ula.p Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Witajcie, moze powinnam była to napisać w dziale wystawy (?), ale tutaj jest najwięcej włascicieli yoreczków i mam nadzieję uzyskać potrzebną pomoc. A więc... Chcę zakupić klatkę dla niedługo odbieranej suńki. Ponieważ będziemy się pokazywać na wystawach, chcę od razu kupić taką, żeby była dobra i na wystawy. Prosze mi napisać czy wymiary sa dowolne czy ściśle określone? Na wystawach widuję pieski w równo ustawionych klatkach i zdecydowana wiekszość jest tych samych wymiarów. Czy te klatki są własnością osób wystawiających pieski, czy zapewnione przez organizatorów wystawy? Jakich wymiarów klatke powinnam zakupić? Czy wymiary 76x60x53 będą wystarczające ? http://www.allegro.pl/item145593099_klatka_dla_psa_dog_iii_76x53x60_cm.html Quote
Anusia & Alutka Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Nie wiem ile jesteś skłonna przeznaczyć na "takie cuś" ale rozważałaś może opcje transporterka, takiego na kółeczkach? Coś a la to: http://www.allegro.pl/item144842753_duza_klatka_transportowa_na_kolkach_dla_psa_kot.html Myślę, że to byłoby wygodniejsze niż typowa klatka, ale warto zasięgnąć opinii osób wystawiających swoje yoraski :) Pozdrawiamy Quote
herbina Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 [quote name='ula.p']Witajcie, moze powinnam była to napisać w dziale wystawy (?), ale tutaj jest najwięcej włascicieli yoreczków i mam nadzieję uzyskać potrzebną pomoc. A więc... Chcę zakupić klatkę dla niedługo odbieranej suńki. Ponieważ będziemy się pokazywać na wystawach, chcę od razu kupić taką, żeby była dobra i na wystawy. Prosze mi napisać czy wymiary sa dowolne czy ściśle określone? Na wystawach widuję pieski w równo ustawionych klatkach i zdecydowana wiekszość jest tych samych wymiarów. Czy te klatki są własnością osób wystawiających pieski, czy zapewnione przez organizatorów wystawy? Jakich wymiarów klatke powinnam zakupić? Czy wymiary 76x60x53 będą wystarczające ? http://www.allegro.pl/item145593099_klatka_dla_psa_dog_iii_76x53x60_cm.html tak duża klatka zupełnie nie sprawdzi się na wystawie. Tu wystarczy transporterek, który w domu również może spełniać rolę klatki np. taki jak w ,,Karusku". Dla yorka najzupełniej jest wystarczający Quote
ula.p Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 Anusia & Alutka : Jestem skłonna przeznaczyć tyle ile trzeba, byle miało "ręce i nogi" :cool3: To co mi pokazałas to faktycznie fajny transporter, ale nie sądzę ( i nie widziałam nigdy) aby takich używało sie na wystawach. Widuję proste kwadratowe klatki, które okłada się uszytymi specjalnie narzutkami w pięknym czerwonym kolorze i jeśli sie nie mylę to czasem na nich się prezentuje psiaki. Interesuje mnie jedynie wymiar takiej klatki. Czy jest narzucony jakiś konkretny czy można miec dowolną. Jak mam wydać 170,-,- na najmniejszą a 205,- na wiekszą to wole wiekszą, o ile dozwolona na wystawie... Quote
Anusia & Alutka Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Ula, te czerwone podusie są tylko po to, żeby piesek siedząc na nich ładnie wyglądał :cool3: Psiak prezentujesz tylko na ringu, więc jak chcesz możesz go sobie przynieść nawet na rękach. Nie ma nigdzie określonego wymiaru klatki, bo to nie miało by sensu- na wystawach prezentowane są też duże psiaki. A zaproponowałam takie coś na kółkach, bo moim zdaniem jest to najwygodniejsze. Psiaka w transporter, do rąk torby z /zazwyczaj/ masą potrzebnych rzeczy i pędzisz po medal :evil_lol: Quote
ula.p Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Czyli nie kupować klatki tylko transporterek ? Quote
melinda:-) Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 tak kup sobie transporterek bo wykorzystasz go nie tylko na wystawy ale i takze jak bedziesz przewozic pieska samochodem a takze w domku mozesz postawic sobie transporterek zeby piesek sie oswoił z tansporterekim a nie mysał ze to tylko zło-czyli zamykanie go w nim a przeciez jak pojedzesz na wystawe to jak masz jednego pieska to pewnie i tak cały czas bedziesz go na rekach trzymac;) a nie bedzie siedział zamkniety Quote
Anusia & Alutka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Ja polecałabym transporterek. Też z tego względu, że możesz zrobić w nim psiakowi namiastkę domu i w takim zabudowanym transporterku psiak może się odciąć od nerwowej zazwyczaj atmosfery wystaw i kimać czekając na swoją kolej :) Chociaż to już raczej bardziej obyte z wystawami pieski. I te wolne ręce są ważne, bo przy wejściu na wystawę jest zazwyczaj wielkie zamieszanie, pokazywanie papierów i książeczki... To tak moim skromnym zdaniem :cool3: Quote
melinda:-) Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 chyba w tym samym czasie pisałysmy odpowiedz;) ale o to samo nam chodzi ze polecamy transportereek;) Quote
Anusia & Alutka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Tak, też to zauwazylam :) Transporterki górą :evil_lol: Quote
duszek01 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Oczywiscie ze transporterek;)Faktycznie niektórzy Hodowcy maja ze soba klatki,ale tylko po to zeby przetrzymac tam na okres wystawy wiekszą ilosc piesków;) .Nikt mający jednego psiaka nie wozi ze soba klatki:cool3: Polecam na wystawy równiez pontonik,w którym piesek moze sobie polezec ;) Naprawde dobra rzecz;) Quote
ula.p Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Dziękuję wam ślicznie za odpowiedzi, już mam jasność co i jak :) Właśnie wróciłam z odwiedzin u małej i hodowczyni też poleciła transporterek. Tak więc już wiem czego szukać. jeszcze raz dzięki !!! Quote
Anusia & Alutka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Cieszę się że mogliśmy pomóc :multi: Quote
Recommended Posts