anielica Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Byłam u dobci, ma się dobrze, tylko podobno trochę płacze w klatce... Na spacerze jest bardzo energiczna, biega, skacze, chce się bawić. Uczyłyśmy się komendy siad. Nadal nikt o nią nie pyta :shake: Quote
draculka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Sunia jest energiczna...bo to dobek :) Te psy sa niezniszczalne :multi: Szkoda, że nie jest bliżej bo chętnie bym zajęła się jej socjalizacją i spacerami, zanim nie znalazłaby nowego domu. Ma bardzo sympatyczny pysiol i urocze "helikoptery" (jak mawiam na te odstające na boki uszka) :lol: :lol: :lol: Quote
anielica Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Dobcia - Cora - przypomina się dogomaniakom! Quote
Tiger Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Szukamy domku dla suni.... Domku znającego rasę - najlepiej......:oops: Quote
Karilka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Ma suńka szczęście ze trafiła na dogomaniaka! Quote
anielica Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 I jeszcze raz podnoszę sunię. Rozwiesiłam plakaty w okolicy, gdzie ją znalazłam, dałam ogłoszenia w necie. Czekamy... Jutro Corę odwiedzi Tiger. Quote
anielica Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Cora się przypomina dogomaniakom. Na razie nikt jej nie szuka... :shake: Quote
Tiger Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Nikt nie szuka i już pewnie nie będzie........ wesoła , energiczna , śliczna sunia .... Szukamy odpowiedzialnego domu!!!! Dziś Cora znów pójdzie na spacerek.... Pouczymy ją komendy: siad...... za ciasteczka:cool3: Quote
aisaK Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Przytulcie ja mocno od cioci Kasi i powiedzcie czy nie potrzebujecie czegoś? Quote
Tiger Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Cora byładziś na dłuugim spacerku.... Byłam ze swoją 11-letnią córką i bez obaw dałam jej Corę do prowadzenia.... Cora uwielbia się bawić.........momentami zachowuje się jak szczenię ...No i oczywiście bez względu na to co się jej robi - ZERO agresji! Nawet nigdy nie słyszałam żeby warknęła. Dziś była nauka komendy: siad...... Bardzo fajna to była nauka , bo Cora jest kompletnie rozkojarzona na spacerku, trudno jej się skoncentrować, zbyt wiele rzeczy ją rozprasza..... Ponieważ była to nauka z nagradzaniem za prawidłowo wykonane zadanie - Cora siadała sama gdy tylko wkładałam rękę do kieszeni...:evil_lol: Natomiast na komendę to różnie........:lol: Jest bardzo przyjacielska; moja córka dziś nie mogła się z nią rozstać ... Cora całkiem ładnie chodzi na smyczy, czasem troszkę ciągnie, ale tylko troszkę.......no i coraz mnie jskacze .chyba ,ze ktoś jej na to pozwoli w zabawie... A teraz foteczki z dzisiejszego spacerku..... Proszę się szybciutko zakochiwać, bo ona w klatce płacze......... A tu zabawy z moją córką ...........groźnie to wygląda , ale to tylko zabawa....Cora nawet jak chwyta dłoń zębami to tak delikatnie, ze właściwie tego nie czuć.... I na pożegnanie - piękny uśmiech dla ciotek ...... Quote
Masza4 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Ona jest śliczna! I te oczy...takie głupiutkie spojrzenie, szczenięce... wątpie, że własciciel się odnajdzie, zwłaszcza, jeśli miała na szyi urwaną smycz... szukamy więc innego bardziej kochającego domku!!! Quote
anielica Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Ogłoszenia rozwieszone, nikt się nie zgłasza... Chyba trzeba za domkiem nowym zacząć się rozglądać. Jeszcze poczekam ze dwa dni i zacznę ogłaszać w poszukiwaniu domku. No i chyba sterylkę warto by zrobić, zanim wydamy Corę komuś... :roll: Quote
Tiger Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Dziś Cora znów szalała na spacerku. Tym razem była z trzema ciotkami.....:evil_lol: Szukamy domku !!!! Quote
anielica Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Poszłyśmy na odludne pole i puściłyśmy Corę luzem. Jak ona skacze, to wulkan energii! Kroku dotrzymuje jej tylko Kasia - córka Tiger, bo my - ja i Tiger, to już nie te lata :shake: Łaziłyśmy po tym zaoranym polu z torebeczkami jak jakieś ciotki, a Kasia i Cora szalały...:evil_lol: A wszystko skończyło się opatrunkiem na skaleczoną łapę suni. Skaleczenie niewielkie, trochę krwi poleciało. Na pocieszenie było świńskie ucho :p Quote
anielica Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Cora na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=148649468 Quote
anielica Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Dałam Corę też na Eurocity. Prosimy o ogłoszenia na innych portalach! Treść ogłoszenia do przeklejenia w aukcji allegro. Quote
Tiger Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Faktycznie łaziłyśmy po tym polu z torebeczkami , ja - w kozakach na obcasach....:oops: ....... Po przyjściu do domu , błoto z liśćmi zmyte z tychże obcasów zatkało mi odpływ w wannie.........:lol: A Kasia - moja córka miała błotem oblepione całe spodnie , błoto znajdowało się również w środku butów, kurtka włąśnie się pierze..... Jutro, na spacer z Corą, ubieram Kasię w worek po kartoflach i kalosze.........a ja na pewno włoże też odpowiednie buty....... Cora to wulkan energii, ale na pewno do okiełznania, stra się wykonywać komendę : siad, ale zbyt dużo rzeczy wokół ją rozprasza.. ale nie poddajemy się i uczymy nadal....... Komu to cudeńko? Ten pies da swojemu panu dużo radości ! Tego jestem pewna....... Tylko odrobinę czasu trzeba jej poświęcić ..... Quote
anielica Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 I jeszcze raz na dobranoc sunia się przypomina... Ona bardzo płacze w tym hotelu za Człowiekiem... Quote
anielica Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 Cora, nie spadaj tak szybko :-( Quote
Masza4 Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Śliczna dobcia szuka domu! Ma przed sobą całe życie, kto podaruje jej dom???? Quote
aisaK Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Jest szybka, energiczna, kochana, słodka, o bardzo ciepłym spojrzeniu i duzym serduszku...w sam raz do kochania... Quote
Recommended Posts