Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj nic nie zjadła. Napiła się raz.

Ona kocha być przy człowieku. Syn jest z nią w pokoju cały czas, ona wtedy jest spokojna i sobie śpi. Boży świat ją nie obchodzi.

• Replies 760
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odsypia bezdomność:-( ....Ciapek jak go zgarnęłam z drogi to ze trzy dni spał bez przerwy , wstawał tylko aby coś zjeść i załatwić się. Pobyt na zewnątrz ograniczał do niezbędnego minimum...

Posted

Sunia wymiotuje żółcią. Byłam z nią u mojej wetki. Szczeniaczki się ruszają.... nie jest ich dużo....Mika może urodzić nawet dzisiaj w nocy....
Nadal nic nie je, tylko pije.
Strasznie biedna sunia, serce się kraje jak się teraz na nią patrzy.
Wetka powiedziała, że też będzie pytać o dobry dom dla Miki. Potwierdziła również, że dochodzi do spięć, bo dziewczyny nabuzowane są hormonami.

Posted

[quote name='omi']Mika URODZIŁA 2 SZCZENIACZKI
Tak Kochani, dzwoniła też Bożenka,
Mika urodziła szczeniaki w pokoju syna, tak gdzie czuła się najbezpieczniej:)
Kochana i dzielna Sunia:)
Trzymaj się Bożenko :loveu:
bo wiem że dodatkowo te 2 szczeniaki zostają z wraz z Mamą Miką u Bożenki na DT:loveu:

Kochani wspomóżmy teraz omi radami, kto miał szczeniaki na DT
proszę mówcie i radźcie:loveu:

Zaraz napiszę do DoPi z prośbą by zajrzała na wątek, bo sama miała Sunię z 4 szczeniakami:)

Kochani pilnie potrzebna dla Rodzinki duża klatka kennelowa
kto może pożyczyć dla omi?

Właśnie mam wiadomość od omi
urodził się 3 szczeniak, chyba chłopczyk:)
i od razu powędrował do cyca:)

omi nie będzie chyba spała - bo dalej czeka czy jeszcze jakiś szczeniak się pojawi:)

O mój Panie;)

:loveu:Kochani:loveu:
Proszę Was pomóżmy teraz omi z Rodzinką Miki w wychowaniu i znalezieniu domków dla szczeniaków:loveu:

Posted

[quote name='omi']Właśnie urodził się 3 SZCZENIACZEK
Tak tak już nie poprawiam poprzedniego postu, bo tak dużo się dzieje:)

Klatka kennelowa duża Kochani pilnie potrzebna dla omi :)

Posted

Są cztery szczeniaczki.

Mika nie chce wyjść z pokoju. Rano ścięła się z Omi, bo ta wyszła z pokoju obok. To był nasz błąd, bo teraz Mika boi się zostawić młode nawet, jak zabieramy Omi na spacer poza teren ogrodzenia i jej nie słyszy ani nie widzi.
Przecież musi wyjść po porodzie żeby się wypróżnić.

Co się robi w przypadku, gdy są 2 suki w domu i jedna jest szczenna. Co zrobić, żeby się nie zagryzły? To teraz jest NAJWIĘKSZY PROBLEM.

Posted

O matko Omi tylko nie krzyczcie na mnie,ale moze uspac slepy miot?Ja wiem ze to co napisałam jest straszne,ale moze tak bedzie najlepiej......

Omi jakomkolwiek podejmiesz decyzje jestem z Toba.
Zastanowcie sie tyle jest bezdomnosci tyle psiakow szuka domu

Posted

Widzę że Omi też ma problemy z dt, ja od wtorku na dogomanii tak z doskoku bo mam pierwszego tymczasa a mój psiak był bardzo niegościnny :shake:.
Zaraz będę czytać wątek.

Posted

lika1771 napisał(a):
O matko Omi tylko nie krzyczcie na mnie,ale moze uspac slepy miot?Ja wiem ze to co napisałam jest straszne,ale moze tak bedzie najlepiej......

Omi jakomkolwiek podejmiesz decyzje jestem z Toba.
Zastanowcie sie tyle jest bezdomnosci tyle psiakow szuka domu

Jest to starszne ale humanitarne , w dzisiejszych czasach ,gdzie tyle bezdomnych psow czeka juz na domy i nigdy sie nie doczeka to jedyne humanitarne rozwiazanie. Czy mamy gwarancje ze wsztskie te 4 szczeniaki nawet jak znajda domy nie zostana kiedys pozucone bo sie znudza albo jak sie zestarzeja nie zostana wyzucone jak stare gratY?
Jednak jest to decyzja kazdego z nas osobista i pisze swoje odczucia z punktu wolontariusza dzialajacego wiele lat i osoby która jest co tydzien w schronisku i wie ile jest psich nieszczesc .

Posted

Sunia przez pierwsze dni po porodzie będzie bardzo , wręcz histerycznie pilnować szczeniąt więc lepiej rezydentkę trzymac od nie z daleka. Ograniczy też do niezbędnego minimum opuszczanie gniazda , cały czas spędzając ze szczeniakami.Po pewnym czasie jej instynkt trochę osłabnie , będzie częściej opuszczać szczeniaki i jeśli będzie się czuła bezpiecznie to może nawet pozwolić na zapoznanie swoich dzieci z resztą stada. W tym momencie najważniejsze to zapewnić matce maximum spokoju i bezpieczeństwa.
Obojetnie jaka będzie Twoja decyzja , Omi odnośnie szczeniąt , każdą zaakceptuję - tylko Ty masz prawo decydować o dalszych losach rodzinki , bo jako jedyna zaoferowałaś Mice dt . Nikt inny tego nie zrobił.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Jest to starszne ale humanitarne , w dzisiejszych czasach ,gdzie tyle bezdomnych psow czeka juz na domy i nigdy sie nie doczeka to jedyne humanitarne rozwiazanie. Czy mamy gwarancje ze wsztskie te 4 szczeniaki nawet jak znajda domy nie zostana kiedys pozucone bo sie znudza albo jak sie zestarzeja nie zostana wyzucone jak stare gratY?
Jednak jest to decyzja kazdego z nas osobista i pisze swoje odczucia z punktu wolontariusza dzialajacego wiele lat i osoby która jest co tydzien w schronisku i wie ile jest psich nieszczesc .

Podpisuję się pod tym obiema rencami :) A im wcześniej tym lepiej, także dla mamy. To smutne, ale konieczne.

Posted

Właśnie doczytałam że Mika ma już maleństwa.
Mika, dzielna sunia, jak dobrze że ma bezpieczne miejsce i że nie musiała rodzić gdzieś w krzakach czy schronie. Tylko szkoda, że nie udało się zdążyć ze sterylką.
Omi, trzymaj się dzielnie !