Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pompon ( w bazie schroniska wpisany jako Ponpon :evil_lol: ) jest rezydentem boksu A1. Ma 8 lat i do schroniska trafił z ulicy, błąkał się i "dobrzy" ludzie zadzwonili do schroniska. Ma łapkę źle zrośnietą i w schronisku powiedzieli, że nie do operacji, narazie ma tam gwóźdź (widać na zdjęciach jak mu się sączy z tego miejsca) a potem czeka go amputacja łapy :-( . Jest bardzo łagonym psem, co tydzień go wyczesuje a on co tydzień serwuje mi dawkę cierpliwości, pokory i oddania. Gdy przestaję czesać przypomina się łapą, wystarczy, że ktoś koło niego kucnie Pompon od razu go "paca" łapą i domaga się pieszczot. Łapie za serce wszystkich, tylko nikt mu domu do tej pory nie dał... :shake:

Zdjęcia sprzed kilku miesięcy:

Zdjęcia z dzisiaj:

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na zdjęciach z budynku na nóżce widać miejsce gdzie jest ten gwóźdź wsadzony, widać, że go ta noga boli... Doprosilismy sie tylko o dezynfekcje :shake: On sobie nie radzi na trzech nogach, zawiewa go, często się przewraca, w boksie jak się na niego którys psiak rzuca o wiele mniejszy od niego, Pompon od razu ląduje na ziemi :-(
zapytałam pani wet czy jakby poszedł do domu to czy wtedy taka operacja mogłaby się udać... chyba poczuła się urażona :ices_bla: i zaprzeczyła... :cool1:

Posted

A widzicie podobieństwo tej nogi i tej jaką miał doberman? Pewnie-najlepiej amputować i po sprawie, ale wtedy psiak pewnie juz do końca zycia bedzie siedział w schronie..bez szans na adopcję :(

Posted

Dziadki w A1 zaczęły dokazywać, zaczeło sie gryzienie, a zawsze był to najspokojniejszy boks. Pompon ma najgorzej jest duży i nie w pełni sprawny... I przełagodny :-( Jak ja tam dzisiaj wpadne to go chyba nie wypuszcze z ramion... :cry:

Posted

Fabio się rzuca na psiaki... najbardzoej dokazuje, Pompon jest coraz smutniejszy. Dzisiaj go tradycyjnie wyczesałam i wyprzytulałam, on tak wtula głowe w kolana, opiera się całym ciężarem ciałka i duszy i marzy... Jest cudowny, lgnie do człowieka...

Posted

Asior napisał(a):
ludziska a ta pani co chciała Kostka adoptować??????????

Foksia ma z nią kontakt, ale ta pani ma pojęcie o psach ze schroniska takie, że są chore, umieraja szybko i jeszcze inne zarażają, kostka chciała, bo ze w programie, a ona program co tydzień ogląda itp. aha i jakby brała to pewnie dopiero na wiosne... :roll:

Posted

Kiwi to najbardziej rozczulająca aukcja jaką widziałam :(
łezka mi się w oku zakręciła :(
KTOŚ MUSI ją zauważyć.......
dałam sobie ją w opis na gadu ......
Już teraz wiem, do kogo będe się uśmiechać o ładny tekst na allegro......

Posted

bo nie widzialas slepego korala, lęka itp
one juz w domach a to byly przypadki beznadziejne.....
trzeba przyznac z ejeszcze rok temu, nawet 9 miesiecy temu aukcje na allegro powodowaly lawine telefonow...
tak samo kundel i anonse w dzienniku, jest coraz gorzej...
wszyscy zapsieni...

Posted

Perfi napisał(a):
;okazytwalam pompona pani od kostka mowila ze przyjedzie z mama... interesowal ja pompon lub rudik

Jagienka napisał(a):
Foksia ma z nią kontakt, ale ta pani ma pojęcie o psach ze schroniska takie, że są chore, umieraja szybko i jeszcze inne zarażają, kostka chciała, bo ze w programie, a ona program co tydzień ogląda itp. aha i jakby brała to pewnie dopiero na wiosne... :roll:

teraz czeka na info czy którys jest wykastrowany, bo sama ma tzry młode suki niewysterylizowane, ale tak jak mówie ona do tego podchodzi sceptycznie...