Jump to content
Dogomania

Brytan - narazie w schronisku, czy właściciel go odbierze? JEDNAK ODEBRANY!!! :)

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich obecnych na wątku! :)

Brytan to takie słodkie psie stworzenie, mix labradora i goldena. Jest średniej wielkości ma 54 cm w kłębie i waży 24 kg, ale na rękach wydaje się o wiele cięższy:evil_lol: Aha, prawie zapomniałabym o wieku...Brytan ma 8 lat :)

Jest agresywny do psów (samców), chociaż na dzisiejszym spacerku nie warknął na żadnego psa, nawet na te, które na niego warczały:cool3:, z suczkami nie ma żadnych problemów, Astra dosłownie weszła mu na głowę i nic, zero agresji:lol:.

Jak przystało na labka kocha wodę, tylko by się w niej taplał i taplał i taplał:lol:. Ma piękną mięciutką dość długą sierść taką hmm...oo już wiem, taki biszkopcik pomieszany z pomarańczą:-P

Potrafi już komendy: siad, leżeć (jak mówię waruj to tak dziwnie patrzy i przekrzywia głowę:lol:) , łapa i cudowne w jego wykonaniu poproś:) Niestety, jeśli chodzi o kontakt z człowiekiem, to jest to totalna porażka, zero kontaktu, nic, żadnego spojrzenia:shake:. Dzisiaj tylko wyłapałam 2 spojrzenia, przymusem na parówkę pod jego nosem:-(

Trafił do schroniska z powodu poważnej choroby jego właściciela, nie mówię byłego, bo ma go we wrześniu (o ile się wyleczy, chociaż po części) odebrać i mam nadzieję, że to zrobi. Został oddany"na schron" nie do hotelu, bo jak pisałam wcześniej, pan nie wie czy się wyleczy...
Z ogłoszeniami poczekam jeszcze trochę, wciąż mam nadzieję, że psinę odbierze:-(

Brytan ma numer 636/11

A teraz czas na zdjątka:D

Słodka mordka Brytana :loveu: i jęzor:lol:

Z taką "zmęczoną" miną zawsze biega i patrzy na mnie z pytaniem "i po co ja mam biegać?":evil_lol:

Moja ulubiona komenda "poproś":loveu::loveu:

Tutaj w całej okazałości:lol:

I w wodzie, czyli jak w raju :D

Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Brytan63611KamilaDabrowskaBoks81924Kg54Cm

Kontakt:

tel.: 504 895 404

e-mail: kimiji.kd@gmail.com

Posted

I znowu słodka mordka Brytana, widać, że już siwa...

Ja wiem, że takie zdjęcie już było, ale nie mogłam się powstrzymać, on tak słodko prosi:loveu:

Tutaj pokazywał komuś jęzor, pewnie jakiemuś psu na horyzoncie :D A dotego cały mokry, bo z wody wyszedł:lol:

Tu ma taką śmieszną minę :lol:

A to zdjęcie kocham ze względu na oczy, jakby mówiły "ehh, jaka woda jest cudowna" :p

Posted

W czwartek czeka Brytana czesanie i ewentualnie golenie:evil_lol:

Już sobie wyobrażam takiego dużego psa na tym małym stole (na którym była Zuza obcinana) jak grzecznie stoi:diabloti:

Posted

pralinka94 napisał(a):
A Zuza była obcinana na tym drewnianym? bo nie mogę sobie przypomnieć

Nie, ona była obcinana na tym nowym, małym stole z metalowymi nogami

Posted

masza44 napisał(a):
przepiękny, przepiękny i kochany taki!!! i jak prosi!! trzymam kciuki żeby pan go odebrał!

Też na to liczę, widać, że za nim tęskni:( Pokazuje to całym sobą i powoli traci wiarę:(:(