ANETTTA Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 no przykro mi bardzo ale fajnie ze chcesz znowu psiaczka benki sa cudowne chcesz maleństwo czy juz duzego Quote
allcia Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 to sie okaze nie nastawiam sie ani na malenstwo ani na duzego. teraz jeszcze nie mozemy wziac zadnego-bo wynajmujemy i sie zaczynamy budowac-mysle ze w okolicy lipiec - sierpien sie wyjasni-na razie nie przyzwyczjam sie do zadnej mysli-czy malenstwo czy dorosla- napewno bedzie to sunia a reszta okaze sie z czasem...;) Quote
ANETTTA Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 fundacja na allegro wystawiła ładnego berney bernardynka jest piękny a co z naszym mederkiem co u niego ??????? Quote
Gagasia Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 ANETTTA napisał(a):fundacja na allegro wystawiła ładnego berney bernardynka jest piękny a co z naszym mederkiem co u niego ??????? Gdzie ta aukcja? moja koleżanka szuka bernardyna,więc może jej powiem, ale nie mogę znależć. Pozdrawiam Quote
allcia Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Gagasia-jesli nie mozesz znalezc tutaj wejdz na strone Emir i tam jest Brney w zwierzetach sa Jego zdjecia i opis/pies jest do adopcji...zreszta chwile tu masz link: http://fundacja-emir.org/index1.htm i tu jest Barney....Emir sie napewno ucieszy jesli trafi w dobre rece... Teraz do Emir jedzie kolejna suczka z Bielska B. ale czeka ja leczenie w klinice-podobnie jak Medar- kosciotrupek psi...makabra:-( Quote
allcia Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 a tu masz linka na aukcje na allegro;) http://www.allegro.pl/item182696339_barney_bernardyn_szuka_swojego_czlowieka_.html Quote
ANETTTA Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 berney jest piękny ..... kolejna suczka ..........:placz:po co ludzie mnożą te cudne psy kupują i każą Quote
Gagasia Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Wszystkim Dogomaniakom życzę wesołych świąt. Wszystkiego co najlepsze, dużo radości i szczęścia. Do życzeń dołącza się Czarok:) Quote
Ania W Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Medar przesyła wiosenno - świąteczne pozdrowienia ;-) Quote
Ania W Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 nie jestem specjalistką od bernadrynów ale dla mne Medar jest jednym z najładniejszych benków! Ma przepiękną głowę! Gdyby nie to co przeszedł byłby cudem! Ale mimo tego co przeszedł jest kontaktowy,wesoły, reaguje na swoje imię i to nie ten sam pies, którego widziałam na początku jego pobytu w fundacji. Wtedy mówiłam, że jeszcze nigdy w życiu nie głaskałam tak chudego psa. Quote
medar Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Ania W napisał(a):nie jestem specjalistką od bernadrynów ale dla mne Medar jest jednym z najładniejszych benków! Ma przepiękną głowę! Gdyby nie to co przeszedł byłby cudem! Ale mimo tego co przeszedł jest kontaktowy,wesoły, reaguje na swoje imię i to nie ten sam pies, którego widziałam na początku jego pobytu w fundacji. Wtedy mówiłam, że jeszcze nigdy w życiu nie głaskałam tak chudego psa. Jakie miłe słowa, zapewne ma to po "tatusiu chrzestnym" :eviltong: . Kochane psiuńco , kochana Czarok (dwojga postaci :oops: ), kochani ci co potrafią myśleć nie tylko o sobie. :multi: :Cool!: :buzi: . Quote
allcia Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Tak skora i kosci byly-a teraz juz widac werwe w Medarze- cudo! jednak niestey Emir ma kolejna "bide" ofiare ludzkiej bezdusznosci Abre- nie wiemy ile wazy ale wyglada przerazajaco- to sie naprawde w glowie nie moze pomiescic jak Ci ludzie z bezbronnymi psami moga tak postepowac:mad: :angryy: :mad: normalnie samosad sie nasowa Quote
