Mada&Teodor Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 [quote name='klaud']Ooooo, a myslałam ze nie:crazyeye: KN jest na 100-pociech ale pod innym nickiem :angryy: :angryy: :angryy: [quote name='Hebulka']Chyba nawet to nie wystarczy.....KN ma międzynarodowe kontakty..:diabloti: :evil_lol: Oj, tak i wielkokrotnie się tym chwaliła - dla niej świat to za mało :mad: [quote name='Chefrenek']A gdzie oni to zamówili? Są w innych kolorach? U nas takich fajnych kamizelek nie widziałam ale widuję na e-bay'u. A tu zdjęcie znalezione w sieci. Bardzo mi sie podobuja te szeleczki :loveu: :loveu: :loveu: [quote name='klaud']Baaardzo bym chciała i włascicele Titkowej hodowli tez o tym marzą! To na pewno niejednokrotnie bedziesz sie z nia spotykać na wystawach :angryy: Quote
misiaczek Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 klaud napisał(a):Baaardzo bym chciała i włascicele Titkowej hodowli tez o tym marzą! Tylko ja jestem zupełnie jeszcze zielona w tych sprawach i bede potrzebowac pomocy i wskazówek. Narazie jednak to te moje stworzenie jest tak nieznosne i głupiutkie ze boje sie ze jeszcze duzo czasu minie zanim bede mogła startowac. A kawki to nie przewiduje;) Dobrze,że Magda pozwala gadać w swojej galerii nie tylko o Tedziku,bo by juz nas dawno wygoniła :evil_lol:. Co do wystawiania,ja w czasach gdy byłam jeszcze niezdecydowana czy swoje wystawiać czy nie...myslałam o zatrudnieniu profesjonalisty.Bo sama wiedziałam,ze sobie nie poradzę :roll:.A taki handler,bedzie dokładnie wiedział co i jak ;).Może warto na początek skorzystać z takiej pomocy.Chyba,ze masz znajomych co wystawiają i Ci pomogą lub hodowca :). Quote
klaud Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Chefrenek napisał(a):Jakbyś chciała go wystawiać to musisz najpierw wyrobić rodowód. Mogłabyś go pokazać w klasie szczeniąt. Obył by się z psami i z taką sytuacją. Juz jakis czas temu zarejestrowałam Tita w zwiazku i czekam na rodowód. Przejzałam plan wystaw na ten rok i juz powoli kombinuje. Chodzi o to ze to jest kula energi i niezaleznosci. On soje a ja swoje i jak widzi psy to juz w ogole nic nie istnieje i jk tu go zabrac na wystawe w klasie szczeniat. Musze poczekac chociaz az zostanie mlodziezą:roll: Quote
Mada&Teodor Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 misiaczek napisał(a):Dobrze,że Magda pozwala gadać w swojej galerii nie tylko o Tedziku,bo by juz nas dawno wygoniła :evil_lol:. . Pewnie, że pozwalam, przeciez gdzies trzeba offować, a w foto blogach najbezpieczniej, choć bywa się obserwowanym :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
klaud Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Mada&Teodor napisał(a):KN jest na 100-pociech ale pod innym nickiem :angryy: :angryy: :angryy: Oj, tak i wielkokrotnie się tym chwaliła - dla niej świat to za mało :mad: Bardzo mi sie podobuja te szeleczki :loveu: :loveu: :loveu: To na pewno niejednokrotnie bedziesz sie z nia spotykać na wystawach :angryy: Wiem ze bede ale mnie to nie rusza;) Madzia sorki ze tak sie tu u Tedzia rozpisałysmy:oops: Quote
Mada&Teodor Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 klaud napisał(a): Madzia sorki ze tak sie tu u Tedzia rozpisałysmy:oops: No co Ty Klaudyna, nie ma za co przepraszać, U mnie w galerii wszystko dozwolone :loveu: Quote
