Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety jak na razie nie idzie nam nauka czystości.
Podkłady porozkładałam po całym pokoju i nic. Albo wyczuje otwarte drzwi i myka do kuchni zrobić siusiu.
Jak się budzi to wynoszę go na dwór no ale nie zawsze uda mi się wyczaić kiedy mu się chce. Wiem, że po zabawie, po spaniu, po jedzeniu itd. Ale on jest inny.

Tak sobie teoretyzuje, że on tak wszystko gryzie bo w ten sposób poznaje świat.
Dziś znów sprawdzałam czy widzi i wydaje mi się, że nie.

Może uda mi się umówić na wizytę w sobotę do dr Orłowskiego. Tylko od rana bo później na uczelnie. Muszę ułożyć sobie grafik i zobaczyć czy dr będzie w sobotę.
Koleżanka udzieli mi kolejnej pożyczki :oops:
Ale walczę i na bazarku usługowym i tym fantowym :) Byle do przodu :)

Posted

wadercia napisał(a):
cudowna jest ta "Twoja" mala psia kupka. Podeslij mi nr konta ile moge tyle wysle na niego dobrze? :)

Dziękuję w imieniu Dyziolka :)

Na pewno zabieram go do okulisty, może jutro. Dziś się dowiem i dziś napiszę. Obstawiam że małemu wzrok wraca, chyba że jest tak bystry że nie można zauważyć że ma problemy.

Posted

Tak słodko śpi maluch u mnie na kolanach:

tymi słodkimi oczkami odwraca uwagę od ząbków, mam dowody - to diabeł, nie pies! :)

I tak przez cały dzień - ząbki w ruchu non stop!

I oto cały Dyzio - jego prawdziwe "ja":

Posted

wyczyszczone :)

Dziś miałam niezłą przygodę, w sobotę pierwszy raz odrobaczyłam Dyziola.
Dziś rano było kilka malutkich kupek a w nich chyba trawa, "jakby ściągnięta skóra z jelit koloru pietruszki" i na samym końcu wystający z pupy robak ok 15cm! Masakra. Robak był gładki więc to zwykła glista! Straszne!

Gdybym wiedziała, że psiak ma coś takiego w brzuszku odrobaczyłabym go od pierwszej chwili! Nie chciałam go narażać po tej etopirynie :(

Posted

Pierwsza najlepsza i najważniejsza wiadomość jest taka że Dyzio widzi :)
Najwidoczniej oko musiało się rozwinąć.
Bardzo się cieszę :)

Dr obejrzał dokładnie oczka i potwierdził, że są dobrze zbudowane, dobrze reagują na światło i psiak może troszkę gorzej widzieć.

Koszt wizyty razem z odrobaczeniem, które mam przeprowadzić za tydzień 104zł.

Dyzio oczywiście chwycił za serca personel kliniki i dostał obróżkę i chustkę :)
Wszystko jeszcze troszkę duże, ale to kwestia czasu :)

Posted

W końcu jestem na wątku, nie będę ukrywać bazarek daje w kość :) Podziwiam ludzi którzy maja po 200 fantów na bazarku!

Wczoraj odrobaczyłam resztę rodzinki, nie potrafiłabym spać spokojnie wiedząc, że one też zapewne mają takie Robale.

Dyzio się rozwija, jest już prawie typowy szczeniakiem.
Jest bardzo energiczny, przebija nawet shih tzu, który ma adhd! Dyzio wymaga konsekwentnego i cierpliwego wychowania i kogoś takiego dla niego szukam.

Wszystko toczy się bardzo wolno bo aktualnie mam problem z moim psem...

Posted

Prośba!Cioteczki kto może w Poznaniu użyczyć jednego noclegu dla suni.Sunia jest w Krotoszynie i musi dotrzeć do Poznania w niedzielę (25.09-jest transport załatwiony)następnie w poniedziałek zostanie odebrana przez Koskę i zawieziona do Gdańska.To jedyna taka szansa aby sunia dotarła do Gdańska.Bardzo proszę o pomoc Cioteczki z Poznania.Pilne!

