Nano Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 wstępny plan: prEzENtACjA orgANizACji ADopCYjNYCh i firm ofErująCYCh ArtYKuŁY DlA zWiErząt KoNsultACjE WEtErYNArYjNE i zoopsYChologA WYstAWA zDjęć i KoNKurs zoo pozNAń ,KoNKursY, WArsztAtY i zAbAWY DlA DziECi mAloWANiE tWArzY, zbiórKA KArmY DlA bEzDomNYCh zWiErząt sobotA 19 listopADA 11:30 poKAzY: szKolENiA psóW, sztuCzEK CYrKoWYCh i frisbEE 12:30 poKAz psiEj moDY 13:30 „KoCi DEWElopEr” - WArsztAtY buDoWANiA DomKóW DlA KotóW 15:00 poKAz psóW prACująCYCh 16:00-19:00 poKAz KotóW rAsoWYCh NiEDziElA 20 listopADA 11:00 prElEKCjA „CzŁoWiEK i piEs – NiEzWYKŁA Więź” 12:30 poKAz AgilitY 14:00 prElEKCjA „problEmY porzuCoNYCh zWiErząt” 15:00 prElEKCjA DotYCząCA stErYlizACji 16:00-19:00 poKAz KotóW rAsoWYCh zbiórKA DomKóW DlA bEzDomNYCh KotóW sorki że takim hebrajskim pismem ale nie chce mi sie tego poprawiać xD Quote
klaki91 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='juli88']wysłałam zapytanie Nano, też bym chętnie zabrała psiaki ;) Dyzio zawsze by się troszkę po socjalizował, a i może Klucha by pojechała. Od razu weta byśmy zaliczyli :) A nie byłby to dla niego za duży szok? Żeby nie przedobrzyć przypadkiem ;) Quote
juli88 Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Był już ze mną kilka razy w Poznaniu ale jak był mniejszy, w samochodzie jeździ idealnie. Śpi jak zabity ;) a w parku miał okazje na zapoznanie się z nowymi odgłosami i zapachami. Co do Dyzia to powiem Wam że to cwaniak niesamowity, z pewnych względów nie pozwalam spać psom ze mną w łóżku, od kilku dni gdy budzę się rano Dyzio obok mnie ;) hehe i do tego garnie się pod kołderkę zmarzlak jeden Quote
motylek1007 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Nano napisał(a):niestety galeria nie zezwoliła na wprowadzanie zwierząt... :/ szkoda, w takim razie nas nie będzie. juli88 napisał(a): Co do Dyzia to powiem Wam że to cwaniak niesamowity, z pewnych względów nie pozwalam spać psom ze mną w łóżku, od kilku dni gdy budzę się rano Dyzio obok mnie ;) hehe i do tego garnie się pod kołderkę zmarzlak jeden hahaha Juli u mnie zmiana planów i jednak to sobotę mam wolną, niedzielę zajętą Quote
Nano Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 jest szansa na domek tymczasowy dla Kluski :) kluska też bedzie na naszym plakacie psiaków do adopcji :) Quote
juli88 Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 świetnie :) Nano proszę o więcej info na pw Quote
motylek1007 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Juli cos wiesz na temat weekendu juz? Quote
juli88 Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Sprawa jest troszke skomplikowana :( w sobote prawdopodobnie ide do pracy. To nie jest pewne. Quote
juli88 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Padło pytanie do Fundacji Animalia i supergoga zgodziła się pomóc w szukaniu domku dla małej! Jupiiii! Dziękuje sharka za radę ;) Quote
sharka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Cieszę się bardzo! Zobaczyłam coś dla Dyzia na fb https://www.facebook.com/#!/pages/%C5%9AWIETLICA-DLA-PS%C3%93W-POZNA%C5%83/254113681305123?sk=info a jeśli nie masz tam konta to http://www.poznan.dogmasters.pl/ świetlica dla nabrania manier i uratowania Twoich spodni :] Quote
Nano Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Julii czekam na jakiś tekst o klusce !!! Quote
motylek1007 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 juli88 napisał(a):Sprawa jest troszke skomplikowana :( w sobote prawdopodobnie ide do pracy. To nie jest pewne. heh :( a z tą swietlicą nie wiedzialam, pomysł fajny Quote
juli88 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 UWAGA! UWAGA! :) Dzwoniłam i rozmawiałam i Kluska idzie do DT w Poznaniu! Jupi! :) DomekT wykarmi i zaszczepi sunie za swoje :) Teraz tylko trzeba sunie dowieść do P-ń :) [FONT=Arial]Dziękuje Nano[/FONT] :) Quote