Ania W Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Dzisiaj rozmawiałam emir . W tym tygodniu Medar ma kontorlne badania i jeżeli wyniki krwi będą dobre - może iść do nowego domu. Oczywiście musi to być bardzo specjalny dom. Medar będzie na pewno wymagał specjalnej karmy, regulranych kontroli u weterynarza. Gdyby jego stan sie pogorszył , także leczenia. Nowa rodzina musi być świadoma, że z utrzymaniem tego psa wiązać sie mogą nie tylko wydatki związane z wyżywieniem...Mogą ale nie muszą, bo po Medarze, a właściwie po jego zachowaniu nie widać tych przeżyć. Bardzo proszę o poszukiwanie tego specjalnego domu dla Medara! Quote
Bushak Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Aniu W, coś mi się zdaje, że wcześniej była mowa o tym, że na Medara już czeka nowy domek :razz: Czyżby coś się pozmieniało i tajemniczy chętny się wycofał? :mad: O ile dobrze kojarzę, to chyba nawet Dogomaniak miał się stać nowym panem Medarka... Quote
allcia Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Bushak spokojnie-nic na sile to musi byc naprawde specjalny dom-takze decyzja tez musi byc przemyslana i odpowiedzialna i nie przerastac nikogo. Quote
Ania W Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Wiem , że jakiś dogomaniak miał się odezwać w marcu, a mamy kwiecień i cisza... Nie wiem czym to jet spowodowane ale uważam , że jeżeli nawet zrezygnował z adopcji to powinien dać znać. Jeżeli Medar jest zdrowy to nie powinien i nie może czekac. Nie powinien bo ma prawo do dobrego dmu. Nie może bo przytulisko Fundacji pęka w szwach a czekają już następne potrzebujące psy. Quote
Bushak Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Czyli tajemniczy chętny zamilkł :roll: A szkoda, bo miałam nadzieję, że to będzie jakiś superowy domek i będziemy mogli liczyć na ciągłe relacje co do postępów Medara :cool1: Ale w końcu najważniejsze jest dobro Medara i jeśli znajdzie się inny chętny, który będzie w stanie zapewnić mu super warunki, to chyba nie ma co czekać... Quote
ANETTTA Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 czekamy na dobre wiesci i na domek dla mederka Quote
Gagasia Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Trzymamy kciuki za Medara. Ten psiak zasługuje na dobry dom i wspaniałą rodzinę. A co do Abry....Tak, takich ludzi powinno się karac, i to surowo. Tak nie może być dalej. Nie może..... Kiedy patrzę na Czarok, która jest taka ufna, kochająca, a tyle przeszła, myślę sobie, że ludzie nie zasługują na to, żeby mieć zwierzęta. Nie zasługują i już. Quote
ANETTTA Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 widze ze na allegro jest wystwiony meder znajdzicie mu jakis fajny domek godny i sprawdzony mederka ' Quote
Ania W Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Na allegro jest, ale gdyby ktoś mógł go powrzucać jeszcze na inne strony....ALegratka, kupiępsa...itp Quote
ANETTTA Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 trzeba mu szukac dobry domek sprawdzony zeby ten psiak juz nie cierpiał po takim odratowaniu ........ chociaz mam ndzieje ze ktos z dogomani sie znajdzie kiedys tam w watkach były taki przypadki ....GAGASIA ? Quote
Czarodziejka Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [quote name='Ania W']Dzisiaj rozmawiałam emir . W tym tygodniu Medar ma kontorlne badania i jeżeli wyniki krwi będą dobre - może iść do nowego domu. Oczywiście musi to być bardzo specjalny dom. Medar będzie na pewno wymagał specjalnej karmy, regulranych kontroli u weterynarza. Gdyby jego stan sie pogorszył , także leczenia. Nowa rodzina musi być świadoma, że z utrzymaniem tego psa wiązać sie mogą nie tylko wydatki związane z wyżywieniem...Mogą ale nie muszą, bo po Medarze, a właściwie po jego zachowaniu nie widać tych przeżyć. Bardzo proszę o poszukiwanie tego specjalnego domu dla Medara! Medar ma panią! Nikt się nie wycofał. Emir ją zna. Po co niepotrzebnie mącić? Szukajcie domu tym, które nie mają perspektyw. Ja znam opiekunkę Medara. W marcu była w szpitalu i nie mogła się z nikim kontaktować. :angryy: Quote
Recommended Posts