Posted

Dyziol dostał dziś od wiosny szeleczki :) Śliczne czerwone, troszkę jeszcze duże ale myślę, że się nadadzą.

Aktualnie po ślepocie Dyzia ani widu ani słychu.
Chłopak już biega ze spuszczonymi uszkami, a tak to cały czas nasłuchiwał,
myślę, że wet ma rację mogło być to spowodowane niedożywieniem.

Dyzio ma jeszcze więcej energii i nie wiem czy nie podpisać go pod ADHD, na pewno jest bardzo aktywny z dnia na dzień coraz bardziej uparty.
Jestem ciekawa czy ktoś miał podobny przypadek z upartym psem.
Jak mu się coś nie podoba, to się nerwowo odgryza i tak bardzo długo...

Gryzienia za nogawki oduczamy ale gorzej z rękoma, kto się nawinie (gość) od razu pierwsze co to daje mu rękę do gryzienia, 1 min takiej zabawy owocuje 3 dni oduczania.
Psiak ma sporo zabawek do gryzienia, bawimy się szarpakiem itd a on nadal widzi tylko "rękę"

Psiak jest przyzwyczajony i do psów i do kotów ale z jego charakterkiem boję się o małe dzieci. Więc domy z małymi dziećmi wykluczam.
Bardzo ciężko znaleźć dom dla psa do którego jest się przywiązanym jak do swojego... Zwłaszcza, że moje psy akceptują go w 100%.

Posted

juli88 napisał(a):
Dyziol dostał dziś od wiosny szeleczki :) Śliczne czerwone, troszkę jeszcze duże ale myślę, że się nadadzą.

Aktualnie po ślepocie Dyzia ani widu ani słychu.
Chłopak już biega ze spuszczonymi uszkami, a tak to cały czas nasłuchiwał,
myślę, że wet ma rację mogło być to spowodowane niedożywieniem.

Dyzio ma jeszcze więcej energii i nie wiem czy nie podpisać go pod ADHD, na pewno jest bardzo aktywny z dnia na dzień coraz bardziej uparty.
Jestem ciekawa czy ktoś miał podobny przypadek z upartym psem.
Jak mu się coś nie podoba, to się nerwowo odgryza i tak bardzo długo...

Gryzienia za nogawki oduczamy ale gorzej z rękoma, kto się nawinie (gość) od razu pierwsze co to daje mu rękę do gryzienia, 1 min takiej zabawy owocuje 3 dni oduczania.
Psiak ma sporo zabawek do gryzienia, bawimy się szarpakiem itd a on nadal widzi tylko "rękę"

Psiak jest przyzwyczajony i do psów i do kotów ale z jego charakterkiem boję się o małe dzieci. Więc domy z małymi dziećmi wykluczam.
Bardzo ciężko znaleźć dom dla psa do którego jest się przywiązanym jak do swojego... Zwłaszcza, że moje psy akceptują go w 100%.

Wiesz nie docenia sie odrobaczen.
Czesto zarobaczenie psa powoduje rozne choroby no padaczke ,zaburzenia wzroku,zapalenie pluc(robaki draza do pluc,serca)dlatego nie zapomnij powtorzyc odrobaczenie gdyz ,to ze robak wyszedl nie swiadczy jeszcze ze pies ich nie ma ,moga pozostac jaja z ktorych po kilku dniach sie znowu wylegna robaki .ja odrobaczam czasmi nawez 6 razy.

Posted

Dla Dyzia mam drugą dawkę preparatu na odrobaczenie
dla dziewczyn jeszcze nie

teraz chce je zaszczepić, ile muszę czekać od odrobaczenia do zaszczepienia?
Nie chce mieć problemów z tym związanych, że coś za późno czy wcześnie zrobiłam...

Posted

kurde a czas ucieka... matkę trzeba wysterylizować, a maluchy choć duże to ciągle ją cyckają. Musi przestać karmić przed sterylką...

No cóż trudno, poczekamy, odrobaczymy bestie jakoś w tym tygodniu i za dwa tygodnie szczepienia i mam nadzieję w końcu ukochane i najlepsze domki!

Psiaki rosną jak na drożdżach!!! ;)