Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

widziałam jaki Bari jest chudy :shake: biedak z niego...
Wern, musisz jak najszybciej znaleźć dom, dobry dom... albo raczej ja muszę Ci go znaleźć ;)

Posted

Bari będzie przeze mnie dokarmiany..ale niestety tylko dwa razy w tygodniu...ale Pani Ania ma zwrócić uwagę na psiska i jakby dalej tak było to będą chyba szukać innego towarzystwa dla Bariego...więc Wern mu bardziej nie zaszkodzi :)

Posted

Wczoraj zobaczyłam pierwszy raz Werna i to od razu na żywo. Ten pies to prawdziwe cudo! Robi takie wrażenie, że chyba szybko powinien znaleźć się chętny - oby taki, jak trzeba. Zresztą Bariemu tego samego życzę..

Posted

Dziś był kolejny spacer z Wernem... niestety nadal szczekał na inne psy... ale był jakby trochę spokojniejszy.
Zaczęliśmy dziś od wybiegu... była zabawa z Gabi, Kesi i Barim :)
Mam filmik, króciutki nagrany telefonem jak sobie biega:
[video=youtube;KfKxViirRVo]http://www.youtube.com/watch?v=KfKxViirRVo[/video]

Po wybiegu poszliśmy na spacer do lasu... Wern jak się trochę zmęczy to nawet nie ciągnie tak bardzo na smyczy :cool3:...

gdy usiadłam sobie pod płotem na odludziu to Wern położył się obok mnie, a później odwrócił się na plecy, żeby go po brzuszku głaskać :D, i chciał zachęcić mnie do zabawy podgryzaniem :lol:... świetny pies

jak wracaliśmy do boksów to jeden z boksów po drodze był otwarty i chłopak się pomylił i wskoczył do niego... musiałam go wyciągnąć z tamtego boksu i odprowadzić do właściwego, a do tego do którego powinien, nie chciał wskoczyć... ale w końcu sam do niego wszedł ;)

Wern pozdrawia :)

Posted

saphira18 napisał(a):
nawet nie wiem kiedy to nakręciłaś:) Dzisiaj widziała Werna w akcji i powiem ci ewes że na siłownie to już chodzić nie musisz:evil_lol::razz:

oj nie muszę, nie muszę... ale mi się czasem tak plącze między nogami... jak wchodziłam do schroniska to się o niego potknęłam, a jak go leciutko (niechcący) nadepnęłam to panikował, piszczał, kulał - jak małe dziecko :)

Posted

zrobiłam olbrzymkowi sesję zdjęciową :D co z tego że większość zdjęć wyszła tak samo -.-

no daj tą parówkę

dała tylko kawałek..ja chce więcej..

kochany pies :)

a tu w towarzystwie !

i jak ładnie siedzi:)

Posted

dzięki Istar za zdjęcia :)

malawaszka, zastanawiałam się, czy to mokry Wern i skąd to zdjęcie Werna wzięłaś... :) a później doczytałam ;)

Posted

czaku napisał(a):
zapisuje sobie Werna:) fajny z niego psiak:D oby jak najszybciej poszedł do dobrego domu:)

tak, na dobrym domu zależy mi najbardziej... nie chciałabym aby skończył w kojcu.. siedząc w nim 24 godziny na dobę..

Posted

Dziś kolejny spacerek z Wernem i kolejne niespodzianki, ale po kolei...
Przychodzę do schroniska, wypakowuje się (smycz, szelki itp.) przychodzi P.Ania i mówi, że mam szybko iśc bo Wern uciekł z boksu, gdy Marzena wyciągała Bariego i że jest zamknięta w pawilonie, ale Marzena poradziła sobie i zamknęła Werna w boksie... więc wyszliśmy na wybieg i... założyliśmy kaganiec,chciałam go przyzwyczaić przed zwierzomanią w sobotę... bo i ja i ludzie obok niego przechodzący będą się czuli bezpieczniej ;). No i się zaczęło ściąganie, tarzanie, robił wszystko byle tego czegoś nie mieć na pysku:

a tak mnie prosił o ściągnięcie:

co jeszcze? Wern przekonuje się do suczek... najpierw obwąchał się z Dumką, która od razu przewróciła się na plecy, nie chciała zadzierać z wielkopsem, później chciał bawić się z Colą, ale ta biedna się wystraszyła i uciekła. Niestety gdy w pobliżu jest pies i Wern zacznie szczekać na niego i za bardzo się wkręci to na wszystkich szczeka, na suczki, na psy.. jedynie Gabi i Kesi emanują pozytywną energią na niego, bo dla nich jest bardzo dobry... nawet jedzeniem się dzieli, chyba dlatego, że są szorstkowłose jak on ;)

No i najważniejsze... nauczył się warowania i podawania łapy (oczywiście dzięki Ojcik :)) to by było na tyle... jeszcze kilka zdjęć w kagańcu :)

jak ładnie uszko się klapło

i ma nadzieje, że Wern potrafi zachować się w samochodzie... do soboty chłopie lub ośle (tak nazywa go jeden z pracowników ;))...