Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
oo super czekamy na opowieści jak było na spacerku i jak się goi rana po kastracji :) ewes masz zadanie bojowe ;)

I zdjęci kurcze!! Zdjęcia Wasiu zapomniałaś?:lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
o masz :splat: tak tak - i zdjęcia :D

Noooo, zeby mi to było ostatni raz :razz:
ewes napisał(a):
no oczywiście zdjęcia najważniejsze ;)
ale zdjęć nie obiecuje... postaram się :)

Nie najwazniejsze, ale równie ważne... hmm wychodzi, ze najwazniejsze :lol:

Posted

Oj Wern, Wern... ale dzisiaj miałam z Tobą przygody :roll:

Poszłam po niego do boksu, wyszliśmy, a on jakby więcej energii miał... to nic, założyłam mu szelki, a on zaczął szczekać na Czikę... i tak szczekał, szczekał, szczekał... aż w końcu Czika poszła... więc my też udaliśmy się na polankę... zapięłam go na linkę pohasał sobie troszkę... potem do lasu i powrót do schroniska. tam na każdego psa reagował szczekaniem, nie wiem co mu się stało, aż się zdziwiłam gdy nawet Bari (kolega z boksu) mu się nie spodobał. W każdym bądź razie siedziałam sobie na fundamentach i musiałam się od tych nieszczęsnych muszek oganiać, gdy nagle zjawił się mały psiak za nami, Wern jak mnie szarpną, tak padłam na trawę i troszkę mnie po tej trawie przeciągnął, po prostu nie byłam na coś takiego przygotowana... na szczęście ucierpiał tylko identyfikator... Zobaczymy czy w sobotę też będzie się tak zachowywał... mam nadzieję, że miał tylko zły dzień.
Ale jak nie jest jeszcze za bardzo wkręcony i powie mu się "siad" to ładnie siada i patrzy na mnie, w oczekiwaniu na nagrodę, na pewno można powiedzieć, że tą komendę ma opanowaną do perfekcji... :lol:
Na pewno od soboty zaczynamy naukę chodzenia na luźnej smyczy... bo z tym to chyba największy problem jest (oprócz tego szczekania, oczywiście ;))

I teraz obiecane zdjęcia (robione telefonem, więc nie najlepszej jakości):

Posted

malawaszka napisał(a):
i prawidłowo :klacz: trzeba mu szybko dom znaleźć żeby nie nabierał złych nawyków

to jest niestety najgorsze... :(

zapomniałam dodać, że Wern podoba się wielu osobom przyjeżdżającym do schroniska, ale ludzie najczęściej szukaj mniejszych piesków lub kotów ;)
ale musi się ktoś w końcu zjawić, jak nie teraz to później...

Posted

Wern jest kochany...ale zrobił się nie miły dla Bariego :mad: nie dopuszcza go do miski za bardzo podobno, dlatego "mój " psiak tak schudł przez tydzień.....

tak więc Wern szybko idź do domu by mi Bari całkiem nie zmarniał ;)