omi Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Czekam na zdjęcia do ogłoszeń od Dogomanki. Quote
lika1771 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 omi napisał(a):Czekam na zdjęcia do ogłoszeń od Dogomanki. To dobrze moze podaj mi konto to zapłace za ogłoszenia? Quote
Onaa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 A misieek by jej nie mogła przetrzymać albo Jasza lub Jaaga ? Quote
omi Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Sunia prawdopodobnie jest w ciąży. Gdybym nawet spacyfikowała męża, moją sunię i 3 koty- wzięła sunię na sterylkę i przetrzymała do czasu znalezienia domu-to potrzebne są na to FUNDUSZE, których ja nie posiadam. Byłabym bezpłatnym dt, ale ze wsparciem na karmę i weta- inaczej nie mogę, bo nie pracuję. O ile mąż mnie wcześniej nie zabije za kolejne zwierzę w domu... Oprócz paru osób nikt na ten wątek nie zagląda.... Quote
lika1771 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 omi napisał(a):Sunia prawdopodobnie jest w ciąży. Gdybym nawet spacyfikowała męża, moją sunię i 3 koty- wzięła sunię na sterylkę i przetrzymała do czasu znalezienia domu-to potrzebne są na to FUNDUSZE, których ja nie posiadam. Byłabym bezpłatnym dt, ale ze wsparciem na karmę i weta- inaczej nie mogę, bo nie pracuję. O ile mąż mnie wcześniej nie zabije za kolejne zwierzę w domu... Oprócz paru osób nikt na ten wątek nie zagląda.... Jezeli Twoj maz by sie zgodził to mozna napisac do sterylkowej skarbonki na karme i szczepienia zapłace link do skarbonki http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej) Quote
omi Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Lika dam Ci odpowiedź jutro, bo jeszcze mam rozmawiać z Dogomanką jutro wieczorem, a dodatkowo jeszcze jedna dziewczyna z dogo ma zobaczyć w jakim stanie jest sunia. Bardzo Ci dziękuję, że jesteś na wątku i chcesz pomóc. Quote
omi Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Lika we dwie nie damy rady. Przeczytaj http://www.dogomania.pl/threads/195614-Bezp%C5%82atne-DT-trzeba-by%C4%87-idiot%C4%85-Zapraszam-do-dyskusji... post 136. Jeżeli nie będę miała wsparcia stałego ze strony innych dogomaniaków, to może się to zakończyć tym, że sunia zostanie u mnie na stałe bez żadnej pomocy. Nie mogę sobie na to pozwolić-niestety, bo gdybym miała inną sytuację, to wzięłabym sunię na zawsze i nikogo o tym nawet nie informowała. A swoja drogą -jaka to paranoja-chcę uratować psa, dać mu dt bezpłatny i ......zero odzewu...oprócz nas nikogo ta sunia nie interesuje-natomiast na wątkach jest wielkie halo, że wyciągany jest pies ze schroniska i załatwia ( bo z wielką łaską jest ewentualnie przyjmowany, po znajomościach- zdarza się, że do kojca) mu się hotel za 450 zł miesięcznie! I dogomaniacy PŁACĄ bez mrugnięcia....co miesiąc... To może poczekam, aż sunia trafi do schroniska albo zostanie znaleziona zagłodzona w zimie w krzakach i WTEDY zrobimy AKCJĘ RATOWANIA! Quote
lika1771 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Ach masz racje tylko suni szkoda:shake: Porozsyłam watek moze ktos zajrzy...... Quote
lika1771 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 omi napisał(a):Ja przez tą sunię nie mogę spać...w nocy zastanawiam się, gdzie ona śpi...że zimno... czy ktoś nie zrobił jej krzywdy... Dokładnie tym bardziej ze ona ufna i podchodzi Quote
omi Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Przydałoby się, żeby wątek przenieść na ogólny, ale jak to zrobić jak nie ma założycielki? Quote
lika1771 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 omi napisał(a):Przydałoby się, żeby wątek przenieść na ogólny, ale jak to zrobić jak nie ma założycielki? Trzeba napisac do moda,ale faktycznie nie wiem czy to cos da jak prosi ktos inny.... Quote
