ChiqDeeWikiXenia Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Dzień dobry, mam nadzieję, że dziś lepszy dzień!:) Mika ciocia tuli mocno! Pokaż się nam:) Quote
lika1771 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='omi']A skarpeta wspomaga też przy leczeniu czy tylko w dofinansowaniu na karmę?[/QUOTE] Skarpeta pomaga we wszystkim. To co pisac? Quote
lika1771 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='lika1771']Skarpeta pomaga we wszystkim. To co pisac?[/QUOTE] A napisałam....... Quote
elinka Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Na wątek natknęłam się dzisiaj na Skarpecie Kudłaczy. Przeczytałam kilka pierwszych stron, ale widzę, że sunia ma już DT. Zresztą i tak nie mogłabym pomóc, bo od wczoraj mam u siebie nowego tymczasowicza. Z kasą u mnie bardzo cienko, praktycznie dla Anatola mam tylko pół worka starej karmy po Pixelku (to poprzedni mój tymczasowicz)... Quote
iwoniam Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 wiecie kto otwiera oczusia? Jadziulka :-) jeszcze nie całkiem, ale w nocy zaczęło coś przez szparki prześwitywać, a rano było na wpół otworzone :-) Teraz śpi więc jej nie fotografuję, ale jak wstanie to zrobię kilka zdjęć. Quote
iwoniam Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Jakby coś to jestem dziś w pracy do 22:00, możesz mnie odwiedzić - przez tel powiem Ci dokładnie gdzie. Będzie ze mną maleństwo, bo nie może tak długo samo bez jedzenia zostać - ukryję ją w bezpiecznym miejscu w kontenerku = domku i będzie sobie spać i jeść co 2 godzinki :-) [quote name='weszka']O to samo miałam prosić. Iwoniam zadzwonię jutro i umówimy się na przekazanie rzeczy. Dobrej nocy dla Mikusi i Jadzi! I dla dzielnych opiekunek :calus: Quote
Onaa Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Ojej, malutka, ale to musi być przeżycie :) ! Quote
lika1771 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='iwoniam']wiecie kto otwiera oczusia? Jadziulka :-) jeszcze nie całkiem, ale w nocy zaczęło coś przez szparki prześwitywać, a rano było na wpół otworzone :-) Teraz śpi więc jej nie fotografuję, ale jak wstanie to zrobię kilka zdjęć.[/QUOTE] Super bardzo sie ciesze malenstwo kochane. Mika co tam u Ciebie? Quote
DoPi Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Omiś , strasznie mi Cie żal dziewczyno, trzymam za Ciebie kciuki. Przelewam grosik na leczenie Miki. Iwoniam , poprosze o konto do dorzuce Ci na hm cokolwiek Quote
azalia Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Omi,napisz proszę,jak się czuje Mikunia. Quote
elaja Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='iwoniam']podajcie proszę adres wydarzenia na FB ;-)[/QUOTE] Dopiero zrobię , czekam jeszcze na ewentualny nr subkonta aby od razu wstawić , jeśli nie uda się załatwić to będę musiała podawać prywatne konto Omi każdej osobie chcącej coś wpłacić na Mikę . Jak dobrze pójdzie to wydarzenie będzie zrobione już dzisiaj , wstawię też link na wątek. [quote name='iwoniam']wiecie kto otwiera oczusia? Jadziulka :-) jeszcze nie całkiem, ale w nocy zaczęło coś przez szparki prześwitywać, a rano było na wpół otworzone :-) Teraz śpi więc jej nie fotografuję, ale jak wstanie to zrobię kilka zdjęć.[/QUOTE] Ogromnie się cieszę ,że Jadzi - kropce się udało , przy takiej opiece już jej nic złego nie grozi . Quote
