Jump to content
Dogomania

Klara- stara psica,wyrzucona jak śmieć!!!!!MA DOMEK :)DZIĘKUJE!!!

Recommended Posts

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozwiazanie nie jest złe, mysle, ze 100 zł miesięcznie bedzie duzo latwiej nazbierac. Chocby bazarkami.
Mozna zreszta szukac cały czas domku stałego dla suni. Moze akurat się uda ?

Posted

romenka napisał(a):
No właśnie, wiadomo już. Wieści są takie sobie.
A więc dom stały dobrze przemyślał swoją decyzje no i Pani powiedziała że chciała by ze szczerego serca wziąć psinkę jednak nie stać Panią na kolejnego psiaka natomiast zgodziła się by wziąć ją na DT za karmę. Myślę że jest to i tak lepsze wyjście niż próba utrzymania ją w hotelu tym bardziej że nie mamy deklaracji stałych oprócz zobowiązania się Zachary do deklaracji miesięcznych dla mnie natomiast hotel to samobójstwo by było :(
Uzgodniliśmy z Megii1 że będziemy Pani płacić 100 zł na karmę.
Będę musiała niestety dalej szukać cioteczek by móc ją utrzymać w DT. Ja też pogadam z moim TZ-tem na deklaracje miesięczną również. W tej chwili z tego co pamiętam mamy chyba 20 zł od Zachary. Brakuje 80zł...:(
Od poniedziałku Sunia poszłaby do Megii1 gdzie będzie miała sterylizacje i tam dojdzie do siebie a od 18-stego września będzie już DT.
W tej chwili pieniążki jakie się uzbierają pójdą na jej sterylizacje, odrobaczenie, zaszczepienie i to niestety jest jeszcze za mało. Z hotelowaniem ajwyżej wymyślę jakiś bazarek mam nadzieję że z Waszą pomocą. Muszę też myśleć o Romku który ciągle jest w hotelu i o domku niestety nawet nie słychać. Ile będę mogła tyle pomogę. Ta sunia zasługuje na to by żyło się jej lepiej niż dotychczas!!! Proszę pomóżcie!!!

Daje deklaracje 25zl miesiecznie, platne z gory za pare miesiecy. Porozmawiaj z pania moze by sunia mogla spac w tym przedpokoju za troche wieksza doplata ???
Sprawdzicie ta bude czy ocieplana, sunia starenka ...

Czy Meggi1 wzielaby pudla do siebie do domu?

Podaj na pw konto plus dane

Posted

coronaaj napisał(a):
Daje deklaracje 25zl miesiecznie, platne z gory za pare miesiecy. Porozmawiaj z pania moze by sunia mogla spac w tym przedpokoju za troche wieksza doplata ???
Sprawdzicie ta bude czy ocieplana, sunia starenka ...

Czy Meggi1 wzielaby pudla do siebie do domu?

Podaj na pw konto plus dane

:crazyeye::multi: Dziękuje!!!!! Nie wiem co te zwierzak by zrobiły gdyby nie dogomania !?

Oczywiście zanim ją się by oddało wcześnie sprawdzimy dokładnie warunki. Pani mieszka na wsi i ma kury i wcześniej również trze będzie sunie sprawdzi jak zareaguje ale mam nadzieje że obędzie się bez żadnych ekscesów? :cool3:
Ja tam nie byłam jeszcze ale na pewno podjadę. Jestem pewna że Megii1 nie oddała by psa w złe ręce tym bardziej że osobiście również chce sprawdzić warunki dla Psicy.
Co do pudelka: nie pojawił się. Dzisiaj byłam na mieście i podjechałam właśnie koło baraków tam gdzie go widziałam. Niestety nie było go. Nie miałam czasu jeździć dalej bo złapała nas ulewa a jedno dziecko na swoim rowerku drugie ja wiozłam w foteliku. Nawet nie miałam szans zajechać do suni bo jedno i drugie przeraziło się ulewy...
Kurcze ja pudelka nigdy nie widziałam oprócz tamtego razu więc teraz cicho myślę że może ma dom? Ale z drugiej strony jaki to dom skora psiak był taki zaniedbany. W każdym razie obrożę parcianą miał tyle że zniszczoną a na niej pisało "HILTON"
Zastanawiam się czemu Pani nie dzwoni z tym drugim psiakiem.Może się przestraszyła. Ja ją poprosiłam wcześniej o same zdjęcia na początek ale cisza w tej sprawie.