juli88 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 W końcu podjęłam męską decyzje: Szukam dla Dyzia domu z wygórowanymi wymaganiami, a jak nie znajdę Dyzio zostaje u mnie. Już teraz bym chętnie sobie go zostawiła, ale to pies wymaga wiele czasu którego nie mam... Tekst dla Dyzia (gdybym coś źle napisała proszę o pomoc lub zwrócenie uwagi) Dyzio pies nie dla każdego Dyzio to około 5 miesięczny bardzo żywy szczeniak. Psiak nie lubi pieszczot, ale uwielbia ciepło i spanie na łóżku. Psiak potrzebuje dużo ruchu, konsekwencji i cierpliwości. Jako, że przez to, że wcześnie został odebrany od matki jego psychika nie jest prosta, dlatego jeżeli przyszły właściciel nie ma doświadczenia z takim psem zalecana jest sesja w psim przedszkolu. Dyzio uwielbia psy, ale najpierw musi je poznać i zrozumieć że nic mu nie chcą zrobić inaczej piszczy i ucieka. Jako że szukam dla niego odpowiedniego domu, musi być to dom znający i wprowadzający w swoje życie pojęcia takie jak: - agility (pies potrzebuje ruchu, świetnie nada się do pracy z człowiekiem, może być to praca amatorska lub profesjonalna, oczywiście małego trzeba wszystkiego nauczyć od podstaw) - pozytywne szkolenie (pies jest płochliwy i nie można w żaden sposób używać względem niego siły, ani zbyt ostrego głosu) Proszę o kontakt mailowy. .................. Czy nie jest to antyreklama? :( Sama nie wiem, ale Dyzio to tak wyjątkowy pies, że nie wyobrażam sobie innego domu... Quote
sharka Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 jak dla mnie trochę w za czarnych barwach... bo mały ma jakieś zalety co nie? ;) zaraz spróbuje zaproponować wersję alternatywną :) Quote
juli88 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Czarne barwy dla osoby idącej na łatwizne ;) Dyzio idealny dla osoby aktywnej i chętnej do pracy z takim psem ;) sharka jak chcesz zapoznać Dyzia, żeby znać temat to zapraszam ;) z motylkiem1007 nie mamy szczęścia się spotkać... zawsze coś. Quote
sharka Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [FONT=Tahoma]Szczeniak Dyzio - piesek dla doświadczonych[/FONT][FONT=Tahoma] Dyzio to około 5 miesięczny bardzo żywy szczeniak. Psiak potrzebuje dużo ruchu. Uwielbia ciepło i spanie na łóżku. Jednak unika przytulania. Choć początkowo płochliwy w stosunku do innych psów, po bliższym poznaniu okazuje się towarzyski i lubiący zabawę. Zalecana jest sesja w psim przedszkolu i konsekwencja w prowadzeniu pieska w celu ukształtowania pozytywnych nawyków. Preferowany jest dom doświadczony w wychowaniu szczeniąt i stosujący pozytywne szkolenie. Proszę o kontakt mailowy.[/FONT] Quote
sharka Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 oczywiście to tylko propozycja niezobowiązująca :) i jeśli domyślasz się czy urośnie duży - też dobrze byłoby dopisać :) Quote
juli88 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 On ma ok 5 miesięcy i nie jest większy od cziłki więc duży nie będzie. Tak standardowo jak zawszę piszę - do kolan, do 10kg Ale faktycznie tekst fajny ;) Dziękuje Ci bardzo. Na pewno go wykorzystam. Z tym ciepłem to faktycznie maluch wybiega na podwórko zrobi siusiu i do domu, zimno w dupkę ;) W przyszłości trzeba będzie zainwestować w ciepły sweterek. Zmarzluch jeden. Quote
Nano Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 a jak Kluska ? dziś dużo osób się nią interesowało :) jest już w DT ? Quote
motylek1007 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 może teraz sie cos ruszy w sprawie Dyzia :) zyczę jemu i Klusce wspaniałych domków Quote
juli88 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Nano napisał(a):a jak Kluska ? dziś dużo osób się nią interesowało :) jest już w DT ? Kluska zrobiła się bardzo odważna :) może z tym zaufaniem człowiekowi nadal musi się rozkręcić, ale tak ogólnie to psiak żywy i ochoczo podchodzący do nowości. Zaraz wsiadam w pks do Poznania i zawożę Kluche do domu tymczasowego. Mam nadzieję że lokator ją zaakceptuje, jeżeli tak to Klucha zostaje. Quote
juli88 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Jestem :) Pierwsze co to chcę podziękować wszystkim 3 osobą, które dzisiaj poznałam za bezinteresowną pomoc Pani (niestety nie przedstawiła się i ja też głupia tego nie zrobiłam), która pokierowała mnie po nieznanych osiedlach Poznania, bardzo podobała się jej Kluska, ale niestety nie może mieć psa, Dziękuje :loveu: sharka za mile spędzony czas, za transport, za gościnę Dziękuje :loveu: Ewa - nasz dom tymczasowy za miłą rozmowę, za mam nadzieję owocną współpracę, Dziękuje :loveu: A więc tak: Kluska całą podróżą była troszkę zdenerwowana, ale podróż i wizytę w Poznaniu zniosła bardzo dzielnie. Podróż była dość męcząca, w końcu pierwsza taka wyprawa suni. Głowę schowała za moją kurtkę i dopiero po ok 15km zaczęła obserwować otoczenie i gdy pojawił się jakipies Jak na pierwszy kontakt z tyloma nowymi zapachami i dźwiękami byłam pod wrażeniem, że sobie tak świetnie radzi. sharka zaproponowała mi i Klusce gościnę podczas oczekiwania na umówioną godzinę spotkania z DT oraz transport do domu tymczasowego . Więc z Kluską zwiedziłam trochę nieznanych mi okolic Poznania ;) U sharki prawie cały czasspała. Quote
Recommended Posts