Aldrumka Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 jestem na zaproszenie omi moge dorzucić niewielki grosik jak ją omi weźmiesz, cudna sunia :) Quote
elaja Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Jestem na zaproszenie ale nie bardzo wiem jakiej pomocy oczekujecie. Suni trzeba chyba jak najszybciej znaleźć jakiś dt albo hotel ale musicie pozbierać na to środki a chyba nie ma za bardzo na to czasu. Jeśli komuś zacznie zawadzać , zacznie się cieczka i będą kręcić się wkoło watahy psów to szybko schron o nią się upomni.Może poszukajcie kogoś na miejscu , kto chociaż za 1/3 stawki hotelowej ją przetrzyma i wtedy na szybko można zamówić ogłoszenia ( na razie nie widzę żadnego bazarku a sama szukam dla moich podopiecznych ). O.k. doczytałam:oops: już wiem o co chodzi. Jeśli mała trafi do Ciebie Omi to możesz liczyć że dorzucę coś na jej utrzymanie, zbyt wiele nie mogę bo sama mam swoje psy i wielkoluda Timura wyciągniętego z Olkusz któremu od grudnia szukam domu.Nie muszę dodawać ,że ponieważ to była moja decyzja jest na moim wyłącznym utrzymaniu. Quote
azalia Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Omi,jeśli przygarniesz sunieczkę,to wspomogę groszem.Nie dziwię Ci się,że o niej myślisz,ja też już się martwię,noce takie zimne,żeby się ślicznotce krzywda nie stała. Quote
Olq Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Byłam na osiedlu, po którym błąka się sunia. Miałam jej zrobić porządne zdjęcia, chciałam ją też obejrzeć, żeby było o niej coś więcej wiadomo. Niestety nigdzie jej nie było, a chodziliśmy ponad godzinę aż zaczęło się ściemniać. Spróbujemy też jutro przed południem, a jeśli to nie da skutku to po południu. To jest dość rozległe osiedle, zaraz obok jest las więc psinka ma wiele zakamarków aby się ukryć. A Dogomanka mówiła mi, że sunia pojawia się i znika. Zastanawiam się, czy nie umówić się jakoś z Dogomanką, że jak sunia się pojawi, to żeby ją gdzieś przytrzymała, a ja wtedy podejdę. Na nogach to jakieś pół godziny drogi więc może da radę. Ale to dopiero jak jutrzejsze poszukiwania nie przyniosą skutku. Omi- ja też mogę jakieś grosze od siebie dorzucić ale dopiero w październiku po wypłacie. Quote
jambi Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Dostałam pw - jestem. Nie bardzo wiem jak pomóc - nie mogę suni dac ani tymczasu, ani tym bardziej domu stałego. Moge być na wątku - ale co to da? Moge zaprosić innych, być może ktoś bedzie miał jakiś pomysł. majqa napisał(a):Piszę tu, bo masz zapchaną skrzynkę. Kudłaczom pomaga m.in. leni356, malawaszka, z kolei suniom w takim typie daje DT elinka. Dałyście ją na Kudłacze w potrzebie? http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kud%C5%82acze-w-potrzebie-w%C4%85tek-dyskusyjny-PROSZ%C4%98-O-NIE-CYTOWANIE-ZDJ%C4%98%C4%86 to wątek założony przez wspomnianą leni356 Quote
savahna Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Ta Wasza sunia do naszego kieleckiego kudłacza podobna. On tez na ulicy, tylko że nie bardzo daje się złapac. Ja moge jedynie pomóc z ogłoszeniami jak bedzie trzeba, choc przyznam,że ledwo sie obrabiam, no ale sytuacja z suczką wyjatkowa. Tak moge jedynie pomóc. U nas tez masakra...szkoda słów.:shake: Quote
Maryna Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Też jestem na zaproszenie,ale nie mogę pomóc,mieszkam daleko od Olkusza.Dt tez nie mogę byc-mam dom zapsiony i zakocony po brzegi. Jeżeli będzie taka potrzeba ,wyskrobię jakiś grosz-to wszystko co mogę,przykro mi Quote
