Wszystko sie tak szybko dzieje ze nie zdazylam napisac ze jutro robimy wizyte przed adopcyjna dla Kluski. Pani zgadza sie na podpisanie umowy i na sterylizacje. Wiec fajnie.kluska byla u weta i jest zdrowym szczeniakiem. Supergoga bardzo dziekuje za pomoc. Gdyby byly potrzebne szczeniaki mam od znajomych ok 4. Mama pseudo labrador a tata nieznany. Psiaki w kojcu siedza. 2 psy i 2 suczki. One sa juz pod gmine Buk. Niestety nie moge doprosic sie o zdjecia. Obiecali mi sterylke suki. Quote
juli88 Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Wizyta sie nie udala. Kluska znowu w dt. Wiec szukamy dalej. Ale wrocilismy do domu i mamy kolejna bide ktora blakala sie na os. Kosmonautow Quote
motylek1007 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 co poszło nie tak? co sie stalo? :( Quote
Nano Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 teskt do ogłoszeń: Kluska... czy buda to miejsce dla szczeniaka? Kluska to śliczny, mały, biszkoptowy około 5 miesięczny szczeniak. Sunia jest bardzo przyjacielska w stosunku do innych psiaków. Polecana dla domu z większymi dziećmi, gdyż małych może się bać. Sunia potrzebuje 5 minut na rozpoznanie zamiarów człowieka, a później to już nie odstępuje na krok. Kluska jest odrobaczona oraz posiada książeczkę zdrowia. Szukamy jej najwspanialszego domu na świecie. Zastrzegamy sobie prawo do wyboru odpowiedniego właściciela dla Kluski. Warunkiem adopcji jest wizyta przed-adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej, w której właściciel zobowiązuje się wysterylizować sunię po pierwszej cieczce nie dopuszczając do jej rozmnożenia. Kontakt: 505-158-004 Quote
sharka Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Kluska miała kontakt z moim 1,5 rocznym synkiem i było wg mnie ok, ale fakt że czuwałam, żeby mały się pieskowi nie narzucał, no i dziecko uczone jest delikatnego obchodzenia się z psem. I szczeniaczek nie załatwia się w domu - jak doczytałam i stwierdziałm na własnej podłodze ;) Quote
juli88 Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Więc tak, okazało się, że to starsza pani która szuka mikro psa. Max 5 kg. a Kluska już teraz tyle waży... Szukamy dalej. Zobaczymy co powie zainteresowany od supergogi Dom tymczasowy jest w suni zakochany ;) a ja się nie dziwie. Myślę, że jeżeli chodziło o te małe dzieci to psiak mógłby bać się np. chodzika i nie każdy dba tak o kontakt psa z dzieckiem jak Ty sharka ;) nie ma co ryzykować, bo gdy psiak zrazi się do malutkich dzieci to już odwrotu nie będzie. Quote
sharka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Co słychać u Klusiątka? Pozdrawiam serdecznie :) Quote
juli88 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Kluska ma się bardzo dobrze. Rozkochuje w sobie DT na maxa ;) wiem coś o tym. Te szczeniaki mają w sobie coś wyjątkowego. Nawet Elfi przywiązała się do małej tak, że są harcują jak dwa małe szczeniaki :) Quote
juli88 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 dziś postaram się w końcu za ogłoszenia wziąć... Cisza jak nigdy, zero zainteresowania i to z ogłoszeń i to po znajomych. Masakra jakaś Quote
Recommended Posts