Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 760
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na wątek natknęłam się dzisiaj na Skarpecie Kudłaczy. Przeczytałam kilka pierwszych stron, ale widzę, że sunia ma już DT. Zresztą i tak nie mogłabym pomóc, bo od wczoraj mam u siebie nowego tymczasowicza. Z kasą u mnie bardzo cienko, praktycznie dla Anatola mam tylko pół worka starej karmy po Pixelku (to poprzedni mój tymczasowicz)...

Posted

wiecie kto otwiera oczusia? Jadziulka :-)
jeszcze nie całkiem, ale w nocy zaczęło coś przez szparki prześwitywać, a rano było na wpół otworzone :-)
Teraz śpi więc jej nie fotografuję, ale jak wstanie to zrobię kilka zdjęć.

Posted

Jakby coś to jestem dziś w pracy do 22:00, możesz mnie odwiedzić - przez tel powiem Ci dokładnie gdzie. Będzie ze mną maleństwo, bo nie może tak długo samo bez jedzenia zostać - ukryję ją w bezpiecznym miejscu w kontenerku = domku i będzie sobie spać i jeść co 2 godzinki :-)

[quote name='weszka']O to samo miałam prosić.

Iwoniam zadzwonię jutro i umówimy się na przekazanie rzeczy.

Dobrej nocy dla Mikusi i Jadzi! I dla dzielnych opiekunek :calus:

Posted

[quote name='iwoniam']wiecie kto otwiera oczusia? Jadziulka :-)
jeszcze nie całkiem, ale w nocy zaczęło coś przez szparki prześwitywać, a rano było na wpół otworzone :-)
Teraz śpi więc jej nie fotografuję, ale jak wstanie to zrobię kilka zdjęć.[/QUOTE]

Super bardzo sie ciesze malenstwo kochane.
Mika co tam u Ciebie?

Posted

Omiś , strasznie mi Cie żal dziewczyno, trzymam za Ciebie kciuki. Przelewam grosik na leczenie Miki.
Iwoniam , poprosze o konto do dorzuce Ci na hm cokolwiek

Posted

[quote name='iwoniam']podajcie proszę adres wydarzenia na FB ;-)[/QUOTE]
Dopiero zrobię , czekam jeszcze na ewentualny nr subkonta aby od razu wstawić , jeśli nie uda się załatwić to będę musiała podawać prywatne konto Omi każdej osobie chcącej coś wpłacić na Mikę . Jak dobrze pójdzie to wydarzenie będzie zrobione już dzisiaj , wstawię też link na wątek.

Teraz śpi więc jej nie fotografuję, ale jak wstanie to zrobię kilka zdjęć.[/QUOTE]
Ogromnie się cieszę ,że Jadzi - kropce się udało , przy takiej opiece już jej nic złego nie grozi .

Posted

Właśnie wróciłam od wetki. Mice spadła temperatura. Antybiotyk ma brać do niedzieli.
Usg wyszło dobrze, macica ładnie obkurczona. Teraz czekamy na kupę...mam dać do jedzenia 1 łyżkę oliwy z oliwek...ale cały czas obserwować.

Ze złych wiadomości- Mika z Omi gryza się nawet w kagańcach.

Posted

[quote name='omi']Właśnie wróciłam od wetki. Mice spadła temperatura. Antybiotyk ma brać do niedzieli.
Usg wyszło dobrze, macica ładnie obkurczona. Teraz czekamy na kupę...mam dać do jedzenia 1 łyżkę oliwy z oliwek...ale cały czas obserwować.

Ze złych wiadomości- Mika z Omi gryza się nawet w kagańcach.[/QUOTE]
Nie ma wyjścia , na razie musisz je izolować . Jak Mika wyzdrowieje to całkiem możliwe , że dogadają się na wspólnych spacerach. Jeśli w domu jest nerwowa atmosfera ( a nie może być inaczej po tych wszystkich ostatnich wydarzeniach ) to psom też się udziela. Biorąc pod uwagę to ,że od początku nie zapałały do siebie sympatią to całe zamieszanie dodatkowo je nakręca .

Posted

[quote name='elaja']Dopiero zrobię , czekam jeszcze na ewentualny nr subkonta aby od razu wstawić , jeśli nie uda się załatwić to będę musiała podawać prywatne konto Omi każdej osobie chcącej coś wpłacić na Mikę . Jak dobrze pójdzie to wydarzenie będzie zrobione już dzisiaj , wstawię też link na wątek.

Ogromnie się cieszę ,że Jadzi - kropce się udało , przy takiej opiece już jej nic złego nie grozi .[/QUOTE]

Rozmawiałam z Asior. Mam napisać maila do ktoz-u w sprawie subkonta. Odpowiedź powinna być najpóźniej pojutrze.
Tak jak sugerowałaś fakturę wezmę dopiero po zakończeniu leczenia.