omi Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Bardzo Wszystkim dziękuję za przybycia na wątek. Zaoferowałam suni dt, ale muszę pozyskać dla niej deklaracje stałe. Już na wstępie trzeba sunie wysterylizować ( skarbonka dofinansowuje w 50%) badania, odrobaczanie, szczepienia-potrzebne pieniądze, których nie ma. Jeżeli sunia wszystko dobrze zniesie - to kamień z serca, ale jeżeli będzie potrzeba więcej badań lub kolejne wizyty u weta-znowu potrzebne pieniądze. Pisząc o pomoc chciałam Was prosić o deklaracje stałe, co miesiąc, które będą się odkładać na koncie suni. Jeżeli będzie zdrowa pieniądze będą leżeć na koncie, a gdy sunia pójdzie do ds-przejdą na innego potrzebującego psiaka. Chciałbym uniknąć sytuacji, że sunia jest chora, a ja nie mam pieniędzy na weta. Jest to zabezpieczenie dla suni i dla mnie. Sporo nas tu już jest może przyjdą inni....jeżeli każdy zadeklaruje określona kwotę, uratujemy sunię. Ze swej strony finanse dziewczynki wspomogę bazarkami. Wszystko zależy od Was. Quote
masza44 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 jestem na zaproszenie, niestety finansowo nie pomogę, mogę zrobić allegro suni ale po pierwszym bo teraz do wypłaty spłukana jestem zupełnie.... DT będziemy mieli dopiero od wiosny ale to raczej dla dużego psa, bo to będzie kojec z budą. Quote
krakowianka.fr Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 witam, dostalam PW. wchodze. dziwia mnie komentarze powyzej, ze malo odzewu itd... watki trzeba rozsylac... nikt nie ma czasu czytac kazdego postu na DGM. nie moge sie deklarowac, przynajmniej nie teraz, moze od Listopada (do potwierdzenia), jak juz Lenka z tego watku: http://www.dogomania.pl/threads/185428-*LENA*-ma-SZANSE-NA-LECZENIE-W-UK...-zbieramy-PIENI%C4%84%C5%BBKi-na-hotelik!/page61 do mnie przyjedzie (kwestia transportu to pare set z min....). za to czy ja dobrze rozumiem, ze ta sunia nadal sie szweda po jakims osiedlu? w przyszlosci moge pomoc podrzucajac, rozsylajac bazarki i czasem robiac ogloszenia. Quote
omi Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Aldrumka napisał(a):jestem na zaproszenie omi moge dorzucić niewielki grosik jak ją omi weźmiesz, cudna sunia :) Dziękuję za przybycie. Czy Twoja deklaracja jest stała? elaja napisał(a):Jestem na zaproszenie ale nie bardzo wiem jakiej pomocy oczekujecie. Suni trzeba chyba jak najszybciej znaleźć jakiś dt albo hotel ale musicie pozbierać na to środki a chyba nie ma za bardzo na to czasu. Jeśli komuś zacznie zawadzać , zacznie się cieczka i będą kręcić się wkoło watahy psów to szybko schron o nią się upomni.Może poszukajcie kogoś na miejscu , kto chociaż za 1/3 stawki hotelowej ją przetrzyma i wtedy na szybko można zamówić ogłoszenia ( na razie nie widzę żadnego bazarku a sama szukam dla moich podopiecznych ). O.k. doczytałam:oops: już wiem o co chodzi. Jeśli mała trafi do Ciebie Omi to możesz liczyć że dorzucę coś na jej utrzymanie, zbyt wiele nie mogę bo sama mam swoje psy i wielkoluda Timura wyciągniętego z Olkusz któremu od grudnia szukam domu.Nie muszę dodawać ,że ponieważ to była moja decyzja jest na moim wyłącznym utrzymaniu. Dziękuję za przybycie. Czy Twoja deklaracja byłaby stała? azalia napisał(a):Omi,jeśli przygarniesz sunieczkę,to wspomogę groszem.Nie dziwię Ci się,że o niej myślisz,ja też już się martwię,noce takie zimne,żeby się ślicznotce krzywda nie stała. Dziękuję za przybycie. Czy mogę liczyć na stała deklarację? Olq napisał(a):Byłam na osiedlu, po którym błąka się sunia. Miałam jej zrobić porządne zdjęcia, chciałam ją też obejrzeć, żeby było o niej coś więcej wiadomo. Niestety nigdzie jej nie było, a