Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja staruszka ma luszczaca sie skore , nie jest to grzybica , ani uczulenie .Lekarz poradzil do mycia szare mydlo . Ma dosc dluga siersc i czesto musze myc jej lapy i brzuch ,po powrocie ze spaceru . Czy to dobry " szampon' dla psa?

Posted

Nie sądzę. Mydło (szare, czy nie) to silny detergent. Od dawna już wszyscy trąbią, że pies ma inne pH skóry niż człowiek i że ludzkie kosmetyki się nie nadają.
Zamiast testować szare mydło wybrałabym szampon hipoalergiczny DLA PSÓW.

Posted

[quote name='nowmaja']Moja staruszka ma luszczaca sie skore , nie jest to grzybica , ani uczulenie .Lekarz poradzil do mycia szare mydlo . Ma dosc dluga siersc i czesto musze myc jej lapy i brzuch ,po powrocie ze spaceru . Czy to dobry " szampon' dla psa?[/quote

Proponuję szampon DR SEIDLA
nie jest drogi i można go kupić u weta a z kosmetykami dla ludzi lepiej uważać tym bardziej jak psiak ma problemy ze skórą.

Posted

A może Hexoderm... My Ozzika kąpiemy w szamponie dla szczeniaków dr Seidla-jest bardzo łagodny- ale jak "coś" mu się na skórze pojawi to wtedy w Hexodermie (ma właściwości antybakteryjne i antygrzybicze).

• 1 month later...
Posted

rowniez odradzam szare mydło!!! przy pierwszym psie dostalismy informacje ze to najlepszy srodek... efekt- pies (wtedy szczeniak) dostał potwornej wysypki.
Na kłopoty alergiczne rowniez polecam dr.Seidla hypoalergicznego.

Posted

Ja mogę polecić szampon TAZZI z Bea natur stosowany pomocniczo w łagodzeniu podrażnień skóry, a po ustapieniu objawów szampon HERBA również z tej firmy zawierający dodatki natłuszczające zapobiegające nadmiernemu wysuszaniu skóry i sierści.

Posted

Dzieki wszystkim za rady . Tylko dziwne ze wet daje takie rady , bylam pozniej z moja sunia w lecznicy i slyszalam ze radzil to rowniez innym.Mam nadzieje ze nie posluchali.