Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 760
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zgadza się ;-)
teraz sobie leży i mruczy, zaraz jedzenie i idziemy spać - ha... na jakieś 2 h, a później znów pobudka :)
i tak w kółko
uczę się spać z nią na czas..

Posted

nic nie było ze spania, około 1:30 mała dostała takiej kolki i wzdęcia brzusia, że pędem jechałam na Sanocką, siostra mi pomogła.
Mała dostała leki, przez ponad 2 h ostro masowaliśmy brzuś, podawaliśmy małe dawki leków rozkurczowych. Masowaliśmy dalej, w końcu przed chwilą brzuś puścił. Mała śpi, mam dla niej wykupione w nocnej aptece leki, prawdopodobnie to reakcja na preparat mlekozastępczy.
Nie wyobrażacie sobie jak to maleństwo wyło... Zaraz dostanie herbatkę koperkową, później lacido baby i za kilka godzin wprowadzimy mleczko.. Kładę się, padam..
Jak coś to jestem pod telefonem, ale nie dzwońcie o 7ej, bo muszę się przespać..podobno może się to powtarzać i mam się modlić, aby nie było to na tle bakteryjnym, bo będzie źle.. mam leki, apteka - 26zł, wet 42 :-(
trudno, najważniejsze, że malutkiej nie boli...

Posted

Iwonko jestes bardzo dzielna trzymam kciuki za malutka zeby sie wiecej nie powtorzyło..

Wczoraj wysłałam 200zł z konta mojej Soni tylko na poczcie wiec bedzie szło troche dłuzej,po 15 jeszcze presle cos od siebie.
Trzymajcie sie dziewczyny

Posted

kilka dni mnie nie było, taki "nawał" wieści... szczecniaki, jedno szczenie, choroba Miki;
cały czas jestem tu po cichutku, trzymam kciuki za maleństwo, podziwiam za opiekę;
trzymam kciuki za Mikę, za Omi, i za omi...

Posted

[quote name='iwoniam']nic nie było ze spania, około 1:30 mała dostała takiej kolki i wzdęcia brzusia, że pędem jechałam na Sanocką, siostra mi pomogła.
Mała dostała leki, przez ponad 2 h ostro masowaliśmy brzuś, podawaliśmy małe dawki leków rozkurczowych. Masowaliśmy dalej, w końcu przed chwilą brzuś puścił. Mała śpi, mam dla niej wykupione w nocnej aptece leki, prawdopodobnie to reakcja na preparat mlekozastępczy.
Nie wyobrażacie sobie jak to maleństwo wyło... Zaraz dostanie herbatkę koperkową, później lacido baby i za kilka godzin wprowadzimy mleczko.. Kładę się, padam..
Jak coś to jestem pod telefonem, ale nie dzwońcie o 7ej, bo muszę się przespać..podobno może się to powtarzać i mam się modlić, aby nie było to na tle bakteryjnym, bo będzie źle.. mam leki, apteka - 26zł, wet 42 :-(
trudno, najważniejsze, że malutkiej nie boli...

Tylko nie to...maleńka...
Iwonko jestem z Tobą i Jadzią.

Posted

[quote name='iwoniam']nic nie było ze spania, około 1:30 mała dostała takiej kolki i wzdęcia brzusia, że pędem jechałam na Sanocką, siostra mi pomogła.
trudno, najważniejsze, że malutkiej nie boli...[/QUOTE]
Iwonko myśle że wszyscy Cię podziwiamy za poświęcenie się malutkiej Jadzi, to tak jak z noworodkiem, który też dostaje kolki..i płacze,
Trzymam za Was Kochane,
a Jadzia musi być zdrowa:)

[quote name='rita60']Ciocie czekam na numer konta.......[/QUOTE]
Przesłałem konto Bożenki;)

Posted

nie jest lepiej
czy ktoś ma glukozę 20% ??
pilnie potrzebna, mam zamówioną w aptece, ale będzie dopiero na jutro ok południa.
mam tylko 10%, a Jadzia umiera, spada jej temperatura, jeszcze się nie położyłyśmy spać. Drugi wet potwierdził zakażenie bakteryjne. Ma full leków wdrożonych i muszę ja masować i ogrzewać
mój numer 515 192 985, jakby ktoś miał tę glukozę to proszę o pomoc.

Posted

[quote name='iwoniam']nie jest lepiej
pilnie potrzebna, mam zamówioną w aptece, ale będzie dopiero na jutro ok południa.
mam tylko 10%, a Jadzia umiera, spada jej temperatura, jeszcze się nie położyłyśmy spać. Drugi wet potwierdził zakażenie bakteryjne. Ma full leków wdrożonych i muszę ja masować i ogrzewać
mój numer 515 192 985, jakby ktoś miał tę glukozę to proszę o pomoc.[/QUOTE]

Matko nie mam jak pomoc Jadzia sunieczko:shake:

Posted

[quote name='iwoniam']nie jest lepiej
mój numer 515 192 985, jakby ktoś miał tę glukozę to proszę o pomoc.[/QUOTE]
Szukam po aptekach i przywiozę

Posted

[quote name='weszka']Smutno bardzo że maluszki odeszły :( i sunia choruje :( Trochę czytałam wątku bo Wojtuś mi podesłał z pytaniem o klatkę. Niestety finansowo nie pomogę ale po moich szczeniakach mam całą puszkę mleka zastępczego RC i pół opakowania pasty Vetminth na odrobaczenie (w wieku 3 tyg.) i jeśli to się może przydać dla małej Jadzi proszę o info i podrzucę.[/QUOTE]
nie nalezy odrobaczac w tak mlodym wieku!zwlaszcza vetminthem ktory moze powodowac zgon zwierzaka...