klaud Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 misiaczek napisał(a):Dobrze,że Magda pozwala gadać w swojej galerii nie tylko o Tedziku,bo by juz nas dawno wygoniła :evil_lol:. Co do wystawiania,ja w czasach gdy byłam jeszcze niezdecydowana czy swoje wystawiać czy nie...myslałam o zatrudnieniu profesjonalisty.Bo sama wiedziałam,ze sobie nie poradzę :roll:.A taki handler,bedzie dokładnie wiedział co i jak ;).Może warto na początek skorzystać z takiej pomocy.Chyba,ze masz znajomych co wystawiają i Ci pomogą lub hodowca :). Mysle o tym bo nikogo takiego nie znam a i hodowca mieszka daleko. ciekawa tylko jestem czy to droga sprawa? Quote
dzasta Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 klaud napisał(a):Juz jakis czas temu zarejestrowałam Tita w zwiazku i czekam na rodowód. Przejzałam plan wystaw na ten rok i juz powoli kombinuje. Chodzi o to ze to jest kula energi i niezaleznosci. On soje a ja swoje i jak widzi psy to juz w ogole nic nie istnieje i jk tu go zabrac na wystawe w klasie szczeniat. Musze poczekac chociaz az zostanie mlodziezą:roll: Wiem że bulwy się podobnie wystawia jak staffiki i dlatego zawsze chętnie pomoge więdzą teortyczną albo praktyczna tez jesli tylko bede umiała coś podpowiedzieć. Napewno hodowcy CI też pomogą :) Co do klasy szczeniat radze sprobowac w szczeniorach gdzie wszystko wolno bo takie obycie dużo daje szczeniakowi ja mojego Dżezika wystawiałam 3 razy w klasie szczeniąt :) A jeśli potrzebne namiary do profejonalisty to znam pewna Pania z ktorej usług sama na poczatku korzystałam tzn ona mnie uczyła wielu trików i sztuczek a ja w domu dzień w dzień ćwiczyłam ale wystawiałam sama. I jedna naczelna zasada trening najlepiej rozpocząc jak najwczesniej z psem a nie tak jak ja jak miał już 5 miesiecy :loveu: Bo potem jest coraz cięzej :) Quote
Chefrenek Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Taki handler to dobra sprawa. Zasze mogłabyś go podpatrzeć a później sama spróbować. Quote
klaud Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 dzasta napisał(a):Wiem że bulwy się podobnie wystawia jak staffiki i dlatego zawsze chętnie pomoge więdzą teortyczną albo praktyczna tez jesli tylko bede umiała coś podpowiedzieć. Napewno hodowcy CI też pomogą :) Co do klasy szczeniat radze sprobowac w szczeniorach gdzie wszystko wolno bo takie obycie dużo daje szczeniakowi ja mojego Dżezika wystawiałam 3 razy w klasie szczeniąt :) A jeśli potrzebne namiary do profejonalisty to znam pewna Pania z ktorej usług sama na poczatku korzystałam tzn ona mnie uczyła wielu trików i sztuczek a ja w domu dzień w dzień ćwiczyłam ale wystawiałam sama. I jedna naczelna zasada trening najlepiej rozpocząc jak najwczesniej z psem a nie tak jak ja jak miał już 5 miesiecy :loveu: Bo potem jest coraz cięzej :) Bardzo bede wdzieczna za wszelkie rady! Z checia tez wezme namiar do tej pani. Jak finansowo wyglada jej pomoc? Quote
misiaczek Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='klaud']Mysle o tym bo nikogo takiego nie znam a i hodowca mieszka daleko. ciekawa tylko jestem czy to droga sprawa? Niewiem,nigdy się nie dowiadywałam,bo u mnie na mysleniu sie skonczyło :evil_lol:. Podjęłam decyzję o niewystawianiu ;). Ale są też młodzi handlerzy,którzy robią to za darmo. Nawet tu na dogo jest taki temat.Kiedyś próbowałam czytać ale za duzo tego było.Wiec nie wiem do konca jak to się z nimi załatwia.Wy macie napewno wieksze mozliwości w Warszawie.Tam pewnie jest sporo handlerów. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22819 Mozesz tez w google wpisać handling i napewno znajdziesz sporo stronek .Zawsze możesz do nich napisać i zapytać o cene. Quote