Posted

coronaaj napisał(a):
Fajne imie jestem za ....dodajcie do tytulu watku Klara.

No tak :) Poprawię :)
A teraz lecę po Klarę i do weta z nią na szczepienie od razu polecę..

Posted

Klarunia już u mnie. Grzeczne psisko. Niestety musiała nakłamać własne dziecko żeby mnie wydało przed tatą ;) a teraz Klara śpi ciepłym am gdzie spał Romeczek jak był u mnie.
Byłam na szczepieniu z nią i zapłaciłam 30 zł. Wszystko udokumentuje.

Wkopałam się z bazarkiem i teraz to już nawet nie mam czasu pogłaskać się po głowie a co mówić Klarę ;) oj znaczy dzieci ,hehehe...
A co do bazarku NOWOŚĆ tyle że ja na niego nie zapraszam jeśli wchodzicie to na własną odpowiedzialność :diabloti:

http://www.dogomania.pl/threads/214335-Uwa%C5%BCaj!Sprawdzamy-Twoj%C4%85-uczciwo%C5%9B%C4%87!-Wst%C4%99p-to-tylko-3-z%C5%82!-Na-trzy-cele-do-22.09-g.20-0?p=17602368#post17602368

Posted

Jejku jak zjadam literówki!!WSTYD ale to ten laptop!

Rozmawiałam z Megii1 i jest gotowa na przyjęcie jej w poniedziałek gdzie będzie sterylizowana. To bardzo dobra psinka i baaardzo mi jej żal!!!!! Ona pragnie być z człowiekiem! Jak się ją głaska to pokłada brzuszek do głaskania. Cudo po prostu!!!

Jak można było ją wywalić?!
Dobrze że jest tu na dogo jeszcze tylu wspaniałych bo inaczej strasznie wyglądałby ten świat! Żałuje bardzo że Klary nie dodałam do bazarku ale nie wiem czy uda się coś zyskać dla Romka choć wierzę że tak.

Posted

romenka napisał(a):
Jejku jak zjadam literówki!!WSTYD ale to ten laptop!

Rozmawiałam z Megii1 i jest gotowa na przyjęcie jej w poniedziałek gdzie będzie sterylizowana. To bardzo dobra psinka i baaardzo mi jej żal!!!!! Ona pragnie być z człowiekiem! Jak się ją głaska to pokłada brzuszek do głaskania. Cudo po prostu!!!

Jak można było ją wywalić?!
Dobrze że jest tu na dogo jeszcze tylu wspaniałych bo inaczej strasznie wyglądałby ten świat! Żałuje bardzo że Klary nie dodałam do bazarku ale nie wiem czy uda się coś zyskać dla Romka choć wierzę że tak.

mój bazarek będzie na Romka i Klarę. Tylko ach, jak znaleźć czas...? :(
myślę, że w przyszłym tyg. skończę.

Posted

jukutek napisał(a):
mój bazarek będzie na Romka i Klarę. Tylko ach, jak znaleźć czas...? :(
myślę, że w przyszłym tyg. skończę.

Jukutku dziękuje!!!!!
Ja też zrobię z ciuszków dziecięcych bazarek ale n wiem jeszcze kiedy. Muszę sie zabrać do tego i otrzeźwieć po tym bazarku co teraz jest bo ten to wymaga cigle aktualizacji, i nie narzekam :) :eviltong:

Klarunia wyspana i wymiziana. Teraz na podwórzu obwąchuje krzaczki natomiast Roma w wielkiej depresji. Nam jednak nie dany jest żaden nowy psiak :-o Roma jak pojawia się na choryzoncie nowy dobytek chce go od razu zniszczyć:mad: Wredna suczyna!!! A więc Roma w domu siedzi i duma jak bardzo Klara jej zawadza :diabloti:

Posted

romenka napisał(a):
Jukutku dziękuje!!!!!
Ja też zrobię z ciuszków dziecięcych bazarek ale n wiem jeszcze kiedy. Muszę sie zabrać do tego i otrzeźwieć po tym bazarku co teraz jest bo ten to wymaga cigle aktualizacji, i nie narzekam :) :eviltong:

Klarunia wyspana i wymiziana. Teraz na podwórzu obwąchuje krzaczki natomiast Roma w wielkiej depresji. Nam jednak nie dany jest żaden nowy psiak :-o Roma jak pojawia się na choryzoncie nowy dobytek chce go od razu zniszczyć:mad: Wredna suczyna!!! A więc Roma w domu siedzi i duma jak bardzo Klara jej zawadza :diabloti:

jeśli tylko Negra&Anna zgodzi się, by bazarek z fantów moich i jej (co pozostało z poprzedniego) podzielić między Romka i Klarę, to będą nawet dwa bazarki :)
Co do Romy - nie zrażałabym się, jak u nas wylądowała Mała (no bo musiała, nie oddałam 4-tyg znajdy do schroniska), to Juki się ciężko obraził... udawał, że jej nie ma, a jak zaczepiała - powarkiwał. I był bardzo smutny... Małej nikt nie chciał, więc została. Po dwóch latach nie mogą bez siebie żyć ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Podrzucam, postaram się pomóc chociaż jednorazowo.

Mysza dziękuje z całego serca ale Ty sama ledwo wyrabiasz pewnie?

Dziękuje kochani za wpłaty. Już aktualizuje.
A więc doszło od:
NEGRA & ANNA* * * * 50 zł
katarzyna09* 50 zł
Dziękuje z całego serca.
KLarunia właśnie wygłaskana.
Dzisiaj była na dłuuuugim spacerku z nami. Muszę kombinować żeby Kuba się nie wygadał tacie!!!!
Klara jest świetna! Psiak jest bardzo za ludźmi. Nie jest typ uciekiniera . Ona poszłaby za człowiekiem na koniec świata!!!!
Roma niestety nie dopuszczam do niej. Wolę żeby jak będzie u Megii1 sprawdzić ją do innych psów tym bardziej że Roma do niej miłością nie pała ;)
Przepraszam że tak rzadko piszę ale bazarkiem załatwiłam się na cacy. Nie wiem jak wyrobie! Ale przecież nie narzekam;)
Najbardziej się cieszę że mogę pomóc tylko że nie spodziewałam się że tyle pacy mnie czeka.

Ok kochani lecę jeszcze Klarcie wygłaskać i spać już!

Posted

Witamy :)
Jestm zakręcona jak ruski czołg ale za to mam dla Was dobre wieści o Klaruni...
Dzisiaj Klara umówiona jest u Pani weterynarz na sterylizacje :) Mam z nią iść na godzinę 14-stą. Po zabiegu pojedzie już do Megii1.
Do tej pory nie mogę uwierzyć jak taką sunie można by było wywalić z domu!! Mnie do niej po prostu ciągnie. Kidy mam tylko przerwę lecę do niej żeby już przytulić! Jest ufna, kocha ludzi. Spokojna, zrównoważona! Bez problematyczna! Nie nachalna!
Strasznie żałuje że mój TZ nie mógł zobaczyć jej jaka jest cudowna!
Niestety ale Roma mimo swojej wielkości skoczyła z zębami ,nastroszona. I myślę że Roma by była jednak największą przeszkodą dla Klary! Ona w każdym psie widzi wroga!

Zaktualizuje za chwilę wpłaty Klary od Was cioteczki i Romka.
I przeleje od razu na konto Megii1 bo założy teraz za jej sterylkę. Zaraz podlicze od razu ile udało się uzbierać?
Dziękuje i przepraszam za brak czasu. Będzie lepiej bomusiałam podzielić się obowiązkami bazarku więc od dzisiaj edek będzie wysyłał PW z danymi konta , BERKANO będzie dziękować ja natomiast rozliczać i aktualizować post drugi a więc połowa mniej dla mnie....