chodziliśmy ponad godzinę aż zaczęło się ściemniać. Spróbujemy też jutro przed południem, a jeśli to nie da skutku to po południu. To jest dość rozległe osiedle, zaraz obok jest las więc psinka ma wiele zakamarków aby się ukryć. A Dogomanka mówiła mi, że sunia pojawia się i znika. Zastanawiam się, czy nie umówić się jakoś z Dogomanką, że jak sunia się pojawi, to żeby ją gdzieś przytrzymała, a ja wtedy podejdę. Na nogach to jakieś pół godziny drogi więc może da radę. Ale to dopiero jak jutrzejsze poszukiwania nie przyniosą skutku. Omi- ja też mogę jakieś grosze od siebie dorzucić ale dopiero w październiku po wypłacie. Serdecznie Ci dziękuję za poświęcony czas i zaangażowanie. Czekam z niecierpliwością na jutrzejsze wiadomości z pierwszej ręki. A czy Twoja deklaracja będzie stała? jambi napisał(a):Dostałam pw - jestem. Nie bardzo wiem jak pomóc - nie mogę suni dac ani tymczasu, ani tym bardziej domu stałego. Moge być na wątku - ale co to da? Moge zaprosić innych, być może ktoś bedzie miał jakiś pomysł. Dałyście ją na Kudłacze w potrzebie? http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kud%C5%82acze-w-potrzebie-w%C4%85tek-dyskusyjny-PROSZ%C4%98-O-NIE-CYTOWANIE-ZDJ%C4%98%C4%86 to wątek założony przez wspomnianą leni356 Dziękuję za przybycie. Na kudłaczach jest podany link do wątku. savahna napisał(a):Ta Wasza sunia do naszego kieleckiego kudłacza podobna. On tez na ulicy, tylko że nie bardzo daje się złapac. Ja moge jedynie pomóc z ogłoszeniami jak bedzie trzeba, choc przyznam,że ledwo sie obrabiam, no ale sytuacja z suczką wyjatkowa. Tak moge jedynie pomóc. U nas tez masakra...szkoda słów.:shake: Dziękuję za przybycie. Ogłoszenia zamówiłam, ale w przyszłości będę prosić Cię o nie. Maryna napisał(a):Też jestem na zaproszenie,ale nie mogę pomóc,mieszkam daleko od Olkusza.Dt tez nie mogę byc-mam dom zapsiony i zakocony po brzegi. Jeżeli będzie taka potrzeba ,wyskrobię jakiś grosz-to wszystko co mogę,przykro mi Dziękuję za przybycie. Czy Twoja deklaracja będzie stała? masza44 napisał(a):jestem na zaproszenie, niestety finansowo nie pomogę, mogę zrobić allegro suni ale po pierwszym bo teraz do wypłaty spłukana jestem zupełnie.... DT będziemy mieli dopiero od wiosny ale to raczej dla dużego psa, bo to będzie kojec z budą. Dziękuję za przybycie. Jak sie trochę ogarnę to poproszę Cię o allegro. krakowianka.fr napisał(a):witam, dostalam PW. wchodze. dziwia mnie komentarze powyzej, ze malo odzewu itd... watki trzeba rozsylac... nikt nie ma czasu czytac kazdego postu na DGM. nie moge sie deklarowac, przynajmniej nie teraz, moze od Listopada (do potwierdzenia), jak juz Lenka z tego watku: http://www.dogomania.pl/threads/185428-*LENA*-ma-SZANSE-NA-LECZENIE-W-UK...-zbieramy-PIENI%C4%84%C5%BBKi-na-hotelik!/page61 do mnie przyjedzie (kwestia transportu to pare set z min....). za to czy ja dobrze rozumiem, ze ta sunia nadal sie szweda po jakims osiedlu? w przyszlosci moge pomoc podrzucajac, rozsylajac bazarki i czasem robiac ogloszenia. Dziękuję za przybycie. Tak sunia dalej bezdomna i przypuszczalnie w ciąży. Quote
wojtuś Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Omi jestem na zaproszenie, jak Kochani Wam pomóc, nie ma co się zastanawiać - tylko sunię zabrać na DT do omi:) Mogę pokryć te pozostałą część sterylki, jak mówiliście akcja Kariny pokryje 50%, Niedawno Sunię Miłkę 17 kg sterylizowaliśmy u Dr Szpeyera w Krakowie, za 150 zł. Również Dr Komenda z lecznicy na Ruczaju jest oddany bezdomniakom, Gdyby sterylka Suni była na mojej głowie w Krakowie to nie ma problemu, Sunia jest w Olkuszu? to nie tak daleko od Krakowa. Quote
Recommended Posts