Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='klaud']Ooooo, a myslałam ze nie:crazyeye:

KN jest na 100-pociech ale pod innym nickiem :angryy: :angryy: :angryy:

[quote name='Hebulka']Chyba nawet to nie wystarczy.....KN ma międzynarodowe kontakty..:diabloti: :evil_lol:

Oj, tak i wielkokrotnie się tym chwaliła - dla niej świat to za mało :mad:

[quote name='Chefrenek']A gdzie oni to zamówili? Są w innych kolorach? U nas takich fajnych kamizelek nie widziałam ale widuję na e-bay'u. A tu zdjęcie znalezione w sieci.

Bardzo mi sie podobuja te szeleczki :loveu: :loveu: :loveu:

[quote name='klaud']Baaardzo bym chciała i włascicele Titkowej hodowli tez o tym marzą!

To na pewno niejednokrotnie bedziesz sie z nia spotykać na wystawach :angryy:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

klaud napisał(a):
Baaardzo bym chciała i włascicele Titkowej hodowli tez o tym marzą! Tylko ja jestem zupełnie jeszcze zielona w tych sprawach i bede potrzebowac pomocy i wskazówek. Narazie jednak to te moje stworzenie jest tak nieznosne i głupiutkie ze boje sie ze jeszcze duzo czasu minie zanim bede mogła startowac.

A kawki to nie przewiduje;)

Dobrze,że Magda pozwala gadać w swojej galerii nie tylko o Tedziku,bo by juz nas dawno wygoniła :evil_lol:.
Co do wystawiania,ja w czasach gdy byłam jeszcze niezdecydowana czy swoje wystawiać czy nie...myslałam o zatrudnieniu profesjonalisty.Bo sama wiedziałam,ze sobie nie poradzę :roll:.A taki handler,bedzie dokładnie wiedział co i jak ;).Może warto na początek skorzystać z takiej pomocy.Chyba,ze masz znajomych co wystawiają i Ci pomogą lub hodowca :).

Posted

Chefrenek napisał(a):
Jakbyś chciała go wystawiać to musisz najpierw wyrobić rodowód.

Mogłabyś go pokazać w klasie szczeniąt. Obył by się z psami i z taką sytuacją.

Juz jakis czas temu zarejestrowałam Tita w zwiazku i czekam na rodowód.

Przejzałam plan wystaw na ten rok i juz powoli kombinuje.

Chodzi o to ze to jest kula energi i niezaleznosci. On soje a ja swoje i jak widzi psy to juz w ogole nic nie istnieje i jk tu go zabrac na wystawe w klasie szczeniat. Musze poczekac chociaz az zostanie mlodziezą:roll:

Posted

misiaczek napisał(a):
Dobrze,że Magda pozwala gadać w swojej galerii nie tylko o Tedziku,bo by juz nas dawno wygoniła :evil_lol:.
.

Pewnie, że pozwalam, przeciez gdzies trzeba offować, a w foto blogach najbezpieczniej, choć bywa się obserwowanym :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Mada&Teodor napisał(a):
KN jest na 100-pociech ale pod innym nickiem :angryy: :angryy: :angryy:

Oj, tak i wielkokrotnie się tym chwaliła - dla niej świat to za mało :mad:

Bardzo mi sie podobuja te szeleczki :loveu: :loveu: :loveu:

To na pewno niejednokrotnie bedziesz sie z nia spotykać na wystawach :angryy:

Wiem ze bede ale mnie to nie rusza;)

Madzia sorki ze tak sie tu u Tedzia rozpisałysmy:oops:

Posted

misiaczek napisał(a):
Co do wystawiania,ja w czasach gdy byłam jeszcze niezdecydowana czy swoje wystawiać czy nie...myslałam o zatrudnieniu profesjonalisty.Bo sama wiedziałam,ze sobie nie poradzę :roll:.A taki handler,bedzie dokładnie wiedział co i jak ;).Może warto na początek skorzystać z takiej pomocy.Chyba,ze masz znajomych co wystawiają i Ci pomogą lub hodowca :).

Mysle o tym bo nikogo takiego nie znam a i hodowca mieszka daleko.
ciekawa tylko jestem czy to droga sprawa?

Posted

klaud napisał(a):
Juz jakis czas temu zarejestrowałam Tita w zwiazku i czekam na rodowód.

Przejzałam plan wystaw na ten rok i juz powoli kombinuje.

Chodzi o to ze to jest kula energi i niezaleznosci. On soje a ja swoje i jak widzi psy to juz w ogole nic nie istnieje i jk tu go zabrac na wystawe w klasie szczeniat. Musze poczekac chociaz az zostanie mlodziezą:roll:

Wiem że bulwy się podobnie wystawia jak staffiki i dlatego zawsze chętnie pomoge więdzą teortyczną albo praktyczna tez jesli tylko bede umiała coś podpowiedzieć. Napewno hodowcy CI też pomogą :)
Co do klasy szczeniat radze sprobowac w szczeniorach gdzie wszystko wolno bo takie obycie dużo daje szczeniakowi ja mojego Dżezika wystawiałam 3 razy w klasie szczeniąt :)
A jeśli potrzebne namiary do profejonalisty to znam pewna Pania z ktorej usług sama na poczatku korzystałam tzn ona mnie uczyła wielu trików i sztuczek a ja w domu dzień w dzień ćwiczyłam ale wystawiałam sama.
I jedna naczelna zasada trening najlepiej rozpocząc jak najwczesniej z psem a nie tak jak ja jak miał już 5 miesiecy :loveu: Bo potem jest coraz cięzej :)

