Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 760
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

omi napisał(a):

No , więc zgodnie z obietnicą .....A NIE MÓWIŁAM !!!:loveu::loveu::loveu:
Omi , cudne zdjęcia ! Piszę się do Ciebie na konsultacje bo moje stado jak było skłócone tak jest nadal :-(

Posted

U mnie też czasem dzieci się kłócą, a później przestają.
Omi, czyżby klatka powoli przestawała być potrzebna? Oby :-)
Trzymam kciuk aby wszystko był już tylko lepiej..

Posted

Mika ma włosogłówki ( w kupie były jaja).
Umówiłam się na odrobaczenie.

Po suchej karmie z jagnięciną (BENTO KRONEN Growth Lamb & Rice ) kupa unormowała się. Doktor jednak nie może stwierdzić czy biegunki są z przyczyny robali czy z uczulenia na kurczaka.

Wydaje mi się, że Mika schudła. Na niej trudno to dostrzec, bo ma obfita sierść, ale ja to widzę. Przy dotyku mniej sadełka na boczkach. Do sierści też mam zastrzeżenia.

Mika "podjada" garderobę, a dokładniej bieliznę...na pierwszy ogień idą skarpetki. Czyste są fajne, ale jak się upoluje (gdzieś koło kosza na bieliznę) te wczorajsze-to dopiero rarytasik. I wlecze to w pyszczku, jak szczeniak, potem cichutko siada i memła sobie. Biustonosze też są fajne...

Posted

Problemy z trawieniem i takie "podjadanie" rzeczy niejadalnych mogą być związane właśnie z włosogłówkami. Chudnięcie to też może być objaw ich "pomieszkiwania" w jelitach.

Posted

Mika jednak nie schudła. Byłam wczoraj u dr Szpeyera i dokładnie ją zważyłam.

Jak już pisałam wyniki badań Mikusi są bardzo dobre.
Na robale mam suni dawać 3 i 1/2 tabletki przez 3 dni.
Za tydzień umówiłam się na zaszczepienie Miki na wściekliznę.

Mika nie ma apetytu. Zjada dopiero wieczorem porcje suchej karmy...
Liczę, że to się zmieni, jak wytrujemy robale.

Wczoraj tabletki na robaki dałam jej w pasztecie (nie drobiowym) i nie miała żadnej niestrawności.Tak strasznie jej smakowało... Żal mi Miki. Chciałabym żeby mogła jeść wszystko, tak jak Omi.

Posted

Dobrze, ze jest informacja, jaka jest przyczyna biegunek - lub co może być.
Ostatnio przeprowadziłam małe dochodzenie, co może powodować biegunki, ale jeśli przyczyną są robaki to lepiej niż to wszystko, co ja usłyszałam.
Tak, przy robakach i nadmiernym stresie często pojawiają się biegunki. To jedzenie ubrań to też dość skomplikowana sprawa ale może się to w końcu ustabilizuje i nie będzie trzeba szukać źródeł gdzie indziej.
Buziaki dla Omi i Miki

aniawawa napisał(a):
Problemy z trawieniem i takie "podjadanie" rzeczy niejadalnych mogą być związane właśnie z włosogłówkami. Chudnięcie to też może być objaw ich "pomieszkiwania" w jelitach.

Posted

Mika po tych tabletkach na robale kompletnie straciła apetyt.
Dzisiaj ostatnia porcja.

Dla zachęty suchą karmę "memlam" jej w pasztecie...i zjada. Nie wiem czy dobrze robię, ale póki co nie ma z tego powodu biegunki, a przecież nie będę jej tych tabletek pakować na pusty żołądek. Działam tak po omacku, mam nadzieję, że nie zaszkodzę.

Posted

Myślę, że nie zaszkodzi jej to, jeżeli nie ma rewolucji żołądkowych, a tym bardziej by jej zaszkodziły te tabl na pusty żołądek. Wiem jak to jest, mam teraz w domu niejadka i męczę się, żeby choć troszkę zjadła... ciężko jest.. Mam nadzieję, że jak już skończycie tabl to apetyt wróci :)

Posted

Teraz obie dziewczyny nie mają apetytu, bo Omi bierze antybiotyk i nie chce jeść. Towarzystwo rozkaprysiło się, że hej...

Posted

Ojjj.. w takich momentach to wolę moje zarłoki - śmieciarki niż niejadka... mojej spasowała karma rozmaczana, ale tylko przez 2 minutki, bo jak ją mocniej rozmoczę to nie tknie... i zrozum tu babę ;) ale zanim zacznie jeść to mam tutaj rytuał proszenia na kolanach i sama nie wiem skąd znajduję tą cierpliwość;)

Posted

[quote name='rita60']Coś się szykuje dla małej ?[/QUOTE]

Nic się jeszcze nie szykuje, ale chcę być przygotowana na taka ewentualność...