Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie, moze powinnam była to napisać w dziale wystawy (?), ale tutaj jest najwięcej włascicieli yoreczków i mam nadzieję uzyskać potrzebną pomoc. A więc...

Chcę zakupić klatkę dla niedługo odbieranej suńki. Ponieważ będziemy się pokazywać na wystawach, chcę od razu kupić taką, żeby była dobra i na wystawy.
Prosze mi napisać czy wymiary sa dowolne czy ściśle określone?
Na wystawach widuję pieski w równo ustawionych klatkach i zdecydowana wiekszość jest tych samych wymiarów. Czy te klatki są własnością osób wystawiających pieski, czy zapewnione przez organizatorów wystawy?
Jakich wymiarów klatke powinnam zakupić?
Czy wymiary 76x60x53 będą wystarczające ?
http://www.allegro.pl/item145593099_klatka_dla_psa_dog_iii_76x53x60_cm.html

Posted

[quote name='ula.p']Witajcie, moze powinnam była to napisać w dziale wystawy (?), ale tutaj jest najwięcej włascicieli yoreczków i mam nadzieję uzyskać potrzebną pomoc. A więc...

Chcę zakupić klatkę dla niedługo odbieranej suńki. Ponieważ będziemy się pokazywać na wystawach, chcę od razu kupić taką, żeby była dobra i na wystawy.
Prosze mi napisać czy wymiary sa dowolne czy ściśle określone?
Na wystawach widuję pieski w równo ustawionych klatkach i zdecydowana wiekszość jest tych samych wymiarów. Czy te klatki są własnością osób wystawiających pieski, czy zapewnione przez organizatorów wystawy?
Jakich wymiarów klatke powinnam zakupić?
Czy wymiary 76x60x53 będą wystarczające ?
http://www.allegro.pl/item145593099_klatka_dla_psa_dog_iii_76x53x60_cm.html

tak duża klatka zupełnie nie sprawdzi się na wystawie. Tu wystarczy transporterek, który w domu również może spełniać rolę klatki
np. taki jak w ,,Karusku". Dla yorka najzupełniej jest wystarczający

Posted

Anusia & Alutka : Jestem skłonna przeznaczyć tyle ile trzeba, byle miało "ręce i nogi" :cool3:
To co mi pokazałas to faktycznie fajny transporter, ale nie sądzę ( i nie widziałam nigdy) aby takich używało sie na wystawach. Widuję proste kwadratowe klatki, które okłada się uszytymi specjalnie narzutkami w pięknym czerwonym kolorze i jeśli sie nie mylę to czasem na nich się prezentuje psiaki.

Interesuje mnie jedynie wymiar takiej klatki. Czy jest narzucony jakiś konkretny czy można miec dowolną.
Jak mam wydać 170,-,- na najmniejszą a 205,- na wiekszą to wole wiekszą, o ile dozwolona na wystawie...

Posted

Ula, te czerwone podusie są tylko po to, żeby piesek siedząc na nich ładnie wyglądał :cool3:
Psiak prezentujesz tylko na ringu, więc jak chcesz możesz go sobie przynieść nawet na rękach. Nie ma nigdzie określonego wymiaru klatki, bo to nie miało by sensu- na wystawach prezentowane są też duże psiaki.
A zaproponowałam takie coś na kółkach, bo moim zdaniem jest to najwygodniejsze. Psiaka w transporter, do rąk torby z /zazwyczaj/ masą potrzebnych rzeczy i pędzisz po medal :evil_lol:

Posted

tak kup sobie transporterek bo wykorzystasz go nie tylko na wystawy ale i takze jak bedziesz przewozic pieska samochodem a takze w domku mozesz postawic sobie transporterek zeby piesek sie oswoił z tansporterekim a nie mysał ze to tylko zło-czyli zamykanie go w nim
a przeciez jak pojedzesz na wystawe to jak masz jednego pieska to pewnie i tak cały czas bedziesz go na rekach trzymac;) a nie bedzie siedział zamkniety

Posted

Ja polecałabym transporterek. Też z tego względu, że możesz zrobić w nim psiakowi namiastkę domu i w takim zabudowanym transporterku psiak może się odciąć od nerwowej zazwyczaj atmosfery wystaw i kimać czekając na swoją kolej :) Chociaż to już raczej bardziej obyte z wystawami pieski.
I te wolne ręce są ważne, bo przy wejściu na wystawę jest zazwyczaj wielkie zamieszanie, pokazywanie papierów i książeczki...
To tak moim skromnym zdaniem :cool3:

Posted

Oczywiscie ze transporterek;)Faktycznie niektórzy Hodowcy maja ze soba klatki,ale tylko po to zeby przetrzymac tam na okres wystawy wiekszą ilosc piesków;) .Nikt mający jednego psiaka nie wozi ze soba klatki:cool3:
Polecam na wystawy równiez pontonik,w którym piesek moze sobie polezec ;) Naprawde dobra rzecz;)

Posted

Dziękuję wam ślicznie za odpowiedzi, już mam jasność co i jak :)
Właśnie wróciłam z odwiedzin u małej i hodowczyni też poleciła transporterek. Tak więc już wiem czego szukać.
jeszcze raz dzięki !!!