Posted

dzasta napisał(a):
Wiem że bulwy się podobnie wystawia jak staffiki i dlatego zawsze chętnie pomoge więdzą teortyczną albo praktyczna tez jesli tylko bede umiała coś podpowiedzieć. Napewno hodowcy CI też pomogą :)
Co do klasy szczeniat radze sprobowac w szczeniorach gdzie wszystko wolno bo takie obycie dużo daje szczeniakowi ja mojego Dżezika wystawiałam 3 razy w klasie szczeniąt :)
A jeśli potrzebne namiary do profejonalisty to znam pewna Pania z ktorej usług sama na poczatku korzystałam tzn ona mnie uczyła wielu trików i sztuczek a ja w domu dzień w dzień ćwiczyłam ale wystawiałam sama.
I jedna naczelna zasada trening najlepiej rozpocząc jak najwczesniej z psem a nie tak jak ja jak miał już 5 miesiecy :loveu: Bo potem jest coraz cięzej :)

Bardzo bede wdzieczna za wszelkie rady! Z checia tez wezme namiar do tej pani. Jak finansowo wyglada jej pomoc?

Posted

[quote name='klaud']Mysle o tym bo nikogo takiego nie znam a i hodowca mieszka daleko.
ciekawa tylko jestem czy to droga sprawa?
Niewiem,nigdy się nie dowiadywałam,bo u mnie na mysleniu sie skonczyło :evil_lol:.
Podjęłam decyzję o niewystawianiu ;).
Ale są też młodzi handlerzy,którzy robią to za darmo.
Nawet tu na dogo jest taki temat.Kiedyś próbowałam czytać ale za duzo tego było.Wiec nie wiem do konca jak to się z nimi załatwia.Wy macie napewno wieksze mozliwości w Warszawie.Tam pewnie jest sporo handlerów.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22819
Mozesz tez w google wpisać handling i napewno znajdziesz sporo stronek .Zawsze możesz do nich napisać i zapytać o cene.

Posted

Ja zawsze chętnie pomoge bo też jestem z Wawy :) ALe polecam np teraz wizyte na wystawie w NDM i tam najlepiej podpatrzec jak pokazuja inni :)
A ja od tej Pani wzięłam jedną lekcję i mi wystarczyło nie pamiętam ile to dokładnie wychodziło ale około 30 złoty za godzine :) Ale myślę że góra 2-3 godziny a potem tylko praca praca i obserwacja najlepszych i już się duuuuuuuużżżżżżżżo wie :p

Posted

Tak to dobry pomysł Misiaczek z tymi młodymi hendlerami uczącymi się dopiero ale ja powiem szczerze że nigdy o czymś takim nie myślałam bo dla mnie wystawianie było niesmowitą przygodą i zabawą a przede wszystkim lekcją współpracy z psem :)

Posted

dzasta napisał(a):
Ja zawsze chętnie pomoge bo też jestem z Wawy :) ALe polecam np teraz wizyte na wystawie w NDM i tam najlepiej podpatrzec jak pokazuja inni :)
A ja od tej Pani wzięłam jedną lekcję i mi wystarczyło nie pamiętam ile to dokładnie wychodziło ale około 30 złoty za godzine :) Ale myślę że góra 2-3 godziny a potem tylko praca praca i obserwacja najlepszych i już się duuuuuuuużżżżżżżżo wie :p

No to super! dzieki! Własnie myslałam o NDM. W ogole trudny okres mam na wychowanie tego łobuza bo zimno a chce jeszcze z nim sie udac do przedszkola zeby sie obył w towarzystwie duzej liczby psów.

Posted

No zimno i wogóle brrr i nic sie nikomu nie chce ja sama zawiesiłam narazie kurs PT z Dżezikiem :) ALe od wiosny mam w planach tez AGility i Flyball więc ostro się weźmiemy do roboty :)

Posted

Mada&Teodor napisał(a):
Nie, ja już kiedyś o tym pisałam, że nie specjalnie bawi mnie coś takiego.

Ja nie chce biegac z nim non stop na wszystkie wystawy. chciałabym przede wszystkim zeby zdobył oceny uprawniajace go do bycia reproduktorem. Marzy mi sie zeby zostawił po sobie chociaz jeden miocik slizcznych dzieciaczków:loveu:

Posted

Chefrenek napisał(a):
I Syneczka, którego byś sobie wzięła.

Zlot jest 15 kwietnia więc się wszystkie zobaczymy (mam taką nadzieję).

Super informacja Chefrenek :multi:
Mam nadzieje ze mnie bez BF wpuszczą :shake: na ten zlot :lol:

Posted

Chefrenek napisał(a):

Zlot jest 15 kwietnia więc się wszystkie zobaczymy (mam taką nadzieję).

Superrrrrr :multi: :multi: :multi:

dzasta napisał(a):
Super informacja Chefrenek :multi:
Mam nadzieje ze mnie bez BF wpuszczą :shake: na ten zlot :lol:

Pewnie, ze tak :multi: