ChiqDeeWikiXenia Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 :cunao::cunao: Ale mnie te zdjęcia ucieszyły:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
wojtuś Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Bożenko :loveu: :multi:Ulubiona kanapa a niej Omi i Mikunia:multi: :loveu::loveu: Cuda Kochani :loveu::loveu: Quote
elaja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 omi napisał(a): No , więc zgodnie z obietnicą .....A NIE MÓWIŁAM !!!:loveu::loveu::loveu: Omi , cudne zdjęcia ! Piszę się do Ciebie na konsultacje bo moje stado jak było skłócone tak jest nadal :-( Quote
iwoniam Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 U mnie też czasem dzieci się kłócą, a później przestają. Omi, czyżby klatka powoli przestawała być potrzebna? Oby :-) Trzymam kciuk aby wszystko był już tylko lepiej.. Quote
iwoniam Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Omi, super, że MIka przejdzie tylko na suche jedzenie. Na pewni będzie dobrze. Wierzę, że jutrzejsze wyniki nie pokażą robali. Ściskam, Iw + stado ;) Quote
jambi Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Piękna Ona! a dziewczynki widac się dogadały! :) Quote
omi Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Mika ma włosogłówki ( w kupie były jaja). Umówiłam się na odrobaczenie. Po suchej karmie z jagnięciną (BENTO KRONEN Growth Lamb & Rice ) kupa unormowała się. Doktor jednak nie może stwierdzić czy biegunki są z przyczyny robali czy z uczulenia na kurczaka. Wydaje mi się, że Mika schudła. Na niej trudno to dostrzec, bo ma obfita sierść, ale ja to widzę. Przy dotyku mniej sadełka na boczkach. Do sierści też mam zastrzeżenia. Mika "podjada" garderobę, a dokładniej bieliznę...na pierwszy ogień idą skarpetki. Czyste są fajne, ale jak się upoluje (gdzieś koło kosza na bieliznę) te wczorajsze-to dopiero rarytasik. I wlecze to w pyszczku, jak szczeniak, potem cichutko siada i memła sobie. Biustonosze też są fajne... Quote
aniawawa Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Problemy z trawieniem i takie "podjadanie" rzeczy niejadalnych mogą być związane właśnie z włosogłówkami. Chudnięcie to też może być objaw ich "pomieszkiwania" w jelitach. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Dobrze, że już mamy jakąś diagnozę - czekamy na efekty... mogła schudnąć, ale zaraz nadrobi - ma cudowną opiekę:loveu: Quote
omi Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Mika jednak nie schudła. Byłam wczoraj u dr Szpeyera i dokładnie ją zważyłam. Jak już pisałam wyniki badań Mikusi są bardzo dobre. Na robale mam suni dawać 3 i 1/2 tabletki przez 3 dni. Za tydzień umówiłam się na zaszczepienie Miki na wściekliznę. Mika nie ma apetytu. Zjada dopiero wieczorem porcje suchej karmy... Liczę, że to się zmieni, jak wytrujemy robale. Wczoraj tabletki na robaki dałam jej w pasztecie (nie drobiowym) i nie miała żadnej niestrawności.Tak strasznie jej smakowało... Żal mi Miki. Chciałabym żeby mogła jeść wszystko, tak jak Omi. Quote
rita60 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Moj Parysek zjada wszystko co mu dam w tradycyjnej pasztetowej:razz:pozdrawiam serdecznie i wymiziaj obie dziewczynki:loveu: Quote
iwoniam Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Dobrze, ze jest informacja, jaka jest przyczyna biegunek - lub co może być. Ostatnio przeprowadziłam małe dochodzenie, co może powodować biegunki, ale jeśli przyczyną są robaki to lepiej niż to wszystko, co ja usłyszałam. Tak, przy robakach i nadmiernym stresie często pojawiają się biegunki. To jedzenie ubrań to też dość skomplikowana sprawa ale może się to w końcu ustabilizuje i nie będzie trzeba szukać źródeł gdzie indziej. Buziaki dla Omi i Miki aniawawa napisał(a):Problemy z trawieniem i takie "podjadanie" rzeczy niejadalnych mogą być związane właśnie z włosogłówkami. Chudnięcie to też może być objaw ich "pomieszkiwania" w jelitach. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Mam nadzieję, że teraz już tylko będzie lepiej..! :) Quote
omi Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Mika po tych tabletkach na robale kompletnie straciła apetyt. Dzisiaj ostatnia porcja. Dla zachęty suchą karmę "memlam" jej w pasztecie...i zjada. Nie wiem czy dobrze robię, ale póki co nie ma z tego powodu biegunki, a przecież nie będę jej tych tabletek pakować na pusty żołądek. Działam tak po omacku, mam nadzieję, że nie zaszkodzę. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Myślę, że nie zaszkodzi jej to, jeżeli nie ma rewolucji żołądkowych, a tym bardziej by jej zaszkodziły te tabl na pusty żołądek. Wiem jak to jest, mam teraz w domu niejadka i męczę się, żeby choć troszkę zjadła... ciężko jest.. Mam nadzieję, że jak już skończycie tabl to apetyt wróci :) Quote
omi Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Teraz obie dziewczyny nie mają apetytu, bo Omi bierze antybiotyk i nie chce jeść. Towarzystwo rozkaprysiło się, że hej... Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Ojjj.. w takich momentach to wolę moje zarłoki - śmieciarki niż niejadka... mojej spasowała karma rozmaczana, ale tylko przez 2 minutki, bo jak ją mocniej rozmoczę to nie tknie... i zrozum tu babę ;) ale zanim zacznie jeść to mam tutaj rytuał proszenia na kolanach i sama nie wiem skąd znajduję tą cierpliwość;) Quote
omi Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/217647-ROZLICZAMY-!-Bi%C5%BCuteria-i-extra-ciuszki-na-leczenie-Miki.-Do-20.11-do-godz.-20-tej.?p=18123340#post18123340 wpłynęło 275 zł na utrzymanie i leczenie Miki. Quote
omi Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Kto może zrobić ogłoszenia dla Miki? ( najlepiej na małopolskie ) Quote
omi Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Czy może mi ktoś przesłać ankietę przed adopcyjną-gdzieś taką czytałam. Quote
rita60 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='omi']Czy może mi ktoś przesłać ankietę przed adopcyjną-gdzieś taką czytałam.[/QUOTE] Coś się szykuje dla małej ? Quote
omi Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='rita60']Coś się szykuje dla małej ?[/QUOTE] Nic się jeszcze nie szykuje, ale chcę być przygotowana na taka ewentualność... Quote
Recommended Posts