Posted

Teraz śpi więc jej nie fotografuję, ale jak wstanie to zrobię kilka zdjęć.[/QUOTE

Duuużżżo zdjęć bardzo proszę.

[quote name='DoPi']Omiś , strasznie mi Cie żal dziewczyno, trzymam za Ciebie kciuki. Przelewam grosik na leczenie Miki.
Iwoniam , poprosze o konto do dorzuce Ci na hm cokolwiek[/QUOTE]
DoPi jest ciężko, nie ma co ukrywać. Dziękuję za wsparcie.

Posted

[quote name='iwoniam']Dzięki za pomoc - mleko się przyda, baaardzo, bo malunia ma ogromny apetyt - aby nikt nie szukał - nr do mnie: 515 192 985
przyda się wszystko dla szczeniaczka, kupki są regularne, więc schodzi też sporo chusteczek dla niemowląt - dziś kupiłam czteropak za 15 zł - super cena wg mnie - po 63 sztuki w opakowaniu, na promocji :-)
nam wiele nie potrzeba - na razie mleczko, przytulanie, mycie i spanie. lek na odrobaczenie dla maluszków > 3 tyg - bardzo się przyda, dzięki.
Iwonko podaj mi swoje konto na pw. Przecież na moje konto wpływają pieniądze dla Miki i Jadzi. Wszystkie wydatki na Jadzię będę uwzględniać w rozliczeniach na wątku w poście 3.

[quote name='sybisia']Kupiłam cegiełki ode mnie i koleżanki. Gdzie przesyłać pieniądze za cegiełki? Czy na konto Omi, czy jakieś inne będzie?
Jeśli zdrowie Mikuni by się (tfu, tfu, tfu!) nie poprawiało, to może by pokazać Ją w lecznicy dra Orła, Kokoszki itd. przy ul. Sanockiej (niestety, to daleko, drugi koniec Krakowa, ale weci wyjątkowi). Zawsze mieli taryfę ulgową dla bezdomnych psiaków pod opieką wolontariuszy i dawali dłuuugie terminy na uregulowanie należności. Mam jednak nadzieję, że dotychczasowe leczenie przyniesie dobre rezultaty. Mikuniu zdrowiej, Omi trzymaj się :kciuki::kciuki::kciuki::calus:
Pieniądze za cegiełki -bardzo dziękuję- przelej proszę na moje konto, ale z dopiskiem "bazarek dla Miki i Jadzi".
Kciuki trzymajcie nadal, bo na 100% jeszcze Mika zdrowa nie jest.

Posted

Cieszę się,że z Mikusią lepiej,mam nadzieję że wyzdrowieje niedługo,z Jadzią jest na szczęście dobrze.Martwi mnie wzajemna wrogość suniek,czy takie złe relacje mogą się z czasem zmienić?Dziękuję Ci Omi i dużo zdrowia i cierpliwości życzę.

Posted

napisałam do Omi, aby wpłaty szły na nią.
jeśli ktoś bardzo będzie chciał wpłacić mnie to podam konto na pw, ale może lepiej nie mieszać, bo w końcu wyjdzie jakieś nieporozumienie,
My z Omi na pewno się sprawiedliwie kwotą podzielimy, pójdzie trochę dla mamy Miki, trochę dla córci Jadzi :-)

ps. ja też uważam, że jak się sytuacja w domu uspokoi to się dziewczyny zaakceptują. Jak złapię oddech to Ci Omi coś pomogę z suniami, daj im jeszcze kilka dni na obwąchiwanie przez drzwi - raz jedna raz druga..
I pamiętaj ponad wszystko, że ani jedna, ani druga w domu nie może przewodzić. Stadem przewodzisz Ty.
Pomogę Ci w miarę moich znajomości psiaków.

[quote name='omi']Iwonko podaj mi swoje konto na pw. Przecież na moje konto wpływają pieniądze dla Miki i Jadzi. Wszystkie wydatki na Jadzię będę uwzględniać w rozliczeniach na wątku w poście 3.

Pieniądze za cegiełki -bardzo dziękuję- przelej proszę na moje konto, ale z dopiskiem "bazarek dla Miki i Jadzi".
Kciuki trzymajcie nadal, bo na 100% jeszcze Mika zdrowa nie jest.

Posted

[quote name='elaja']Wydarzenie na fb http://www.facebook.com/event.php?eid=125738564195592
Galeria zdjęć : http://www.facebook.com/event.php?eid=125738564195592

Ja tylko będzie udostępniony nr subkonta do wpłat to zamieszczę go w treści wydarzenia .
Jeśli ktoś ma profil na fb to bardzo proszę o udostępnianie i rozsyłanie wydarzenia .
Dzięki Elu za wydarzenie:)
Jutro znaczy już dzisiaj będę na fb:)

Bożenko trzymam za Mikunie, ciesze się że zdrowieje, też myślę że ułożą sie relacje obu suniek:)

Iwonko wszystko dajesz malutkiej Jadzi:)

Buziaki dla Was Kochani;);)