dzasta Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Ja zawsze chętnie pomoge bo też jestem z Wawy :) ALe polecam np teraz wizyte na wystawie w NDM i tam najlepiej podpatrzec jak pokazuja inni :) A ja od tej Pani wzięłam jedną lekcję i mi wystarczyło nie pamiętam ile to dokładnie wychodziło ale około 30 złoty za godzine :) Ale myślę że góra 2-3 godziny a potem tylko praca praca i obserwacja najlepszych i już się duuuuuuuużżżżżżżżo wie :p Quote
Mada&Teodor Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 klaud napisał(a):Magda a ty nie myslałas o wystawianiu? Nie, ja już kiedyś o tym pisałam, że nie specjalnie bawi mnie coś takiego. Quote
dzasta Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Tak to dobry pomysł Misiaczek z tymi młodymi hendlerami uczącymi się dopiero ale ja powiem szczerze że nigdy o czymś takim nie myślałam bo dla mnie wystawianie było niesmowitą przygodą i zabawą a przede wszystkim lekcją współpracy z psem :) Quote
klaud Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 dzasta napisał(a):Ja zawsze chętnie pomoge bo też jestem z Wawy :) ALe polecam np teraz wizyte na wystawie w NDM i tam najlepiej podpatrzec jak pokazuja inni :) A ja od tej Pani wzięłam jedną lekcję i mi wystarczyło nie pamiętam ile to dokładnie wychodziło ale około 30 złoty za godzine :) Ale myślę że góra 2-3 godziny a potem tylko praca praca i obserwacja najlepszych i już się duuuuuuuużżżżżżżżo wie :p No to super! dzieki! Własnie myslałam o NDM. W ogole trudny okres mam na wychowanie tego łobuza bo zimno a chce jeszcze z nim sie udac do przedszkola zeby sie obył w towarzystwie duzej liczby psów. Quote
klaud Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Chefrenek napisał(a):A co to jest NDM? Nowy Dwór Mazowiecki;) Quote
Chefrenek Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 klaud napisał(a):Nowy Dwór Mazowiecki;) Kurcze, nigdy bm do tego nie doszła.:oops: :oops: :oops: Quote
dzasta Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 No zimno i wogóle brrr i nic sie nikomu nie chce ja sama zawiesiłam narazie kurs PT z Dżezikiem :) ALe od wiosny mam w planach tez AGility i Flyball więc ostro się weźmiemy do roboty :) Quote
klaud Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Mada&Teodor napisał(a):Nie, ja już kiedyś o tym pisałam, że nie specjalnie bawi mnie coś takiego. Ja nie chce biegac z nim non stop na wszystkie wystawy. chciałabym przede wszystkim zeby zdobył oceny uprawniajace go do bycia reproduktorem. Marzy mi sie zeby zostawił po sobie chociaz jeden miocik slizcznych dzieciaczków:loveu: Quote
Chefrenek Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 I Syneczka, którego byś sobie wzięła. Zlot jest 15 kwietnia więc się wszystkie zobaczymy (mam taką nadzieję). Quote
dzasta Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Chefrenek napisał(a):I Syneczka, którego byś sobie wzięła. Zlot jest 15 kwietnia więc się wszystkie zobaczymy (mam taką nadzieję). Super informacja Chefrenek :multi: Mam nadzieje ze mnie bez BF wpuszczą :shake: na ten zlot :lol: Quote
Mada&Teodor Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 Chefrenek napisał(a): Zlot jest 15 kwietnia więc się wszystkie zobaczymy (mam taką nadzieję). Superrrrrr :multi: :multi: :multi: dzasta napisał(a):Super informacja Chefrenek :multi: Mam nadzieje ze mnie bez BF wpuszczą :shake: na ten zlot :lol: Pewnie, ze tak :multi: Quote
Recommended Posts