Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ja tez go widziałam, rzucił mi się w oczy bo taki sam ma moj pies, ale bardzo go nie lubi bo troche źle mu leży:)
A co do Werna to na początku chciał sie bawić z Colą ale dlatego że jest troche niedelikatny, to jak raz ją "pacnął" łapą to biedulka aż zapiszczała i uciekła...

Posted

Wern jest cudowny :)

ale jego ucieczka z bosku była ciekawa...i ciekawe było jak mi zBarim zaczęli się gonić po tym wąskim korytarzu między boksami i strasznie psy denerwowali ....to co miałam zrobić...złapałam Werna, chwyciłam za obrożę i z małą perswazją wsadziłam go do bosku....nie był zadowolony :( ale wiedziałam że szybko z niego wyjdzie :)

gdyby tylko Bariemu się od niego nie dostawała przy karmieniu i kiedy do bosku wracają....bo poza tym to najlepsi kumple...

Posted

Zacznę słowami
Wern Wern ;) ( tak oryginalnie [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings];)[/FONT][/FONT] )
Dzisiaj była zwierzomania… i co było? Fajnie było :D
Na początku, jeszcze w schronisku, poszliśmy na wybieg, żeby się wybiegał… Wern dostał piłkę i bawił się nią jak szalony… nawet sam sobie ja odbijał od ziemi i łapał w powietrzu ;) Później było troszkę gorzej, bo trzeba było Werna włożyć do samochodu… najpierw ja i Marzena (Bari już dawno wylegiwał się w samochodzie) później już w czwórkę staraliśmy się go władować do środka, jakoś się udało. Gdy był w środku położył się, nawet nie wyrywał się do wyjścia… i bez problemu można było zamknąć drzwi. Droga minęła bardzo spokojnie, nawet się tego nie spodziewałam, po tym jak go wkładaliśmy… po prostu siedział sobie o obserwował widoki [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]:)[/FONT][/FONT]. No i w parku bardzo ładnie się zachowywał, poza małymi incydentami, gdy podchodził do niego jakiś pies. I oczywiście lamy w ZOO to chyba miłość Bariego i Werna, Wern bardzo chciał się do nich dostać, nawet znalazł dziurę taką małą i chciał się przez nią przedostać, na szczęście tylko głowa mu się zmieściła. Gdy przyszła kolej przedstawienia Werna, ładne podawał łapkę i siadał na komendę. Co jeszcze? Czy był ktoś nim zainteresowany? Jak zawsze wszystkim się podobał (szczególnie uszy ;)) no i była pewna para, która szuka większego psa… mają już suczkę z jakiegoś schroniska pod Warszawą, Wern na początku chciał się na nią rzucić, ale później gdy się troszkę uspokoił bez problemu się obwąchali i było spokojnie… zobaczymy co z tego będzie. No i pod koniec to mu się nawet na psy nie chciało szczekać, gdy jakiś przechodził to widać było, że się spina, ale nic więcej.. ani warknięcia, ani nic … No i droga powrotna minęła podobnie jak ta do Chorzowa, siedział sobie spokojnie w bagażniku i obserwował krajobraz ;). Na razie nie mam zdjęć, wiem, że Marzena jakieś robiła, ale gdy pojawią się jakieś z Wernem w roli głównej, na pewno wstawię ;) A… zapomniałabym… dzięki Istar Wern miał piękną chustkę z napisem szukam domu, która przykuwała uwagę wszystkich przechodniów :)[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='Ojcik']Cudny jest:)...
I tak najlepsze było jak pod koniec uszy mu... oklapły(?)... zwiędły(?) ciężko to nazwać:D...[/QUOTE]
taaa... już jak wróciliśmy do schronu i czekaliśmy na P. Anię... to było świetne ;)
po prostu biedak był zmęczony... tak słodko wyglądał