omi Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Właśnie wróciłam od wetki. Mice spadła temperatura. Antybiotyk ma brać do niedzieli. Usg wyszło dobrze, macica ładnie obkurczona. Teraz czekamy na kupę...mam dać do jedzenia 1 łyżkę oliwy z oliwek...ale cały czas obserwować. Ze złych wiadomości- Mika z Omi gryza się nawet w kagańcach. Quote
elaja Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='omi']Właśnie wróciłam od wetki. Mice spadła temperatura. Antybiotyk ma brać do niedzieli. Usg wyszło dobrze, macica ładnie obkurczona. Teraz czekamy na kupę...mam dać do jedzenia 1 łyżkę oliwy z oliwek...ale cały czas obserwować. Ze złych wiadomości- Mika z Omi gryza się nawet w kagańcach.[/QUOTE] Nie ma wyjścia , na razie musisz je izolować . Jak Mika wyzdrowieje to całkiem możliwe , że dogadają się na wspólnych spacerach. Jeśli w domu jest nerwowa atmosfera ( a nie może być inaczej po tych wszystkich ostatnich wydarzeniach ) to psom też się udziela. Biorąc pod uwagę to ,że od początku nie zapałały do siebie sympatią to całe zamieszanie dodatkowo je nakręca . Quote
omi Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 [quote name='elaja']Dopiero zrobię , czekam jeszcze na ewentualny nr subkonta aby od razu wstawić , jeśli nie uda się załatwić to będę musiała podawać prywatne konto Omi każdej osobie chcącej coś wpłacić na Mikę . Jak dobrze pójdzie to wydarzenie będzie zrobione już dzisiaj , wstawię też link na wątek. Ogromnie się cieszę ,że Jadzi - kropce się udało , przy takiej opiece już jej nic złego nie grozi .[/QUOTE] Rozmawiałam z Asior. Mam napisać maila do ktoz-u w sprawie subkonta. Odpowiedź powinna być najpóźniej pojutrze. Tak jak sugerowałaś fakturę wezmę dopiero po zakończeniu leczenia. Quote
omi Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 [quote name='iwoniam']wiecie kto otwiera oczusia? Jadziulka :-) jeszcze nie całkiem, ale w nocy zaczęło coś przez szparki prześwitywać, a rano było na wpół otworzone :-) Teraz śpi więc jej nie fotografuję, ale jak wstanie to zrobię kilka zdjęć.[/QUOTE Duuużżżo zdjęć bardzo proszę. [quote name='DoPi']Omiś , strasznie mi Cie żal dziewczyno, trzymam za Ciebie kciuki. Przelewam grosik na leczenie Miki. Iwoniam , poprosze o konto do dorzuce Ci na hm cokolwiek[/QUOTE] DoPi jest ciężko, nie ma co ukrywać. Dziękuję za wsparcie. Quote
omi Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 [quote name='iwoniam']Dzięki za pomoc - mleko się przyda, baaardzo, bo malunia ma ogromny apetyt - aby nikt nie szukał - nr do mnie: 515 192 985 przyda się wszystko dla szczeniaczka, kupki są regularne, więc schodzi też sporo chusteczek dla niemowląt - dziś kupiłam czteropak za 15 zł - super cena wg mnie - po 63 sztuki w opakowaniu, na promocji :-) nam wiele nie potrzeba - na razie mleczko, przytulanie, mycie i spanie. lek na odrobaczenie dla maluszków > 3 tyg - bardzo się przyda, dzięki. Iwonko podaj mi swoje konto na pw. Przecież na moje konto wpływają pieniądze dla Miki i Jadzi. Wszystkie wydatki na Jadzię będę uwzględniać w rozliczeniach na wątku w poście 3. [quote name='sybisia']Kupiłam cegiełki ode mnie i koleżanki. Gdzie przesyłać pieniądze za cegiełki? Czy na konto Omi, czy jakieś inne będzie? Jeśli zdrowie Mikuni by się (tfu, tfu, tfu!) nie poprawiało, to może by pokazać Ją w lecznicy dra Orła, Kokoszki itd. przy ul. Sanockiej (niestety, to daleko, drugi koniec Krakowa, ale weci wyjątkowi). Zawsze mieli taryfę ulgową dla bezdomnych psiaków pod opieką wolontariuszy i dawali dłuuugie terminy na uregulowanie należności. Mam jednak nadzieję, że dotychczasowe leczenie przyniesie dobre rezultaty. Mikuniu zdrowiej, Omi trzymaj się :kciuki::kciuki::kciuki::calus: Pieniądze za cegiełki -bardzo dziękuję- przelej proszę na moje konto, ale z dopiskiem "bazarek dla Miki i Jadzi". Kciuki trzymajcie nadal, bo na 100% jeszcze Mika zdrowa nie jest. Quote
omi Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 [quote name='lika1771']A napisałam.......[/QUOTE] Lika dziękuję . Quote
azalia Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Cieszę się,że z Mikusią lepiej,mam nadzieję że wyzdrowieje niedługo,z Jadzią jest na szczęście dobrze.Martwi mnie wzajemna wrogość suniek,czy takie złe relacje mogą się z czasem zmienić?Dziękuję Ci Omi i dużo zdrowia i cierpliwości życzę. Quote
rita60 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 omi poprosze o dane do przelewu, pani Ola z Łodzi chce pomóc małej. Quote
elaja Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Wydarzenie na fb http://www.facebook.com/event.php?eid=125738564195592 Galeria zdjęć : http://www.facebook.com/event.php?eid=125738564195592 Ja tylko będzie udostępniony nr subkonta do wpłat to zamieszczę go w treści wydarzenia . Jeśli ktoś ma profil na fb to bardzo proszę o udostępnianie i rozsyłanie wydarzenia . Quote
iwoniam Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 napisałam do Omi, aby wpłaty szły na nią. jeśli ktoś bardzo będzie chciał wpłacić mnie to podam konto na pw, ale może lepiej nie mieszać, bo w końcu wyjdzie jakieś nieporozumienie, My z Omi na pewno się sprawiedliwie kwotą podzielimy, pójdzie trochę dla mamy Miki, trochę dla córci Jadzi :-) ps. ja też uważam, że jak się sytuacja w domu uspokoi to się dziewczyny zaakceptują. Jak złapię oddech to Ci Omi coś pomogę z suniami, daj im jeszcze kilka dni na obwąchiwanie przez drzwi - raz jedna raz druga.. I pamiętaj ponad wszystko, że ani jedna, ani druga w domu nie może przewodzić. Stadem przewodzisz Ty. Pomogę Ci w miarę moich znajomości psiaków. [quote name='omi']Iwonko podaj mi swoje konto na pw. Przecież na moje konto wpływają pieniądze dla Miki i Jadzi. Wszystkie wydatki na Jadzię będę uwzględniać w rozliczeniach na wątku w poście 3. Pieniądze za cegiełki -bardzo dziękuję- przelej proszę na moje konto, ale z dopiskiem "bazarek dla Miki i Jadzi". Kciuki trzymajcie nadal, bo na 100% jeszcze Mika zdrowa nie jest. Quote
wojtuś Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='elaja']Wydarzenie na fb http://www.facebook.com/event.php?eid=125738564195592 Galeria zdjęć : http://www.facebook.com/event.php?eid=125738564195592 Ja tylko będzie udostępniony nr subkonta do wpłat to zamieszczę go w treści wydarzenia . Jeśli ktoś ma profil na fb to bardzo proszę o udostępnianie i rozsyłanie wydarzenia . Dzięki Elu za wydarzenie:) Jutro znaczy już dzisiaj będę na fb:) Bożenko trzymam za Mikunie, ciesze się że zdrowieje, też myślę że ułożą sie relacje obu suniek:) Iwonko wszystko dajesz malutkiej Jadzi:) Buziaki dla Was Kochani;);) Quote
iwoniam Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Jadzia Śpi.... Jadzia 2 by IwoniaD, on Flickr Quote
Recommended Posts